IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ekim 2014, 01:48   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bluetooth kulaklık satın alma rehberi!




İyi bir Bluetooth kulaklık mı alacaksınız? Karar vermeden satın alma rehberimize göz atın!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Her ne kadar özellikle araç kullanırken yardımcımız olsa da aktif hayatın her an içinde olanlar için de büyük kolaylık sağlayan Bluetooth kulaklıklar, rahatlık ve konfor sunmasıyla çokça tercih ediliyor. Trafikte telefon görüşmesini kolaylaştıran Bluetooth kulaklıklar, normal kullanımlarda da cep telefonunun zararlı etkilerinden korunmanıza yardımcı olmakla birlikte, özellikle uzun telefon görüşmelerinde sizi telefonu kulağınızda tutmaktan kurtararak rahat bir görüşme imkanı yaratıyor. Bilindiği üzere Bluetooth cihazlarının temel özelliği, telefonu kulağınıza götürmeksizin konuşmanıza imkan tanımasıdır. Ancak iyi bir kullanım için Bluetooth aksesuar seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken pek çok kriter bulunuyor. Zira her ne kadar eşsiz bir ses kalitesi sunuyor olsa da bazı kulaklıklar ergonomisi itibariyle size uygun olmayabilir, pil ömrü kısa olduğu için veya stili sizi yansıtmadığı için beklentinizi karşılamayabilir. O nedenle bu rehberde ergonomiden tutun da pil ömrüne, Bluetooth türlerinden ses kalitesi ve diğer özelliklerine birlikte göz atacağız. Buyurun, başlayalım...


Mutlaka deneyin


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bluetooth kulaklık seçiminde ilk dikkat etmeniz gereken konu ergonomi olmalıdır. Zira Bluetooth kulaklığı gün içinde veya en azından araç içinde kulağınızda bulunduracağınızdan, bu süre zarfında kulağınızın rahatsız olmasını istemeyeceğinizden eminiz. Piyasada pek çok model ve farklı kulak açılarına ve yapılarına sahip model bulunuyor. Bunlar arasında kulak askılı modeller veya direkt kulağın içine sabitlenen modeller de var. Eğer bunlardan memnun kalmazsanız kulak içi kulaklık üniteli modeller de sizi bekliyor. Tamamen kullanıcı tercihine göre şekillendirilmiş olan Bluetooth kulaklık modelleri elbette kullanım alanına göre kategorilenmiş durumda. Sürüş için çok basit Bluetooth aksesuarları bulabilirken, ofis gibi kalabalık ortamlar için ses engelleyici özelliklerle donatılmış kulaklıklar bulunuyor. Elbette sahip olduğu teknik özellikler cihazın tasarımına da yansıyor ve bu da boyutu üzerinde önemli bir rol oynuyor. Bu teknik özelliklerden sonraki adımlarımızda bahsedeceğiz. Ergonomi konusunda size söyleyebileceğimiz en temel söz, kulaklığı satın almadan önce mutlaka denemeniz olacak. İnternet üzerinden sipariş de edebilirsiniz elbette, ancak daha sonra pişman olmanız muhtemeldir. Şimdi birkaç Bluetooth kulaklık türüne birlikte göz atalım.


Profesyonel kulaklıklar


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Eğer iş icabı çok fazla telefonla görüşüyorsanız bakmanız gereken Bluetooth kulaklık türü profesyonel modeller olacaktır. Genellikle kulak askılı modellerden oluşan bu tür kulaklıklar, üzerinde çağrıları cevaplayabilmeniz için bir tuş bulunduruyorlar. Eğer profesyonel bir Bluetooth kulaklık satın alacaksanız tüm gün kulağınızda olacağından dolayı ergonomi konusunda hassas davranmanız gerekiyor. Kulak askısı kulağınızı rahatsız ediyor mu, üzerindeki tuş rahat kullanılabiliyor mu, mikrofon konum ayarı yapılabiliyor mu, pil ömrü tüm gün kullanıma uygun mu gibi sorulara yanıt almanız iyi olacaktır. Ayrıca satın alacağınız Bluetooth aksesuarın cep telefonu ve bilgisayar gibi birden fazla cihazla aynı anda senkronize edilebilirliğini de kontrol etmenizde fayda var.


