IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2018, 18:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gereğinden Fazla Abartılan 8 Akıllı Telefon Özelliği




Bazı akıllı telefon özellikleri devrim niteliğindedir ve o saatten sonra onsuz bir telefon düşünemezsiniz. Ancak bazıları da vardır ki abartıldığı kadar ihtiyaç duyulan şeyler değildir.

Akıllı telefonlar gerek iOS gerekse Android olarak inanılmaz boyutlara gelmiş durumda. Son zamanlarda yakalanan çok başarılı ekran gövde oranları, dijital kameralarla yarışabilecek cep telefonu kameraları ve inanılmaz ekran kaliteleriyle telefonlar adeta altın çağını yaşamaktadır. Bunların yanında bir de şirketlerin resmen bizleri kandırmak için eklediği hayatımızda belki 1 defa meraktan kullanacağımız özellikler vardır. İşte aslında çok da ihtiyacımız olmayan 8 akıllı telefon özelliği.

Kablosuz Şarj


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cidden telefonunuzu şarj ederken bir kablo yardımıyla bunu yapmak bu kadar zor olabilir mi? İnsanlar genellikle yatarken telefonlarını şarj için prize takarlar ve sabah evden çıkarken yanlarına alırlar. Bu ritüel aslında insanoğlunun alışa geldiği bir durumdur ve telefona kabloyu takmak bu kadar da can sıkıcı bir durum değildir. Telefon üreticileri kablosuz şarja harici ücretli ekipman ve telefonlarına artı bir özellik olarak bakmaktadırlar. Kablosuz şarj ünitesini de kablo ile beslemek ise işin ayrı bir komedi yanıdır.

Süper Ağır Çekim Modları


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ağır çekim ilk çıktığı zamanlarda insanlar sıkça denedi, eğlendi ve her yeni teknolojinin sonu gibi kaldırıp kenara attı. Aslında fark ettik ki ağır çekim bizim için bir ihtiyaç değil, biz elimizde ağır çekim imkanı olduğu için ona uygun ortam yaratmaktayız. Sonrasında ise telefon üreticileri kameralarına süper ağır çekim video özelliğini eklemiş bulundular. Bu teknolojinin de insanlık için elzem olmadığını anlamak için çok fazla süreye ihtiyacımız olmadı.

Selfie Flaşları


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Selfie çılgınlığı baş gösterdiği dönemlerde telefon üreticileri, bunu kullanmak adına farklı özellikler getirmeye başladı. Bunlardan biri de telefonun ön tarafında konumlandırılmış ekstra bir flaş oldu. Neyse ki çok fazla telefon da göremesek de yüzlerce kişinin ölümüne yol açan selfie çılgınlığının körüklenmesi etik bir hamle değildi.

Yüksek RAM Kapasiteleri


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yeniden telefon üreticilerinin bir göz boyama çalışması ile karşı karşıyayız. Günümüzde akıllı telefonlar üzerinde 2 GB RAM ile dahi bütün ihtiyaçlarımızı giderebilirken, bir anda ortaya 8 ve 10 gibi gereksiz komik rakamlar atılmaya başlandı. Bilinçsiz tüketicinin dikkatini çekmek amacıyla yapılan bu hamlede size sunulan kapasitenin sadece 5'de 1'ini kullanmaktasınız.

Sesli Asistanlar


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Özellikle ülkemizde Siri ve Google Asistan hariç pek fazla efektif kullanılamayan sesli asistanlar, bizler için genelde bir anlam ifade etmemektedir. Telefonun yeni alındığı süreçte biraz kurcalanan bu sesli asistanlar, sonrasında unutulmak üzere kullanılmamaktadır. İstisna olarak bazı iPhone sahiplerinin efektif olarak kullandığını ancak Android tarafında durumun tamamen göz boyama olduğunu söyleyebiliriz.

Çentik Tasarımı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


iPhone X ile beraber tüm dünyanın tanıdığı çentik tasarımı sayesinde kazanılan, ekranın üst köşelerine gerçekten ihtiyacımız var mıydı? Son olarak çentik tasarımından kurtularak ekranın tümünü kullanıma açan Vivo, bizlere daha samimi gelmektedir. Şu an için Vivo'nun bir takım sıkıntılar yaşaması normaldir ancak çentik tasarımının yıkılması açısından önemli bir hamle atmıştır ve devamı gelecektir. Gerçek sonsuz ekran tasarımları ile beraber bu çentikleri kolayca unutacağımızı düşünüyorum.

Özel Android Sürümleri


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Samsung'u ele alırsak kaçımız yüklü gelen uygulamaları kullanmakta veya bunlardan memnun. Markalar saf Android deneyimi yerine işletim sistemine yük olacak bazı eklemeler yaparak bunları kullanmamızı istemekte. Genelde gereksiz yere depolama harcayan bu uygulamalar, özellikle düşük fiyatlı telefonlarda sorunlara yol açmaktadır.

Animoji


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Listemizin sonunda bir Apple kurnazlığı yer almaktadır ve kısmen amacına ulaştığını da söyleyebiliriz. Kullanıcıların, Apple'dan çok daha fazla şey beklerken Animoji denen bir özellik ile ilgilenmeleri istenmiştir. Bu özelliği birkaç denemeden sonra kullanmaya devam eden veya çok yararlı olduğunu düşünen var mıdır acaba? Yine de eğlenceli olduğunu söyleyebiliriz ancak gerekli olduğu konusunda büyük şüphelerimiz bulunmakta.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
~

Çok güzel gözlere, kaşlara sahip olman gerekmez.

Yüzüme bakacak kadar, yüzün olsun. ` Kâfi.

#
UzmaN ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
animoji, kablosuz şarj, sesli asistan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Twitter'a Birden Fazla Fotoğraf Ekleme Ve Etiketleme Özelliği Geliyor Elysian Twitter Haberleri 0 27 Mart 2014 18:19
Egzersiz yaparken gereğinden fazla kardiyo çalışması yapmak, kaslara zarar verebilir Zen Merak Ettikleriniz 0 01 Mart 2013 20:56
Akıllı telefon patlaması! Violent Cep Telefonlar 0 23 Kasım 2012 16:38
En iyi akıllı telefon! Deep Samsung 0 02 Mart 2012 17:22
Standart telefon fiyatına akıllı telefon! Deep Turkcell 0 20 Ocak 2012 20:02