IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ocak 2024, 20:32   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Asap bozukluklarına karşı doğal çözümler




[ASAP BOZUKLUKLARI]
Günümüzün en yaygın hastalığıdır. "Mutluluk hapı" ismiyle anılan çeşitli kimyevi müsekkinler ilaç satış listelerinde birinci sirayi tutuyor. Ama aslında bu ilaçlar yan tesirlerle bünyemizi perişan etmekden de geri kalmıyor. Aşağıdaki reçeteleri tatbik ederek ve fiziki metodlara başvurarak asap bozukluklarından , ruhi buhranlardan, iç sıkıntılardan kısmen kurtulabilirsiniz.
-
40 - Sabah kahvaltılarında meyve yiyin: Sabah kahvaltılarınız kuvvetli olsun. Sofranizda beyaz peynir, yumurta ve meyve bulunsun. Vücutta yorgunluk yapan daha çok şeker miktarının zaman zaman düşmesidir. Sabah 10 ile 11 arasında bir meyve yiyin veya bir meyve suyu için.
-
41- Yatmadan önce narenciye yemeyin. Portakal, greyfurt, mandalina, limon gibi narenciye türlerinde bol miktarda C vitamini var. Akşam beşten sonra alınan C vitamini böbrek üstü bezlerini harekete geçirerek organizmayı uyarır ve uykusuzluk yapar. Böyle bir durum ise gerilmiş sinirleri büsbütün rahatsız ederek asabımızı iyice bozar.
-
42- Tiroit bezinin salgısını kontrol ettirin: Sürekli sinirlisiniz, yerinizde oturamıyorsunuz, tirnaklarinizi yiyiyorsunuz, sık sık su iciyor ama yine susuzluk duyuyorsunuz, istahiniz yerinde, ama yine de kilo verip zayıflıyorsunuz. Çarpıntınız var. Sıcağa dayanamiyorsunuz, elleriniz sicak ve nemli. Çok terliyorsunuz. Bakışınız bir noktaya saplanıp kalıyor, gözbebekleriniz canlı ama gözünüzün akı dışarıya doğru bombeli..
İşte bu takdirde hemen bir doktora görünüp tiroit bezinin çalışmasını ölçtürmeniz gerekir. Bu bezin aşırı salgı yapması sinirlilik doğurur. Tiroit hastalığı erkeklerden çok kadınlarda görülür.
-
43 - Sinir bozan ilaçlardan kaçının: Bazı ilaçların yan tesirleri vardir. Bir organı iyileştirirken, başka organın çalışmasını bozarlar. İlaç tarifelerini iyice okuyun ve yan tesirlerini öğrenmeden onları kullanmayın.
-
44- İdrar kontrolü yaptırın: İdrardaki ürik asit miktarının yükselmesi de sinir hastalıklarına ve asap bozukluğuna yol açar. Özellikle beyniyle geçinenlerin, kültürel faaliyetlerde bulunanların ve öğrencilerin zaman zaman idrar kontrolü yaptırmalarında fayda vardır.
-
45- Uyku ilacı kullanmayın: Uyku ilaçları, yapılarındaki uyuşturucu maddeler sebebiyle önce uyuturlar. Ama kısa bir süre sonra vücut bu maddelere alışkanlık kazanır. Artık uyku ilaçları uyutmaz., tersine sinirlilik yapar, ayrıca; uyuşturucular diğer organları zehirler.
-
46- Uykunuz kaçtığı zaman yatakta durmayın: Eğer uykunuz kaçmışşa, uyuyabilirim diye yatakta sağa sola dönerek kendinize işkence etmeyin. Sinirleriniz büsbütün bozulur. Yataktan çıkın, hafif bir hikaye okuyun, mektup yazın, ertesi gün yapacağınız işleri planlayın. Böylece, uykusuz kalsanız bile başka kazançlarınız olur. Dostlarınızın mektuplarını cevaplandırmış, veya yapacağınız işleri planlayarak ertesi günün yorgunluğunu azaltmış olursunuz.
