IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mart 2012, 14:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ananas ile ilgili sağlık bilgileri, Ananas'ın faydaları yararları..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ananas ile ilgili sağlık bilgileri, Ananas'ın faydaları yararları..

ANANAS
• Bakteri ve parazitlerle savaşmaya yarar,
• Sindirimi kolaylaştırır,
• İltihaplanma riskini azaltmada ve yaraların hızla iyileşmesini sağlamada etkilidir;
(1 kalın dilim ananas=43 kalori)

Ananas enerji veriyor:
Ananas, hücre kaybını engelleyen ve enerji üretimine yardimci olan mükemmel bir meyvedir.
İlk defa Orta ve Güney Amerika'da yetiştirilen ananas, Avrupa'ya tanıtıldıktan sonra yaygin olarak kullanilmaya başlanmış.
Ananas geniş ve silindirik yüzeyli, pürüzlü, kahverengi-sari karışımı bir renk taşıyan bol lifli tropik bir meyve.
Meyve olarak yenilebilir, suyu çıkartılarak kokteyllerde kullanılabilir. Meyve veya sebze olarak ya da salata malzemesi olarak tercih edilebilir.
Muzdan sonra Amerika'da favori tropik meyveler arasinda ikinci sırada yer aliyor.

Kansere karşı etkili Taze ananas bromelin enzimini içerir. Bromelin protein ayrıştırıcı ve sindirimine yardımcı bir enzimdir.
İlk kez 1957 yılında tanımlanmış ve birçok araştırmaya konu olmuştur.
Kükürtlü bileşikleri iceren bromelin enzimi sadece protein sindirimine yardimci olmakla kalmaz, ayni zamanda şişkinligin ve ödemin atilmasina da katkida bulunur.
Deneysel çalışmalarda kanser önleyici etkilerine rastlanmıştır.
Klinik çalışmalarında ise şişkinligin ve ödemin görüldügü sinüzit, bogaz agrısı, kireclenme ve gut gibi iltihabi durumlarda iltihap önleyici etki göstererek siskinligin azalmasina yardımcı olabilecegi saptanmıştır.
Ananasin tek basina ögün aralarinda sap kisminin ve gövdesinin tüketilmesiyle bromelin enziminin iltihap ve ödem önleyici etkisi maksimum düzeyde artirilabilir.

Bagışıklık sisteminin destekcisi Ananas biyoyararliligi yüksek olan C vitaminini içerir.
C vitamini antioksidan özelligiyle vücutta hasar olusturan serbest radikallerin etkisini azaltmakta ve hücre kaybini önleyebilmektedir.
Yüksek düzeyde serbest radikal damar hasarina neden olup hasari ilerletmekte, astim ataklarini siklastirmakta, kolon hücrelerine zarar verip kolon kanseri riskini artirmakta,
eklem agrilarinin görüldügü hastaliklara neden olabilmektedir.
Ananas besinlerle az miktarda alinan manganezin de zengin bir kaynagidir. Manganez enzimlerin etkinliginin görülebilmesi ve antioksidan özelligin daha verimli olabilmesi icin önemlidir.
Ananas manganezin yani sira iyi derecede B1 vitamini icerir. B1 vitamini enzimatik reaksiyonlarda tamamlayici ve enerji üretiminde yardimcidir.

Ananas'ın Faydaları Yararları:
Taze ananas içinde bulundurduğu protein sindiren enzim olan bromelain sayesinde sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz,
vücutta meydana gelebilecek iltihapları ve şişkinlikleri de etkili bir biçimde azaltır.
Özellikle sinüzit,
bademcik iltihabı, gut hastalığı, mafsal iltihabı yada yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın faydalı olduğu bilinmektedir.
Bromelainin iltihap önleyici etkisini artırmak için ananas öğünler arasında tek başına yenilmelidir. Bu sayede ananasın içinde bulunan enzimlerin tamamının sadece sindirime yardımcı olacak biçimde kullanılmasının önüne geçilmiş olunur.
C vitamini vücudun suda çözünebilen başlıca antioksidanıdır ve vücudun suyla dolu olan bütün bölümlerini,
hücrelere saldıran ve zarar veren serbest radikallerin saldırılarından korur. Serbest radikallerin, damarların tıkanmasını ve kalp hastalıklarını artırdığı,
solunum yollarının spazm geçirmesi olasılığını artırarak astım nöbetlerine yol açtığı, kolon hücrelerine zarar vererek kolon kanserine ortam hazırladığı, eklem ağrılarını artırdığı,
osteoartrit ve romatizmal artrit rahatsızlıklarında sakatlanma riskini artırdığı ortaya çıkarılmıştır.
Böylece C vitamini yönünden zengin bir dietin,
bu rahatsızlıkları önleme veya zararlarını azaltmada ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Buna ek olarak,
C vitamini bağışıklık sisteminin düzgün bir şekilde çalışmasında, kulak enfeksiyonlarında, soğuk algınlığı ve griplerde de çok etkilidir. Ananas C vitamini yönünden zengin bir besin olduğu için bolca tüketilmesi gerekmektedir.

