IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Alternatif Tıp (https://www.ircforumlari.net/alternatif-tip/)
-   -   Sağlık Reçetesi (https://www.ircforumlari.net/alternatif-tip/411171-saglik-recetesi.html)

Ecrin 13 Eylül 2011 23:09

Sağlık Reçetesi
 
REÇETE DOĞADA
Korkuya ;
havuç, diş sararmasına çilek, depresyona balık,
Ülsere ;
meyankökü iyi geliyor.
Florence Nightingale Hastanesi'nin yayın organında hastalıklarla mücadelede doğru beslenmenin önemine yer verildi.Yazıya göre, hastalıklara karşı ilkyardım yiyecekleri şöyle:
Uykusuzluk:
Yatmadan önce kaymağı alınmış ılık süt için. Sütteki amino asit kendinizi rahat hissetmenizi sağlar.Stres: Karbon hidrat içeren yiyecekler strese iyi gelir. Bunun yanında içeceğiniz ılık süt destresten uzaklaşmanıza yardımcı olur. Tahıl, pasta gibi karbonhidrat içeren yiyecekler sizi stresten uzaklaştırırken, daha rahat hissetmenizi sağlar.Karbonhidrat beyninizdeki seretonin seviyesini yükselttiğinden sizi sakinleştirecektir.
Regl ağrısı:
Düzenli olarak tüketilen manganezi yüksek yiyeceklerağrıları geçirir. Bu yiyecekler arasında soya fasülyesi,böbrek ve lifli yeşil sebzeler yer alır.
Kendinizi güçsüz hissedince:
Karbonhidrat size çabucak güç kazandırabilir.Meyve yemek de enerjinizi yükseltebilir. Ayrıca içeriğinde demir bulanan kırmızı et, tahıl, kuru fasülye ve koyu lifli sebzeler alabilirsiniz.Baş ağrısı: Baş ağrıları yiyeceklerle daha da artar.Bunun nedeni tuz ve katkı maddeleridir.Konserve yerine taze meyveleri tercih edin.Peynir ve pirinç yerine ise;kaymağı alınmış süt ve yoğurt yiyin.
Fobiler:
Havuç ve elma gibi yiyecekler korkuya çok iyi gelir.Bu gibi sebze ve meyveler gerilimin düşmesini sağlarlar. Bazı karbonhidratlar da sakinleşmenizi sağlar. Özellikle uçaktan korkuyorsanız bu yiyecekler size iyi gelecek, geriliminizin düşmesini sağlayacaktır.
Depresyon:
Az yağlı proteinlerden tavuk ve balığı tercih edin.Kandaki alyuvarların artmasını sağlayan demirden oluşurlar.
Konsantrasyonu artırmak:
Bir bardak sade kahve size iyi gelecektir.Fakat sakın krema katmayın.Yağ oranı düşük yiyecekler ilginizin yoğunlaşmasını sağlayabilirler.Vitamin B'nin zengin olduğu yiyecekleri yemeği tercih edin. Ekmek, tahıl ve pirinçli yiyeceklerin yanında, yağsız et, balık ve kurufasülye size iyi gelecektir.
Şişlik hissediyorsanız:
Çok lifli yemekleri tercih edin.Bu tür sebze vemeyveler sindirim sisteminizin çalışmasına yardımcı olur. Ayrıca bol su içmeyi ihmal etmeyin.
Gaz:
Zencefilli ve naneli yiyecekler size iyi gelecektir. Bu yiyecekler mide ve yemek borusunuyumuşatıp gazınızın çıkmasına yardımcı olur. Gazınız varken yağlı yiyeceklerden, sütlü tahıl ve besinlerden ve fasülye gibi baklagillerden uzak durun.Sakın sakız çiğnemeyin.
Ağız kokusu:
En iyi çözüm maydonoz yemektir.
Ağız yaraları:
Daha fazla baklagil ve tahıl, özellikle B vitaminiiçeren yiyecekler alın. Deniz ürünleri de iyi gelecektir. Ağız yaraları varken sulu sebze ve meyveler yemeyin.
Kırılan tırnaklar:
Protein açısından zengin yiyecekleri tercih edin.Et ve soya fasülyesi iyi birer protein kaynağıdır.
Diş sararmaları:
Bol bol çilek yiyin. Çilekte doğal beyazlatıcımaddeler bulunmaktadır.
Sistit:
Bol bol yaban mersini yemelisiniz. Bu meyvede bulunanvitaminler sidiktorbasındaki iltihabın durmasını sağlar.Bol bol su içmeyi de ihmal etmeyin.
Kramp:
Bol miktarda süt ürünleri ve magnezyumu zengin yiyeceklertüketin.Bu tür yiyeceklerde bulunan kaslarınızı rahatlatıcı besinler kramplarınızı önleyecektir.
Eklem ağrıları:
Bu ağrılarınızı balık yiyerek azaltabilirsiniz.Somon ve Tuna balığını tercih edin.
Baş dönmesi:
Yağsız et, ciğer, koyu sebzeler her zaman tükettiğinizbesinler arasında olmalıdır.
Ülser yanmaları:
Nane çayı ve meyankökü iyi gelir.
Migren:
Yeşil sebze, kurutulmuş meyve gibi yiyecekler başınızdakikasların rahatlamasını sağlayacaktır.Migren ağrısının başlamasına neden olan peynir, kahve,kırmızı şarap gibi yiyeceklerden uzak durun.
Sağlıklı ve Mutlu Yarınlara...


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:03.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net