IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2014, 19:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elma sirkesi ve balla zinde kalın




Elma sirkesi ve balla hazırlanan karışım zindelik verip, canlandırıyor Son dönemde artan halsizlik, bitkinlik şikayetlerinden kurtuluşun yolu elma sirkesinden geçiyor. Elma sirkesi ve balla hazırlanan karışım zindelik verip, canlandırıyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bir sıcak bir soğuk havalar vücudun dengesini de bozuyor. Kendinizi bitkin, halsiz hissediyorsanız düzenli bir beslenme programıyla bu durumun üstesinden gelebilirsiniz. Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, "Öğünleri atlamayın, ara öğünleri ihmal etmeyin. Uzun süre aç kalmak şekerin düşmesine, dolayısıyla verimliliğin azalmasına yol açar" dedi.

Prof. Dr. Mocan'ın zindelik reçetesi şöyle: Stres ve yorgunluğa elma sirkesi iyi gelir. Bir litre suya 3 yemek kaşığı elma sirkesi koyun. 2 yemek kaşığı bal ekleyin ve yatmadan önce bu karışımdan 2 kaşık için. Sabah daha zinde uyanacaksınız. Yüksek oranda lif içeren muz, toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Yorgun hissettiğinizde muz yerseniz kısa sürede kendinizi iyi hissedersiniz.

Stres azaltıcı bir besin olan turp, günde 2 kez tüketilmeli. Akşamları yenecek bir turp gerginliği alır, uykunuzu düzenler ve ertesine güne zinde uyanmanızı sağlar. A, C ve K vitaminini zengini maydanoz pek çok soruna karşı etkilidir. Enerji kaynağdır. Günde 1 bardak maydanoz çayı enerjinizi artırır. 10 yaprak maydanozu demlikte kaynatın, 10 dakika bekledikten sonra balla tatlandırarak için.
Çiğ yeşil biber, içerdiği C vitamini ile enerji verir. Yeşil biberi sofradan eksik etmeyin. Yeşil çayın içeriğindeki antioksidanlar vücudun enerji için yağları daha efektif yakmasını sağlar, enerjik hissettirir. Günde 2 bardak yeşil çay içebilirsiniz. Magnezyum almaya dikkat edin. Sebzelerde, fındıkta ve tahıllı ekmeklerde bulunan bu vitamin size zindelik kazandıracaktır.

KAHVALTIYA ÖZEL KARIŞIM
Enerjik olmak için güne iyi bir kahvaltıyla başlayın. Kahvaltıda bal ve pekmezi eksik etmeyin. Bal, fındık ve cevizle hazırlayacağınız karışımı sabahları iki kaşık yiyebilirsiniz. Bu karışım güne zinde başlamak isteyenler için oldukça ideal. Ancak fazla şekerli yiyecekler ve peynir aside sebep olur, enerjiyi de emer.

KAHVEDEN UZAK DURUN
Kahve ilk başta enerji verse de daha sonra kaslardaki adenozin 3 fosfat seviyesini azaltır. Bu da halsizliğe yol açar. Yorgun kalmak istemiyorsanız fazla kahve tüketmeyin. Ayrıca karbonhidratlı yiyeceklerden de olabildiğince uzak durmaya çalışın.

Kaynak: Takvim

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
balla, elma, kalın, sirkesi, ve, zinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Elma Sirkesi İle Cilt Bakımı Sue Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 27 Haziran 2012 22:41
Suna Dumankaya Elma Sirkesi AnqeL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 17 Şubat 2012 02:43
Elma Sirkesi ile qelen qüzellik ! Ein Ah Kadınlar 1 22 Nisan 2010 08:54
Elma sirkesi ile nasıl zayıflanır ? Sükût Diyet ve Sağlıklı Beslenme 4 03 Mayıs 2008 11:27