IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2014, 22:30   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zahter Yağı Şeker Hastalarına Şifa Olacak




Hatay yöresinde özellikle Amanos Dağları'nda yetişen ve kekiğe benzerliğiyle bilinen ?zahter? bitkisinin yaraları iyileştirici özelliği kullanılarak, yara örtücü biyomalzeme üretildi...

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ile Romanya Ulusal Deri ve Tekstil Araştırma Geliştirme Enstitüsü?nün ortaklaşa yürüttüğü ve 2011 yılında tamamlanan proje kapsamında, vücutta oluşan yara ve yanıklara karşı yeni nesil bir örtücü biyomalzeme elde edildi.

MKÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Kaya, bölgede yoğun olarak bulunan ve antioksidan özelliğe sahip zahteri kullanarak, "Cilt Enfeksiyonlarına Karşı Uçucu Yağ ve Seolitle Desteklenmiş Kolajen Biometaryallerin Elde Edilmesi" projesini hazırladıklarını söyledi. Geliştirilen biyomalzemeyle cilt üzerinde oluşan yara ve yanıkların, enfeksiyon kapmadan daha kısa sürede iyileştiğini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Kaya, Hatay genelinde dağlarda yetişen zahterin yağının elde edilmesiyle ortaya çıkarılan uçucu maddenin, halen kullanılmakta olan ve hayvan derisinin derma tabakasından hazırlanan bantın içine yerleştirildiğini anlattı. Zahterin antioksidan, antibakteriyal, antiviral ve analjezik etkisi sayesinde kapalı olan yara üstünün enfeksiyon kapmadığını ifade ederek, "Elde ettiğimiz ürün, özellikle yanıktan yatak yarası ve şeker hastalığına bağlı yaralara kadar birçok rahatsızlığın tedavisinde etkili olacaktır." dedi.

Dünyada yara örtücü malzemelerin üretiminde hayvan derisinin derma tabakasından elde edilen kolajenin, Romanya Ulusal Deri ve Tekstil Enstitüsü Kolajen Bölümü tarafından yapıldığını belirten Alpaslan Kaya, "Kolajen, genellikle yara örtücü malzemelerin yapımında kullanılıyor ancak tek başına etkili olamıyor. Bundan hareketle geliştirdiğimiz ve patent alarak tescillediğimiz ürünümüz burada devreye giriyor. Zahterin içinde barındırdığı özellikler sayesinde, yürütülen tedavi daha etkili oluyor." şeklinde konuştu. Yara örtücü malzemenin seri üretimine geçilmesi durumunda, uçucu yağ hammaddesinin temininin Hatay florasında doğal olarak bulunan bitkilerden elde edileceğini, bunun da bölge insanı için yeni bir gelir kapısı olacağının altını çizdi.

Projenin diğer yürütücülerinden kimyager Madalina Georgiana Albu ise zahterin çeşitli mikroplar üzerindeki etkilerinin tespitinin ardından bitkiyi jel haline getirerek, halen kullanılmakta olan hayvan derisinden üretilen bantın içine yerleştirdiklerini söyledi. Kimyager Zina Vuluga da üretilen maddenin sentetik herhangi bir madde içermediğini, içinde hayvan derisinden elde edilen kolejen, doğal bir mineral olan zoalit ve zahter uçucu yağı bulunduğunu anlattı.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hastalarına, olacak, yağı, zahter, Şeker, şifa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şeker Hastalarına Mucize Meyve Amelia Sağlık Köşesi 0 01 Mart 2014 20:18
Şeker hastalarına doğal şifa MySpace Alternatif Tıp 0 02 Eylül 2013 20:07
Kalp hastalarına özel ayçiçeği yağı Juventus Sağlık Köşesi 0 30 Haziran 2009 23:58