Ananas sindirime birebir:
Taze ananas içinde bulundurduğu protein sindiren enzim olan bromelain sayesinde sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz,
vücutta meydana gelebilecek iltihapları ve şişkinlikleri de etkili bir biçimde azaltır. Özellikle sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı,
mafsal iltihabı yada yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın faydalı olduğu bilinmektedir.
Bromelainin iltihap önleyici etkisini artırmak için ananas öğünler arasında tek başına yenilmelidir

Değerli mineraller ve vitaminler deposu:
Pürüzsüz bir cilt için, demir; güçlü saç-tırnak ve cilt için, kalsiyum; sağlıklı cilt ve göz için, vitamin A; hücrelerin çoğalmasını sağladığı için, vitamin B ve cilt deki kollagen oluşumu için vitamin C içeriyor.
Protein sindiren ve zayıflamayı sağlayan enzim olan bromelain sayesinde sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek olan iltihapları ve şişkinlikleri de etkili bir biçimde azaltır.
Özellikle sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı,
mafsal iltihabı ya da yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın faydalı olduğu bilinmektedir.
Bromelain, vücudun su tutmasını azaltır, iltihapları giderir, Aşırı trombosit yapışkanlığını önlediği için doğal bir kan incelticidir. Ancak bromelainin kan inceltici ilaçlarla beraber kullanılması tavsiye edilmez.
Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar oluşturabilir veya kalp hızını yükseltebilir.
Ananas, az bulunan bir mineral olan manganezin mükemmel bir kaynağıdır. Anti oksidan koruma sağlar ve bağışıklık sisteminin destekçisidir.

Sağlıklı bir diyet meyvesidir:
Ananas kilo verdirir. Ananas insan vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün vitaminleri ve 16 doğal mineral içerir. Ananasın kilo verdirmedeki sırrı ise zengin suyunda saklıdır. Ananas suyu vücuttaki yağı etkili bir şekilde eritebilir.
Dolayısıyla her gün yemekte ananas ya da ananas suyu tüketilebilir.
Ancak yemeden önce ananası tuzlu suda yarım saat bekletmek gerekir.
Mide ve bağırsakları temizler. Ananas etin sindirilmesinde yardımcı olabilir. Ananasta bulunan protein mayası, yemeklerdeki proteinleri etkili bir şekilde çözümleyerek mide ve bağırsakları hareketlendirir.
Cilt ve saçı güzelleştirir. Ananasın içerdiği zengin B vitamini cildi etkili bir şekilde nemlendirir ve saçı da parlatır. Bunun yanı sıra ananas stresin giderilmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine de yardımcı olur.
Tansiyon ve kandaki yağ oranını düşürür. Ananas kan dolaşımını hızlandırarak hem tansiyonu, hem de kandaki yağ oranını düşürmede etkili olabilir. Ananas, vücutta yağ birikimini de önler.
Nezleye karşı birebirdir. Ateş, öksürük ve boğaz ağrısı nezlenin en önemli belirtileridir. Bu durumda, yatakta dinlenmenin yanı sıra bir bardak taze ananas suyu da içilebilir. Çünkü ananas suyu ateşin düşürülmesi ve nefes borusu enfeksiyonunun önlenmesinde de etkilidir.

Tıbbi araştırmalara göre, eskiden beri insanlar, boğaz ağrısı ve öksürüğü ananasın içerdiği protein mayasıyla gidermeye çalışmıştır.
Beyne giden kan yollarını temizler ve beynin kan dolaşımını arttırır.
Ananasın son yapılan araştırmalarda doğal yapısında bulunan bromelain enziminin CCS molekülünü içerdiği ve bunun da kansere karşı insan vücudunun bağışıklık sistemini harekete geçirdiği kanıtlandı. Bromelain, vücuttaki proteinleri ayrıştıran ve sindiren bir enzim olduğundan hazmı kolaylaştırır, mide asidini düzenler. Kemik ve eklemlerdeki kireçlenmeyi önler. Alerjilere karşı korunma sağlar. Ananasın içindeki enzimlerin yağ yakma özelliğinin olması kozmetik sektörünün de bu meyveye olan ilgisini giderek arttırıyor. İdrar söktürücü etkisi nedeniyle vücuttaki toksinlerin atımına yardımcı olduğundan selülit tedavisinde de kullanılıyor.
Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur.

Kaynak: Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ananas, ananasın, bilgileri, faydaları, ile, ilgili, sağlık, yararları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ananas Flip Zen İçkiler İçecekler 0 08 Şubat 2012 21:19
kansere karşı ananas Sır Sağlık Köşesi 0 07 Ocak 2011 16:50
Ananas Güzeli Rulo Pasta. Sevda Pastalar 0 23 Kasım 2010 11:44
Yargı kararları ananas soslu System Haber Arşivi 0 29 Ağustos 2010 15:15