IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Nisan 2019, 09:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Samsung ve Huawei, Maliyetler Konusunda Apple'a Yaklaştı




Akıllı telefon piyasasının üç büyüğü olarak adlandırabileceğimiz Huawei, Samsung ve Apple arasındaki rekabet, amiral gemisi cihazlara harcanan parayı da etkiliyor.

Bir yatırımcı olan Cowen’e göre, Samsung Galaxy S10+ ve Huawei P30 Pro’nun materyal listesi (BOM) ön hazırlık analizi, bu iki şirket kârının Apple’a yaklaştığını gösteriyor. iPhone son birkaç jenerasyondur kâr marjını tahmini yüzde 60’ların ortasında tutarken, Galaxy S10+ ile kâr marjını yüzde 60’a P30 Pro ise yüzde 63 ile yüzde 65 arasında bir yere çekti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cowen, kârlar ile ilgi olarak “Son yıllarda belli alt sistemlerde artan BOM maliyetleri ile birlikte Apple ve diğer şirketlerin donanım gelirlerini sabit tutmaya veya genişletmeye çalıştığını düşünüyoruz” dedi.

Donanımlarda en büyük artış ise hiç şüphesiz ki kameralarda yaşandı. Akıllı telefon piyasasının ağır toplarından olan bu şirketin son nesil telefonlarından S10+’da üç arka iki ön kamera, P30 Pro’da bir ön, dört arka kamera bulurken, iPhone XS ve XS Max iki arka ve öne kamerasında TrueDepth özelliği kullanılıyor.

Samsung, kameralara cihaz başına 44 dolar harcarken, daha gelişmiş kamera özellikleriyle P30 Pro’da bu maliyet 56 dolara kadar çıkıyor. iPhone ise cihaz başına kameralara 34,50 dolar ödüyor ve bu maliyetler materyal listesinin yüzde 8’ini oluşturuyor. Samsung ve Huawei, sadece ön kameralara bile Apple’dan sırasıyla 1,4 kat ve 1,9 kat daha fazla para harcıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ekranların maliyetlerine bakılacak olursa iPhone’ların ekranları tahmini 120 dolara mâl oluyor, daha yüksek yoğunluğa sahip olan Galaxy S10+’da ise bu maliyet 125 dolara çıkıyor. Daha düşük çözünürlük ve renk gamutuna sahip olan P30 Pro’da ekran maliyeti 110 dolar ki bunlar materyal listesinde yüzde 20-25’lik bir dilimi temsil ediyor.

Huawei ve Samsung’un Apple’a karşı olan bu dezavantajlı durumu 2019’da kısa vadede 5G hücresel servisler ile ortadan kaybolabilir. Apple’ın 5G hizmetine diğer iki dişli rakibine nazaran daha geç girecek olması Samsung ve Huawei’ye önemli bir avantaj sağlayabilir.

Şirketlerin bu üç cihazı arasında yapılan kıyaslamada Galaxy S10+ ve P30 Pro’nun daha yeni cihazlar olduğunu ve iPhone XS’in geçtiğimiz senenin eylül ayında satışa sunulduğunu unutmamak gerekiyor. Samsung ve Huawei’nin daha rekabetçi olmak ve Apple ile rekabet etmek için amiral gemisi cihazlarında neler yapmaları gerektiğini öğrenme fırsatları bulunuyor.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Bu üç dev şirket arasında maliyetler konusunda kim daha avantajlı? Hangisi uzun vadede maliyetleriyle öne çıkar?



Alıntıdır:

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
apple, ekran, huawei, kamera, samsung


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Apple 1 trilyon dolara çok yaklaştı (Dünyada bir ilk) yaSmin Apple 0 02 Ağustos 2018 09:35
Apple, Samsung'un ana vatanında Apple Store açıyor Dream Apple 0 08 Ocak 2017 12:30
Huawei, Samsung'a meydan okudu! Deep Cep Telefonlar 0 16 Eylül 2014 19:58
Apple mı, Samsung mu? Zen Cep Telefonlar 0 21 Kasım 2012 13:51
Nokia ve Apple patent konusunda uzlaştı (Bilim/Teknoloji) Sevda Bilim Dünyasından Son Haberler 0 14 Haziran 2011 17:03