IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2014, 21:05   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Acai Çileği (Acai Üzümü) Faydaları Nelerdir?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Acai Üzümünün Faydaları
Acai üzümü, yüzyıllardır Güney Amerika kıtasında bolca tüketiliyor. Brezilya’nın yemyeşil Amazon yağmur ormanlarında bulunan palmiye ağaçlarında yetişiyor. Yılda 2 kez hasat ediliyor.
Lezzeti ve sağlıklı olmasıyla kıtada tanınan bu meyve, son yıllarda tüm dünya tarafından tanınmaya başlandı. Peki ne oldu da Acai üzümü bu kadar ünlendi?
Buna neden olan, son dönemde yapılan çalışmalarda Acai üzümünün içerdiği değerler olarak göze çarptı. Acai, doğada bu vitamin ve antioksidanları bu derecede barındıran en iyi meyvelerden biri. Peki bunlar neler?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Acai Üzümü bol miktarda A,B,C ve E türü vitaminler, antioksidanlar, Omega 3, omega 6, omega 9 yağ asitleri, fitosterol, polifenol, diyet lifi, aminoasit, kalsiyum, potasyum, demir, fosfor gibi sağlığa faydalı birçok bileşen içerir. İçerisinde bulunan birçok vitamin sayesinde tam bir vitamin deposudur.
Mehmet Öz’ün listesindeki en favori besinler üzüm ve böğürtlen ailesi… Mehmet Öz, en son ülkemizde de yayınlanan Dr.Öz Show’da şöyle konuşuyor:
”Renkli sebzeler tüketin. Bu sebzelerin renklerinin canlı olmasının bir nedeni vardır. İçlerindeki pigmentler, sebzeleri dış dünyadan korumak için gelişiyor. Onları yediğimiz zaman biz de bundan fayda sağlıyoruz. ”
Bahsettiğimiz Acai üzümü ise, Dr.Öz’ün tanımına en çok uyan meyvelerden biri…
Zengin besinsel bileşimi ve enerji verici özelliği olduğundan Brezilyalılar yorgunluklarını gidermek amacıyla gün içinde sıklıkla Acai suyunu tercih ederler. Brezilyalıların şişman olmamasının en büyük sebebi Acai üzümü olarak gösteriliyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Acai Üzümü yüksek miktarda lif içerir, lif yönünden zengin gıdalarla beslenmek çok fazla yemeden tokluk hissi sağlar yani iştahı kontrol altına alır, yeme arzusunu bastırır ve kolay kilo vermeyi sağlar.
Acai Üzümünde bulunan antioksidanlar bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. Sindirimi ve hazmı kolaylaştırır. Acai Üzümü kolestrolü, kan basıncını ve kan şekerini kontrol altında tutar.
Son dönemde, zayıflatıcı özelliği nedeniyle zayıflama ve fitness programlarının vazgeçilmezi haline geldi…

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 16 Aralık 2015, 21:46   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
acai üzümünün faydaları




acai üzümünün faydaları



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sağlıklı yaşam için dünyada 1 numaralı Süper Meyve lakabıyla bilinen Acai üzümünün ana vatanı Güney Amerika. Brezilya’nın yemyeşil Amazon yağmur ormanlarında bulunan palmiye ağaçlarında yetişiyor ve Brezilya halkı tarafından bolca tüketiliyor. İşte bu yüzden Brezilyalıların şişman olmamasının en büyük sebebi de Acai olarak gösteriliyor.

Dr.Mehmet Öz’ün tüm dünyada bilinirliğini sağladığı ve güçlü antioksidan özelliği sayesinde mucizevi meyve olarak adlandırdığı Acai , vücuttan toksinleri atarak ve bağışıklık sistemini güçlendirerek sağlıklı bir bedene kavuşmayı sağlıyor.

Amerika'da Dr. Mehmet Öz'ün de katıldığı Oprah şovunda gençleştirici ve vücudu forma kavuşturucu etkisinden övgüyle bahsedilen Acai üzümü, dünyada binlerce kişinin sağlıklı ve zinde bir vücuda kavuşmasına yardımcı olmakta.

Lezzetli ve sağlık kazandırıcı bir meyve olmasıyla tanınan Acai, son yıllarda tüm dünya tarafından tanınmaya başlandı. Peki, ne oldu da bu meyve bu kadar ünlendi?

Buna neden olan, yapılan çalışmalarda Acai üzümünün doğadaki en yüksek antioksidan oranına ve yoğunluğuna sahip meyve olduğunun açıklanması oldu.

Peki, bunlar neler?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Acai, sütten bile fazla kalsiyum, böğürtlenden daha fazla antioksidan, vitamin haplarından daha fazla besleyici madde içeriyor.

İçeriğinde omega 3, omega 6, omega 9, Vitamin A, Vitamin B, vitamin C, vitamin E, polifenol, fitosterol, antosiyonin, demir, potasyum, fosfor ve kalsiyum gibi sağlığa faydalı birçok bileşen mevcut. Acai meyvesinde bulunan antioksidanlar bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlıyor, sindirimi ve hazmı kolaylaştırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Sahip olduğu esansiyel yağ asitleri, yüksek miktarda aminoasit ve yoğun antioksidan içeriğiyle; metabolizmanın düzenlenmesinde, fiziksel aktivite esnasında kasların çalışmasında ve gelişmesinde çok etkili.

Acai üzümü ayrıca yüksek miktarda lif içeriyor, lif yönünden zengin gıdalarla beslenmek çok fazla yemeden tokluk hissi sağlıyor, yani iştah kontrol altına alınıyor, yeme arzusunu bastırılarak, daha kolay kilo verilebiliyor. Avrupa'da zayıflamak isteyen milyonların en büyük yardımcısı olan, Hollywood yıldızlarının gizli formülü olarak adlandırılan Acai ile zayıflamak düşündüğünüzden çok daha kolay….


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mehmet Öz’ün listesindeki en favori besinler üzüm ve böğürtlen ailesi...

Mehmet Öz, Dr.Öz Show'da şöyle konuşuyor: ''Renkli sebzeler tüketin. Bu sebzelerin renklerinin canlı olmasının bir nedeni vardır. İçlerindeki pigmentler, sebzeleri dış dünyadan korumak için gelişiyor. Onları yediğimiz zaman biz de bundan fayda sağlıyoruz. ''

Bahsettiğimiz Acai ise, Dr.Öz'ün tanımına en çok uyan meyvelerden biri...

Ama tek başına bir zayıflama ürünü olarak görülmeyen Acai üzümüne krom, yeşil çay ve L-Carnitin gibi zayıflatıcı etkisi olan bitkiler ve mineraller de eklenirse çok daha iyi sonuçlar alınıyor. Çünkü diyetlerde vücudun eksiklerinin tamamlanması ve isteklerin en aza indirgenmesi gerekiyor. Acai tok kalmayı sağlarken, krom tatlı krizlerinin önüne geçiyor, yeşil çay yağ atılımını sağlıyor





aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
acai, Çileği, faydaları, nelerdir, Üzümü, Üzümünün


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kurt Üzümü ve Faydaları Liaaa Alternatif Tıp 1 09 Mart 2022 21:18
Acai Meyvesi İle Zayıflama Zen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 30 Ekim 2012 14:52
Ayı Üzümü İnebüddüp, İt kocayemişi, İt üzümü, Avcı üzümü YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 18:34