IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2014, 12:14   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ozon Tedavisi




Ozonoksijen gazının güçlü bir elektrik akımı yardımıyla enerjilendirilmiş ve 3 moleküllü hale getirilmiş şeklidir. Doğada özellikle şimşek-yıldırımların çok olduğu hava koşullarında havadaki deniz kokusu-iyot kokusu şeklinde de hissedilebilir.
.
OZON gazının yüksek enerjili özelliği güçlü bir antiseptik özellik yaratır. Bu yüzden de OZON çok uzun yıllardır dezenfeksiyon amacıyla kullanılmaktadır. Avrupa’da birçok şehrin içme suyu OZON gazı yardımıyla dezenfekte edilmektedir. Bu uygulama ülkemizde de yaygınlaşmaktadır.
.
OZON gazının tıptaki ilk kullanımları 60 yıl geriye gitmektedir. Ancak yaygınlaşması zaman almıştır çünkü kullanılan OZON gazının vücuda zarar vermeyecek şekilde kalibre edilmesi ve risk oluşturmaması için teknoloji gerekmektedir. OZON gazı tıbbi kullanımlarda minimum-çok düşük dozlarda kullanılır. Bu yüzden de kullanılan OZON gazının kalibrasyonunun iyi yapılıyor olması gerekir.
.
Gökyüzünün mavi renginin kaynağı olan ozonun tıp dünyasında da günden güne çok daha önemli bir yer edinmektedir. OZON tedavisi ile kanserden diyabete, tansiyondan böbrek rahatsızlıklarına kadar pek çok hastalığın tedavisinde başarılı sonuçlara ulaşılmaktadır.
.
OZONUN ETKİ MEKANİZMASI…
OZON 3 oksijen molekülünün bir araya gelmesinden meydana gelen kararsız bir moleküldür. Yani içeriğindeki fazladan oksijen atomunu ortama verme eğilimindedir. Bu serbest oksijen molekülü ise kısaca OKSİDAN dır.. Yani OZON gazı çevresini okside etme eğilimindedir.

Peki bu okside edici molekül çok düşük dozlarda vücuda verilirse ne olur. Kısaca açıklamak gerekirse vücutta okside edici ajana karşı bir “aşılanma” oluşur. Vücutta verilen minik OZON dozlarına tepki olarak ANTİ-OKSİDAN mekanizma uyarılır. Yani OZON kısaca vücudun anti-oksidan yeteneğini arttırmak için kullanılır. Anti-oksidan kapasite arttığında ise vücudun kendini tamir yeteneği belirgin derecede artacaktır. OZON un bu etki mekanizması nasıl olup da çok geniş bir hastalık skalasında kullanılabildiğini açıklar.

OZON TEDAVİSİ KİMLERDE ÖNERİLİR…
Ozon Tedavisinin ilk etkisi kendinizi çok daha sağlıklı ve güçlü hissetmenizdir. Yine ilk etkilerinden birisi bağışıklık sisteminin uyarılması ve hastalıklara yakalanma sıklığınızın azalmasıdır.

Anti-aging:Anti-oksidan sistemin OZON ile aktive edilmesi vücudun yaşlanma karşıtı sistemlerinin çalışması anlamına gelmektedir. Yaşlanma ve yaşlanmanın etkilerinin yavaşlatılması, bedensel ve ruhsal anlamda daha sağlıklı, zinde olma hali ozonun getirdiği yararların bir özetidir.
.
Bağışıklığın güçlenmesi, direncin artması:Ozonun tedavisi ile birlikte artan vücut direnci, güçlenen bağışıklık sistemi sayesinde çeşitli enfeksiyon hastalıklarına yakalanma olasılığı azalırken, hastalıkların da kısa sürede atlatılması mümkün olmaktadır.
.
Kronik Yorgunluğun Giderilmesi:
Çağımızda birçok kişinin ortak derdi olan sürekli olarak kendini yorgun, bezgin hissetme durumu ozon yardımıyla giderilmektedir. Ozonun verdiği etki ile yorgunluğa neden olan kimyasal reaksiyonlar önlenmektedir. Yüksek enerjili oksijen, insanların kendilerini zinde ve sağlıklı olarak hissetmelerini sağlamaktadır. Bu geçici bir hissediş değiluzun vadeli bir toparlanma durumudur.
.
Zayıflama:Ozonun en bilinen etkilerinden bir tanesi metabolizmanın uyarılmasıdır. Ayrıca OZON un yağ içie uygulanmasıyla yukarıdaki iyi etkilere ek olarak bölgesel incelme sağlanabilmektedir. Ayrıca özellikle ozonun içeriği olan yüksek enerjili oksijen sayesinde sarkmalarda toparlanma olmakta; Özellikle sellülitli bölgelerede birkaç seans içinde belirgin düzelme görülmektedir.
.
Kronik Hastalıklar:Yapılmış olan çalışmalar OZON tedavisinin komplikasyonlarla giden şeker hastalığında, Multiple Skleroz gibi Otoimmun Hastalıklarda, Hepatit C ya da B ye bağlı kronik karaciğer hastalıklarında, yaşlılığa bağlı unutkanlık, hafıza kaybı, gibi rahatsızlıklarda, cilt hastalıklarında ve bağırsak hastalıklarında başarıyla kullanılabildiğini göstermektedir. Kullanımı gittikçe yaygınlaşan OZON tedavilerinin bir başka kullanım alanı ise kanserlerde vücudun kendini iyileştirme kapasitesinin desteklenmesidir.
.
LOKAL OZON UYGULAMALARI...
Ozon gazının yani enerjisi arttırılmış oksijenin vücudun problemli alanlarına minik dozlarda enjekte edilmesi vücudun o bölgesindeki iyileşmeyi hızlandırmaktadır. Bu kullanım romatizmalarda , eklem problemlerinde ve lokal ağrılarda çok iyi sonuçlar vermektedir. Bu kullanım ayrıca estetik amaçlı olarak da selülitlerin giderilmesi, bölgesel yağ birikimlerinin giderilmesi, sarkmaların azaltılması için çok etkilidir. NEOSANTE bünyesinde OZON hem major uygulama denilen kan üzerinden yapılan uygulama, hem de lokal uygulama şeklinde kullanılmaktadır.

Dr. Ersal S. Işık

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ozon, tedavisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ozon Yağı Nedir? Nasıl Kullanılır? Ozon Yağının Faydaları Nelerdir? Elysian Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 07 Mayıs 2014 09:35
Horlomanın Tedavisi, Horlamanın Tedavisi Nedir? Violent Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 19 Nisan 2014 18:03
Ozon tedavisi fiyasko çıktı Sır Haber Arşivi 0 24 Ağustos 2013 20:24
Fobi Tedavisi Nedir – Fobinin Tedavisi Hakkında Bilgiler ELa__ Ruh Sağlığı 0 21 Mayıs 2012 16:15