Kompakt kulaklıklar


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Profesyonel Bluetooth kulaklıkların aksine daha küçük boyutlara sahip kompakt cihazlar, kulağınızda fazla yük taşımanıza engel olmasıyla rahatlık vadediyorlar. Rahat taşınabilirlikleri nedeniyle hemen herkes tarafından tercih edilen bu cihazlar, fiyatlarıyla da genellikle diğer modellere göre daha uygun oluyorlar. Bunun diğer özelliklerden feragat edilmesiyle kazanılan bir avantaj olduğunu da söylemeliyiz. Her ne kadar kompakt Bluetooth aksesuarlarda ses kalitesi, pil ömrü ve belki çoklu cihaz desteği gibi diğer özellikler kısıtlanarak sunulsa da, elbette temel işini iyi bir şekilde yerine getirdiğini de söyleyelim. Ayrıca aralarında zengin özelliklere sahip istisnalar da yok değil.


Stereo kulaklıklar


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bluetooth kulaklıklar yalnızca telefon çağrılarını kablosuz bir şekilde almak için değil, aynı zamanda telefon, tablet veya diğer cihazlardan kaliteli kablosuz müzik dinlemek için de kullanılabiliyor elbette. Bunun için yine zengin özellikli Bluetooth kulaklık modelleri bulunuyor. Genellikle kulak üstü kulaklık ünitelerine sahip modellerden oluşan Stereo Bluetooth kulaklıklar karşımıza kulak içi formatında da çıkabiliyor. Böyle bir Bluetooth kulaklık satın alarak hem telefonunuzdan gelen çağrıları cevaplayabilir, hem de kablosuz müzik keyfini yaşayabilirsiniz.


Daha iyi bir ses için


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


HD ses kalitesi

Bluetooth kulaklıklardan iyi bir ses performansı alabilmelisiniz ki ödediğiniz paraya değsin. Elbette "ses performansı" derken her modelden illa bir müzikal başarı beklemeniz doğru olmayacaktır. (Ancak eğer Stereo Bluetooth kulaklık alıyorsanız iş başka...) Özellikle tek kulağa takılan modellerin ses kalitesi çok önemli. İçinde bulunabileceğiniz gürültülü ortamdan sıyrılabilmeniz ve iyi bir telefon görüşmesi yapabilmeniz için HD kalitesinde ses üreten modellere yönelmeniz kullanımda size avantaj yaratacaktır. Piyasada çeşitli ses teknolojileriyle donatılmış modelleri görmeniz mümkün. Satın almadan önce bu bahsedilen teknolojileri kısaca araştırmanız iyi olacaktır.

Çift mikrofon desteği
Telefon görüşmesinde karşılıklı bir ses iletişimi olduğu için, yalnızca tek taraflı kalite eksik kalacaktır. Karşı taraftan size ulaşacak sesin kalitesi kadar, sizden karşı tarafa ulaşmasını istediğiniz sesin kalitesinin de iyi olması gerekli elbette. Bu noktada size önerebileceğimiz özellik, çift mikrofon desteği olacaktır. Eğer dış ortamlarda veya gürültülü mekanlarda sesinizin karşı tarafa net bir şekilde ulaşmasını istiyorsanız, bu tür Blueetooth kulaklıklarını tercih edebilirsiniz.


