IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Alternatif Arama Motorları (https://www.ircforumlari.net/alternatif-arama-motorlari/)
-   -   DuckDuckGo:Gizliliğe Önem Veren Arama Motoru (https://www.ircforumlari.net/alternatif-arama-motorlari/482203-duckduckgo-gizlilige-onem-veren-arama-motoru.html)

Spartacus 15 Mayıs 2012 09:31

DuckDuckGo:Gizliliğe Önem Veren Arama Motoru
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bing, Google, Yahoo gibi büyük arama motorları, arama geçmişinizi izleyerek sizin bir profilinizi oluşturular. Bu profil, size uygun arama sonuçları ve reklam göstermek üzere kullanılır.
Google, oturum açmışken yaptığınız aramaları şifreli bağlantı üzerinden gönderiyor. Ancak bu sadece aramalarınızı üçüncü partilerin izlemesine engel oluyor. Bu yazımızda aramalarınızı gerçekten saklamayan ve onları kullanmayan web sitelerini bir araya getirdik. İşte gizliliğinize saygı duyan 5 alternatif arama motoru.
DuckDuckGo
Gizlilik konusunda endişeleri olan kullanıcılara yönelik bir arama motoru olan DuckDuckGo, kişisel bilgilerinizi saklamıyor. DuckDuckGo, çerezleri sizi tanımak için kullanmıyor, user-agent ve IP adreslerini sunucu günlüklerinden siliyor. Site, aramaların aynı yerden geldiğini anlamak üzere isimsiz bir tanıtıcı bile oluşturmuyor. Dolayısıyla iki aramanın aynı bilgisayardan gelip gelmediğini bilmiyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:03.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net