IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2014, 12:07   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kabak Tatlısı Ve Bal Kabağının Faydaları




Kabak tatlısı, pek çoğumuzun severek ve beğenerek yediğimiz tatlılardan bir tanesidir. Kabak tatlısı bal kabağı ile yapılmaktadır. Balkabağının tatlısından başka bir de çorbasının yapıldığı bilinmektedir. Balkabağı hem hafif; hem de oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Balkabağının sağlık açısından faydaları da tartışılmaz derecede fazladır; herşeyden önce bal kabağının renginden dolayı karotenoid olduğu söylenebilmektedir. Yani bal kabağı beta karotendir; ve antioksidan özellik göstererek, kalbi ve cildi koruyan etkilere sahiptir. Aynı zamanda bal kabağı, güneşten alınan zararlı ultraviyole ışınların etkileri sebebiyle ortaya çıkan serbest radikallerle savaşan bir etkiye sahiptir.

Balkabağının faydaları arasında ayrıca, bağışıklık sistemini güçlendirmesinden; ve kolesterol seviyesini kontrol altında tutmasından da söz etmek gerekmektedir. Balkabağının faydaları arasında, yaşlanma etkilerini geciktirmesi ile birlikte, katarakt riskini ortadan kaldırmasından da söz etmek gerekecektir; çünkü balkabağı alfa karoten özelliği de göstermektedir.
Kabağın faydaları arasında, içeriğinde yoğun olarak bulunan liflerden de söz etmek gerekmektedir. Kabağın faydalarına etkisi söz konusu olan lifler, bağırsakların çalışmasını kolaylaştırır; hazmı hızlandırır; dolayısıyla hızlı bir metabolizma durumu ortaya çıkmaktadır.
Balkabağının içerisinde bol miktarda potasyum ve çinko da bulunmaktadır. Potasyum, yüksek tansiyon hastalarında tansiyonu dengeleyici özellik sergilemektedir. Çinko ise, kemik yoğunluğunu arttırır. Kemik yoğunluğunu arttıran çinkonun kabak içerisinde bol miktarda bulunması sebebiyle, kemik erimesi problemi ile karşı karşıya olanların kabak çekirdeği tüketmeleri önerilmektedir.
Balkabağının faydaları arasında, böbrek oluşumunun engellenmesinden de söz etmek gerekmektedir. Balkabağı içerisinde kalsiyum yer almaktadır; ve kalsiyum, böbrek taşı oluşumunu önlemektedir. Bu durum yapılan çok sayıda araştırma ile kanıtlanmıştır.
Balkabağının kabuklarını soymanın ne denli zor olduğunu çok kişi bilmektedir. Bu nedenle de balkabağının kabukları soyulmuş şekilde satılmaktadır genellikle. Balkabağı alırken, renginin koyu turuncu ve parlak olmasına da dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu şekilde olan bal kabaklarının tatları daha tatlıdır; ve daha kolay piştikleri bilinmektedir.
Balkabağı ile kabak tatlısı yapmak isteyenlerin, balkabağının şekerini bir gün önceden koymaları önerilmektedir. Şekeri bir gün önceden kabak tatlısı yapılacak olan balkabağına konulduğunda, kabak şekeri çekecek; ve suyunu bırakacağı için daha erken pişecektir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bal, faydaları, kabağının, kabak, tatlısı, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tahinli Kabak Tatlısı Cappy Tatlılar 0 06 Mayıs 2014 17:01
Elmalı Kabak Tatlısı Tarifi (Resimli) Violent Tatlılar 1 21 Kasım 2013 00:54
Kabak ve Faydaları Estela Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 21 Temmuz 2013 17:25
Kabak Tatlısı (2 tarif) Zen Tatlılar 1 08 Kasım 2012 21:55
Pratik Kabak Tatlısı Dilara Tatlılar 0 20 Ekim 2010 06:53