IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mayıs 2020, 09:16   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vivo, Gelecekteki Telefonları İçin Yeni Bir Kamera Patenti Aldı




Akıllı telefonlarda son zamanlarda kamera konumlandırılması bir sorun haline geldi. Bu bağlamda, firmalar yeni çözümler üretiyor. Vivo da kamera için kayar tasarım patentini aldı. Firmanın yeni telefonlarında tasarımı kullanıp kullanmayacağı ise merak konusu.
Telefonlardaki kalın çerçeveleri kaldırmak için ön kameralarla ilgili birçok çözüm önerisi üretildi. Vivo da bu konuyu daha derin şekilde ele alarak, kamera için bir delik, çentik veya kızak ihtiyacını gidermek üzere kayan bir tasarımın patentini aldı. Mi MIX 3, OPPO Find X ve Honor Magic 2 gibi akıllı telefonlarına da benzer bir tasarımı patentleyen Vivo, gelecek telefonlarında benzer bir tasarımını kullanabilir.

Şirket daha öncelerde de kızaklı kamera üstünde geliştirmeler yapıyordu ancak son haberlere göre kayan kamera dizaynına sahip bir akıllı telefonu yakında görebiliriz. Vivo'nun, NEX serisinde de cesurca dizaynlar tercih ettiğini göz önüne alırsak yeni NES serisi görülmemiş bir kamerayla bizi karşılayabilir.

Vivo'nun aldığı patentin tasarımı:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tasarımdan da görüldüğü gibi, arka tarafta dörtlü bir kamera kurulumu bulunuyor. İlk başta kapalı halde bulunan kamera, kayar mekanizma sayesinde yükselerek LED flaşın ortaya çıkmasını sağlıyor. Ancak kayan mekanizma haricinde telefonun dizaynı son derece standart gözüküyor. Tasarımda garip bir biçimde, telefonun ön kamerası gözükmüyor ancak ön kameranın da kayan mekanizmaya eklenmesi bekleniyor.

Bu tasarımın, firmanın yeni akıllı telefonlarında kullanılıp kullanılmayacağı henüz bilinmiyor. Tüm patent dosyalarında olduğu gibi bu patent dw tarihin tozlu raflarında yerini alabilir veya telefonlarda kullanılarak kullanıcıların memnun olmasını sağlayabilir.

Vivo hakkındaki bir diğer haber ise, şirketin Vivo S1 akıllı telefonunun 4 GB RAM modelinin Hindistan satışlarında 1000 Hindistan rupisi kadar indirime gitmesi. 13 dolara tekabül eden bu indirim 1 Mayıs tarihinden itibaren Hindistan'da uygulanmaya başlandı. 4 GB RAM'e sahip model indirime girmişken, 6 GB RAM ve 128 GB depolamaya sahip olan bir üst modelin fiyatında herhangi bir indirim söz konusu değil.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gelecekteki telefonları için yeni bir kamera patenti aldı, vivo


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Apple yeni ekran patenti aldı! Dream Apple 0 18 Şubat 2017 12:08
Samsung yeni bir esnek ekran patenti aldı! Dream Samsung 0 28 Kasım 2016 10:54
İnternet Devi Bu Patenti Aldı! Elysian İnternet Dünyasından Haberler 0 13 Mayıs 2014 18:00
Bir Zamanlar Cep Telefonları ve Kamera Firary Cep Telefonlar 0 27 Aralık 2009 23:51