![]() |
Böğürtlen Bu lezzetli meyve sadece gıda olarak değil, ağız ve göz enfeksiyonları tedavi etmek için de kullanılmaktadır. Bunun için ise en etkili yolu böğürtlen suyudur. Binlerce yıldır Avrupa’da yetiştirilen bu besin kaynağımız sadece gıda olarak değil birçok hastalıkların tedavisinde de kullanılmıştır. Kuzey Amerika yerlileri eski yıllardan beri böğürtlen bitkisinin yapraklarından çay yaparak diyet listelerinde kullanmışlardır. Ayrıca kusma ve sindirime yardımcı olması içinde kullanmışlardır. Böğürtlenin Önemi Doğanın sunduğu en iyi anti kanser , anti aging gıda olan böğürtlen bitkisi insan sağlığı üzerinde oldukça faydalı ve yararlıdır. Amerika’da bitkilerin yaşlanmayı azaltan ve antioksidan özelliklerini araştıran ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity-Serbest Radikalleri Emme Yeteneği) tarafından düzenlenen sebze ve meyve listesinde böğürtlen sağladığı faydalar sayesinde ilk 10′a girmeyi başarmıştır. Bu değerlendirmede gıdaların antioksidan kapasiteleri önemli bir rol oynamaktadır.Geçmişte, böğürtlen yemenin ana nedeni olarak C vitamini ve polifenolik açısından zengin olduğu bilindiği için bu sebeplerden dolayı da kullanılmaktaydı. Bu koyu renkli meyveler içeriği antioksidan pigmentleri doludur. Ayrıca tohumu kanserden korur ve yüksek miktarda ellagic asiti bulundurur. Böğürtlen B9 vitamini, C vitamini, E vitamini, K vitamini, bakır, magnezyum, mangan, potasyum lif ve pektin açısında çok iyi bir kaynaktır |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:41. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk