IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Kasım 2014, 01:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sony Xperia M2 Aqua




Ülkemizde henüz satışa sunulmadan; Sony'nin "ekstra su geçirmez" cebi Xperia M2 Aqua'yı test ettik!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sony son zamanlarda suya dayanıklı telefon üretiminde lider markalardan biri haline geldi. Sadece bir iki yıl önce, suya dayanıklı telefonlar büyük, hantal bir görünüme sahiplerdi. Yola Xperia Z serisi içle çıkıp bu durumu değiştiren Sony, Xperia M2 Aqua gibi telefonlarında da aynı anlayışı sürdürüyor.

Xperia M2 Aqua'nın dış görünüşünde, dayanıklılığını hissettiren bir hantallık bulunmuyor. Eğer telefonunuzun nasıl göründüğü ile ilgilenen biriyseniz, bu oldukça iyi bir şey. Ayrıca Sony Xperia M2 Aqua ile suya dayanıklı telefonların fiyatları da bir miktar aşağıya çekilecek gibi görünüyor.

Temel olarak bakılırsa, bu telefon Sony Xperia M2'nin suya dayanıklı sürümünden başka bir şey değil. Sony Xperia M2, ortalama 850 TL'lik fiyatıyla, görece olarak ucuz bir telefondu ve hakkında yapılan eleştiriler oldukça iyiydi.

Ancak Aqua ile telefonun asıl sorunları çözülmüş değil ve su dayanımı fiyatı bir miktar daha arttıracak gibi görünüyor.

Kendisi ucuz ama...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Telefonun ekranına bakıldığında, Sony'nin üst düzey telefonlarında sıklıkla karşımıza çıkan 4.8 inç'lik boyutu ve tasarımı görüyoruz. Sony telefonlarının en yaygın özelliği, Sony'nin Omnibalancetasarım olarak tanımladığı ve cihaz üzerinde bir çeşit simetri yaratmaya çalışan tasarım, bu telefonda da karşımıza çıkıyor. Ancak bu tasarım söz konusu olduğunda çoğu insanın asıl fark ettiği şey, güç tuşu oluyor. Yuvarlak, gümüş renkli ve telefonun yan tarafında tam ortaya gelecek şekilde yerleştirilmiş olan bu tuş, rahatlıkla tanınmasının yanı sıra, başparmağınızla da kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir noktada duruyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sony Xperia M2 Aqua'nın genel tasarımı üst düzey Xperia Z2 ile büyük benzerlikler gösteriyor. Xperia Z2'de olup M2 Aqua'da olmayan şeylerin başında ise bolca metal ve cam geliyor. Aqua'nın ön paneli Gorilla Glass 3'den oluşuyor ancak arka panele bakıldığında dokulu bir plastik ile karşılaşıyoruz. Ayrıca temel yapı malzemesi de alüminyumdan ziyade plastikten oluşuyor.

Sony Xperia M2 Aqua'nın en yakın akrabası "normal" Xperia M2'den de bir miktar farklı olduğunu söylemek lazım. Normal M2, camı andırması amaçlanmış olan parlak plastikten bir arka yüzeye sahip ama Aqua'nın sahip olduğu dokulu şeffaf kaplama, arka yüzeyin MacBook Air gibi üst düzey diz üstü bilgisayarların fare kısımlarında kullanılan dokulu cam hissini yaratıyor.

Eğer Xperia M2 ve Xperia M2 Aqua'nın görünüşlerini sınıflandırmak gerekirse, normal M2'nin parlak bir telefon olduğu ve M2 Aqua'nın mat olduğu söylenebilir. Mat yüzeylerin genel olarak parlak yüzeylere göre daha az çizildikleri düşünülür ise, çoğu kişinin yeni telefon alırken yaptığı iki yıllık anlaşmayı rahatlıkla geçirebileceği söylenebilir.

Tabii ki Xperia M2 Aqua'nın asıl odaklandığı özellik dış görünüş değil. Bu telefonun var olmasının sebebi farklı bir görüntü yakalamaktansa suya dayanaklı bir seçenek sunmak. Bu konuda da Aqua'nın su dayanımının mükemmel olduğunu söylemek mümkün. Yapılan derecelendirmeye göre Aqua, IP68 standardına uymakta. Bunun anlamı ise bu telefonun paslanmadığı ve telefona zarar vermeden istediğiniz kadar suyun altında tutabileceğiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aqua, m2, sony, xperia


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Xperia M2 Aqua ile suya dalma özgürlüğü! Deep Cep Telefonlar 0 28 Ekim 2014 04:27
Xperia M2 Aqua da Bakır Renk Seçeneği Sunacak! Cry Cep Telefonlar 0 30 Eylül 2014 22:21
Sony XPERIA U Kızın1i Cep Telefonlar 0 08 Eylül 2012 14:16
Sony Xperia S Kalemzede Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Ağustos 2012 21:46
Sony Xperia NXT serisinin yeni üyesi Xperia U! Bulut Cep Telefonlar 0 09 Haziran 2012 18:07