IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2013, 08:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mozilla ‘bilim laboratuvarı’ hayata geçti!




Kar amacı gütmeyen teknoloji kuruluşu Mozilla, özgür ve açık internet anlayışını bilimle bir araya getirecek yeni bir projeyi hayata geçirdi.

‘Mozilla Science Lab’ adı verilen girişim, dünyanın dört bir yanındaki araştırmacılara çalışmalarını sunmaları ve paylaşmaları imkanı sunacak.

İnternette açıklık ve ifade özgürlüğünü savunan ve kısıtlayıcı yasalarla mücadele eden Mozilla, bu amaca hizmet etmek için bilim alanında da proje başlattı.

Blog sayfasından açıklama yapan Mozilla, ‘açık internetin henüz bilimel çalışmalar için yeterince dönüşüm geçirmediğini ancak medya, eğitim ve iş dünyası gibi diğer alanlarla aynı boyuta ulaşması gerektiğini’ ifade etti.

Mozilla, ‘son yüzyılda yapılan birbirinden inanılmaz keşiflere rağmen bilimin halen ağırlıklı olarak ‘analog’ çağında kaldığını, kredi sistemlerinin ‘kağıtlara’ odaklı kaldığını ve açık ve işbirlikçi öğrenim adına paylaşımın, öğrenimin, yeniden kullanımın ve adaptasyonun yetersiz kaldığı’ belirtildi.

‘YENİ NESİL ÇÖZÜMLER SUNACAK’
Firefox arama motorunun yaratıcısı Mozilla, ‘belirtilen sorunları aşmak için Bilim Laboratuvarı’nın araştırmacılar ve internet toplumunu bir araya getireceğini’ duyurdu.

Araştırmacılar ve internet kullanıcıları, Bilim Laboratuvarı sayesinde yeni nesil internet çözümleri kullanarak bilimdeki sorunların üstesinden gelmeye çalışacak, daha etkin ve işbirlikçi keşif yolları ortaya koyacak.

Bilim Laboratuvarı projesini [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinde hayata geçiren Mozilla, girişim için Twitter’da iki de hesap açtı: @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Science ve @swcarpentry.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gecti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mozilla Firefox -Kâr amacı gütmemekten gurur duyar -Mozilla Firefox Misyonu hakkında. Sevda Alternatif Arama Motorları 0 03 Ekim 2012 13:50
Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı(Genel Kurallar) Ecrin Mikrobiyoloji 1 07 Eylül 2011 22:09
Bursa'da Pardus Laboratuvarı Ocean GNU, Linux ve UNIX 0 30 Ocak 2011 23:28