-
47- Zaman zaman hayvani gıdalara ara verin: Sebze ve meyvelerin hazmi kolaydir. Ayrica, bir cok sebzelerde bulunan madensel tuzlar vücuda rehavet verir. Proteinler ise organları, sindirim sistemini yorar. Zaman zaman hayvani gıdalara ara verip sebze ve meyve kürü yapın. Kartacalı Anibal, fillerine Alp Dağları'nı et yedirerek aştırdı. Bilindiği gibi filler otoburdur, yani sadece ot yer. Et yedikleri zaman birden çılgına döndüler ve Alp Dağları'nı öyle tırmandılar. Haftada en az iki gün sadece sebze yiyerek vücudunuzu ve sinir sisteminizi dinlendirin. Ayrıca, akşam yemeklerini geç yemeyin, uyku uyuyamazsiniz.
-
48- B vitaminlerinin eksiklikleri de sinirlilik, asap bozukluğu, gerilim ve yorgunluk yapar. Aşağıdaki besinlere ağırlık vererek B vitaminlerinin eksikliğini giderebilirsiniz.
-
B1 vitamini şu besinlerde var: Sakatat, koyun ve kuzu eti, sığır eti, muz, havuç , kestane, lahana, karnıbahar, ekmek, kepek, peynir, kuru fasulye, süt, mercimek, taze sebzeler, bira mayası, fındık, ceviz, yumurta, portakal, hamur işleri, balıklar, nohut, patates, dana eti.
-
B2 vitamini: Sakatat, badem, sığır eti, ekmek, kepek, beyaz peynir, süt, sebzeler, fasülye, nohut, mercimek, bira mayası, koyun eti, fındık, ceviz, ekmek ,balıklar, patateş, yeşil salatalar, dana eti.
-
B6 vitamini: Muz, sığır eti, lahana, ıspanak, balık, karaciğer, kepek, kuru fasülye,nohut, mercimek, süt, bira mayası , koyun ve kuzu eti, dana eti, portakal , kepek, yeşil biber, dolmalık biber.
-
B12 vitamini: Sığır eti, karaciğer, beyaz peynir, koyun ve kuzu eti, marul, dana eti.
-
-
49 - Akşam beşten sonra çay ve kahve içmeyin: Çay ve kahve kalb atışlarını hızlandırır, böbrekleri aşırı çalıştırır, sinirleri tahrik eder. Kendinizi büsbütün çaydan ve kahveden mahrum bırakın demiyoruz ama günde iki fincancan çok kahve, dört bardaktan fazla çay içmeyin. Ayrıca akşam beşten sonra çayı da kahveyi de kesin.
-
50- Sigaranin da fazlasi: Kabl ve damar hastalıkları yapar, sinirleri bozar iştahı keser. Sigarayi birakamiyorsaniz, miktarini azaltin. En zararlı sigara ise sabah uyaninca ve akşam yatmadan önce içilen sigaradir. Bu saatlerde vücuda ve hücrelere daha çok nikotin girer. O halde sabah onbire kadar, akşam saat dokuzdan sonra sigara içeyin.
-
51- Gürültüden uzak durun: Eğer işiniz icabı gürültü içindeyseniz, hiç olmazsa tatilinizi sessiz bir yerde geçirin. Gürültü sinirleri bozar.
-
52- Akşam yemeklerinizi, ailenizle, topluca yiyin ve yemek sırasında televizyon kapatın: Sanayileşmenin getirdiği hızlı çalışma temposu aile yemeklerini ortadan kaldırdı. Hatta öğlen yemeklerini bile ayaküstü geçiştirmek zorunda kalıyoruz. Hiç olmazsa akşam yemeklerini ailenizle, çoluk çocuğunuzla birlikte yiyin, onlarin dertlerini dinleyin, sohbet edin. Böylece günün yorgunluğundan uzaklaşmış, ailenize de daha çok yaklaşmış olursunuz. Yemek sırasında televizyonunuz açık olursa birbirinizle konuşmaya fırsat bulamazsınız.