Gürültüleri engelleyin


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Noise Cancelling

Müzik kulaklıklarından da aşina olduğumuz Noise Cancelling, yani Gürültü Engelleme özelliği bazı Bluetooth kulaklık modellerinde de bulunuyor. Eğer satın alacağınız cihazı özellikle dış ve gürültülü ortamlarda kullanacaksanız, bu özelliği aramanız sizin için yararlı olacaktır. Etrafınızdaki gürültüyü analiz ederek azaltmayı başaran bu kulaklıklar, elbette diğer modellere göre biraz daha pahalı oluyor. Satın alma aşamasında bunu da göz önünde bulundurmalısınız.

Çift cihaz desteği
Evet, önceki adımlarda da bahsettiğimiz çoklu cihaz desteği ile Bluetooth kulaklığınızı hem telefon hem de tablet veya bilgisayar gibi diğer Bluetooth destekli cihazlarla aynı anda senkronize edebiliyorsunuz. Bu sayede örneğin tablet veya bilgisayardan kablosuz müzik dinlerken, aynı anda cep telefonunuza gelen çağrıyı yine kulaklığınız üzerinden tek tuşa basarak almanız mümkün hale geliyor.


Uzun kullanımlar için önemli


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bluetooth kulaklığınızı iş yerinde veya mobil zamanlarda kullanacaksanız pil ömrü satın alma aşamasında sizin için oldukça önemli bir kriter olacak. Rahatlıkla ortalama 5 saatlik konuşma süresi sunan modeller bulmanız mümkün. Ancak telefon başında daha fazla zaman geçiriyorsanız daha yüksek konuşma süresi sunan modelleri incelemeniz gerekiyor. Ayrıca Bluetooth kulaklığınızı sık konuşmasanız bile 2 – 3 günde bir şarj etmek canınızı sıkacaktır. Bu nedenle en az konuşma süresi kadar bekleme süresi de önemli. Bazı Bluetooth kulaklık modelleri sadece 1 güne kadar bekleme süresi sunarken, bazıları 10 güne dek şarj sıkıntısı yaratmıyor. Ayrıca Bluetooth kulaklıkları saatlerce şarj etmenize gerek olmadığını da söyleyelim. Hızlı şarj özelliği sunan modellerden satın alırsanız, sadece dakikalar içinde Bluetooth kulaklığınızı çalışabilir hale getirebilirsiniz.


Aracınız için de hazırlar


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yazının sonuna gelirken rehber boyunca her ne kadar genel olarak kulaklıklardan bahsetmiş olsak da Bluetooth aksesuarları arasında araç kitleri de bulunuyor. Aracınızın ön paneline veya farklı noktalara konumlandırabileceğiniz bir yapıya sahip olan Bluetooth araç kitleri, üzerinde bulundurdukları hoparlörler sayesinde telefonunuzdaki sesi dışarıya verebiliyorlar.

Yine rehberimizde önceki adımlarda da bahsettiğimiz özellikler, Bluetooth araç kitleri için de geçerli. Bu tür cihazları alırken yine çift mikrofon ve çift cihaz desteği sunmasını göz önünde bulundurmanız daha iyi bir kullanım için gerekli şartlar. Ayrıca bazı Bluetooth araç kitlerinin ekranlı olarak karşımıza çıktığını da söyleyelim. Dokunmatik ekranlara sahip olan bu tür Bluetooth aksesuarlar, daha esnek bir kullanım olanağı tanıyorlar. Bu tür cihazlarla arama özelliklerini görebiliyor, stereo müzik çalabiliyor, rehber ve SMS kapasitesine sahip olabiliyorsunuz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alma, bluetooth, kulaklık, rehberi, satın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oyun konsolu satın alma rehberi! IF-Global Oyun Konsolları 0 11 Eylül 2014 04:17
Telefon satın alma rehberi! Deep Cep Telefonlar 0 01 Temmuz 2013 02:49
Satın alma rehberi: Kasa! Deep Bilgisayar Donanımı 0 29 Kasım 2011 02:09
Lüks Bluetooth Kulaklık Heidi Bilim Dünyasından Son Haberler 0 01 Temmuz 2008 16:12