IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mart 2016, 14:52   #1
Çevrimdışı
Cry
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MediaTek: Helio X30'dan çok umutluyuz




MediaTek'in büyük yatırımlarla tasarladığı Helio X30 yonga seti için henüz ortaya çıkmış bir müşteri mevcut değil. Bununla birlikte firma, pazarın en iyilerinden birisi olmayı umut ediyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Henüz MediaTek'in üst seviyede iddialı olacak Helio X20 yonga seti, beklenen ilgiyi göremedi. Acer Predator 6 gibi bazı akıllı telefon modellerinde kullanılsa bile, Çinli üreticiler Snapdragon 820 yonga setine geçiş yapmayı tercih etti. MediaTek, asıl bombayı Helio X30 ile patlatmayı ümit ediyor.

Firmanın operasyon şefi Zhu Shangzu, Helio X30 yonga setinin Snapdragon 820 ve Exynos 8890 gibi rakipleri ile mücadele edebilecek güçte olduğunu belirtti. Shangzu, Helio X30 yonga setinden çok umutlu olduklarını da sözlerine ekledi. Helio X30 yonga setinin yaz aylarında piyasada olması bekleniyor.

Helio X30

Helio X30 her anlamda firmanın geliştirdiği belki de en iyi yonga seti. 16nm FinFET süreci ile TSMCtarafından üretilecek olan 10 çekirdekli Helio X30, ayrıca DDR4 desteği ile güçlü telefonların da önünü açacak.

Net bilgiler mevcut olmasa da, Helio X30 yonga setinde 4 kümeli bir tasarımdan bahsediliyor. 4 adet 2.5GHz saat hızında çalışan Cortex-A72 çekirdeği ağır yüklerde devreye girerken, 2 adet 2GHz saat hızında çalışan Cortex-A72 çekirdeği de biraz daha hafif yükleri alıyor. Yani MediaTek ağır yük bindiren işlemleri de iki kümeyle kaldırmayı tercih etmiş ve böylece enerji tasarrufu sağlanmış.


Düşük yükteki işlemlerde ise yine farklı bir dizilim karşımıza çıkıyor. 1.5GHz saat hızında çalışan 2 adet Cortex-A53 çekirdeği ve ARM'ın en verimli tasarımı olan Cortex-A35 çekirdeği 1GHz hızında 2 adet olmak üzere düşük yoğunluktaki işlemleri duruma göre ele almaya çalışıyor. Bu durumda Helio X30 için hem Cortex-A35 çekirdeğini ilk kullanan hem de ilk kez 3 farklı ARM çekirdeğini bir araya getiren yonga seti tanımlamasını kullanabiliriz. Yonga setinde 4 veya 6 çekirdekli Mali-T880 grafik birimi yer alacak.

MediaTek'in önündeki en büyük engel, Exynos 8890 ve Snapdragon 820 yonga setlerinin daha erken piyasaya çıkmış olması. Ayrıca yonga setleri yoğun talep görüyor. Snapdragon 820 şimdiden pek çok amiral gemisinde yerini aldı. Exynos 8890 yonga setinin ise Meizu PRO 6 ve PRO 6 mini modellerinde boy göstermesi bekleniyor.

Üst seviyede mücadele edebilmek için, MediaTek'in rakiplerinin elinden müşteri kapması gerekiyor. Şu aşamada bu nasıl olacak bilinmiyor. Firmanın daha uygun fiyat seviyelerine çekerek, yonga setini cazip hale getirmesinden başka bir yol gibi duruyor. Bakalım MediaTek, nasıl bir strateji benimseyecek.

donanimhaber

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
helio x30, mediatek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meizu MX6, Helio X20 işlemcili ilk telefon olabilir! yoSun Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 05 Ekim 2015 14:32
Xiaomi ve MediaTek yollarını ayırıyor Swat Xiaomi 0 25 Kasım 2014 22:24
Helio Dab Rengarenk Radyo Afrodit Hobiler 0 09 Aralık 2012 22:05