-
53- Son haberleri dinlemeyin: Kazalar, ölüm haberleri genellikle televizyonun son haberlerinde verilir ve yatağa girmeden önce sinirleriniz bozulur. Mümkün olduğu kadar son haberleri dinlemeyin.
-
54- Yatmadan önce ılık su banyosu yapın: Yatmadan önce yapacağınız ılık su banyosu sinirlerinizi gevşetir. Eğer buna imkan bulamıyorsanız, hiç olmazsa dirsekleriniza kadar kollarınızı ve ayaklarınızı yıkayın. Banyonuz duşlu ve suyunuz tazyikli ise, bir süre başınızı ve alnınızı tazyikli suyun altında tutun.
-
55- Hafif yağan yağmur altında gezin: Başa ve alna vuran hafif yağmur damlaları gergin sinirleri gevşetir, yorgunluğu alır. Vaktiniz ve şartlarınız müsaitse, fazla ıslanmamak kaydıyla, hafif yağan, çiseleyen yağmurun altında gezinin.
-
56- İşiniz aşırı zihin yorgunluğu gerektiriyorsa, günde en az iki defa işyerinizde şu dinlenme egzersizini yapın: Bir sandalyeye oturun, kollarınızı sarkıtın, bacaklarınızı gevşetin, kendinizi salın. Sonra beş dakika, hiç birşey düşünmeyerek böylece kalın. Dinlendiğinizi ve sinirlerinizin gevşediğini göreceksiniz.
-
57- Hava raporlarını dinleyin: Çoğu zaman bazı hava durumları, lodos, keşişleme rüzgarları, karayel, fırtınalar, yağmur ve sis sinir sistemini bozar. Hava raporlarini dinleyerek, sinirlerinizdeki gerginliğin asap bozukluğunun nerden kaynaklandığını öğrenebilirsiniz. Böylece, sinirlerinizin havanın durumu yüzünden bozulduğunu öğrenir, kuruntulara kapılmazsınız.
-
58- Ciğerlerinizi temiz havayla doldurun: Bol oksijen sinirleri teskin eder. Sinirlendiğiniz zaman, stresli olduğunuz zaman pencereyi açın ve derin bir nefes alarak ciğerlerinizi oksijenle doldurun. İçinizden önce beşe, sonra sırasıyla altıya, yediye , ona kadar sayarak havayı cigerlerinizde tutun. Sonra yavaş yavaş soluk vererek soluduğunuz havayı geri birakin. Ayni seyleri birkaç defa tekrarlayin.
-
59- Sinirlendiğiniz zaman: Ellerinizi mutlaka meşgul edin. Bu konuda tespih çekmek çok faydalıdır. Eller meşgul olunca beyin boşalır, sıkıntıları atar. Sinirlerinin gücüyle tanınan Çin'liler, asapları bozulduğu zaman ipe boncuk dizip kolye yaparlar.
-
60 - Acı çektiğiniz zaman: Ağlamaktan korkmayın. Özellikle erkekler ağlamayı kadınlara mahsus bir zayıflık olarak düşünürler oysa göz yaşlarıyla birlikte acıları da kısmen atarız.
-
-
Kaynak: Lokman Hekimden 101 Öğüt Gölge Adam Broşürü

__________________
Bana sihirli kelimeyi söyle
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çarpıntıya karşı doğal çözümler manikdepresif Alternatif Tıp 0 20 Ocak 2024 15:26
Gastrite karşı doğal çözümler manikdepresif Alternatif Tıp 0 20 Ocak 2024 06:17
Migrene karşı doğal çözümler manikdepresif Alternatif Tıp 0 20 Ocak 2024 05:58
Baş ağrılarına karşı doğal çözümler manikdepresif Alternatif Tıp 0 20 Ocak 2024 05:45
Diş ağrılarına karşı doğal çözümler manikdepresif Alternatif Tıp 0 20 Ocak 2024 04:57