IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ekim 2014, 22:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fitoterapi hakkında tüm bilgi.




Fitoterapi Nedir ?
Geleneksel tıpta kullanılan birçok bitkinin modern yöntemlerle, bilimsel çalışmalara dayandırılarak uygulanmasını içermektedir. Bitkilerin faydaları; yüzyıllardır yapılan uygulamalarda ve literatürel çalışmalarda açıkça göz önüne serilmektedir. Bitkisel tedavilerin amacı; hastalarımıza yan etkisi olmayan ve medikal tedavilerine destek olabilecek doğru yolu doktor kontrolünde bulabilmelerini sağlamaktır.Tamamlayıcı ve Bitkisel Destek Tedaviler… Alternatif tedavi denildiğinde ilk akla gelen, bitkilerle yapılan tedavilerdir. Bunun akabinde bitkilerle yapılan tedavinin ilkel bir tedavi olduğu şeklindeki bir inanç da doğmaktadır. Oysa alternatif tedavilerin kontrollü bir şekilde, konusunda uzman kişilerce yapılıyor olmasıyla çok büyük başarılar elde edilmektedir ve WHO (Dünya Sağlık Örgütü) bu tür tedavilere onay vermektedir. Avrupa farmakoplarında da bitkisel tedavilere çok geniş yer verilmektedir. Alternatif veya tamamlayıcı tedavi uygulamalarında tüm tedavi yöntemleri, hastanın durumu göz önüne alınarak en ince ayrıntısına kadar incelenmelidir. Böylece bitkilerle ve doğru seçilmiş tedavi yöntemleriyle, bozulmuş metabolik dengeleri düzeltmek mümkündür. Bu yöntem metabolizmanın kendi kendisini tedavi etmesine dayanır. Tamamlayıcı ve bitkisel yöntemler, bağışıklık sistemini güçlendirerek bedeni oluşturan organlar arasındaki bozulan dengenin geri kazanılmasını sağlar. Kanserli hastalıklar dâhil (özellikle kemoterapinin yan etkilerinden korunmak amaçlı) birçok hastalıkta kullanılmaktadır. Bitkisel tedaviler kimler için önemli?

Onkoloji hastaları (kemoterapi görebilen veya göremeyen kanser hastaları)
Antioksidan ve antikarsinojenik (beyin cerrahisinde, göğüs- akciğer ve genel cerrahide, üroloji, jinekoloji, dermatoloji, romatolojide)
Bağışıklık sistemini güçlendirici, direnç arttırıcı, detox
Enfeksiyon hastalıkları
Troid (guatr) hastalıkları
Diyabet, kolesterol ve kalp-damar hastalıkları
Alzheimer, MS, Parkinson
Prostat
Hepatit A-B-C, siroz
Egzema, hemoroid, alerji
Mide ve barsak hastalıkları (Ülser-gastrit)….vb

Bitkisel tamamlayıcı ve alternatif tedaviler;
Fitoterapi (bitkisel tedavi); aslında günlük hayatımızda sürekli karşılaştığımız, kendi kendimize farkında olmadan da uyguladığımız bir tedavi yöntemidir. Karaciğerimize faydalı olduğunu düşünür enginar tüketiriz, boğazımız ağrır veya öksürürüz bal yeriz, vücudumuzda iltihap vardır zerdeçal ekleriz yemeklerimize veya midemiz ağrır kekik tüketiriz …vs.
Tüm bunları yaparken dikkatimizden kaçan bir noktada bir hastalığı iyileştirelim çabasındayken başka bir yanlış yapmamak. Kullandığımız bitkilerin iyileştirici gücü bugüne dek yapılmış bilimsel çalışmalar ile ortaya konulmuştur. Bitkiler şifa kaynağıdır. Fakat hangi bitkinin hangi hastalıkta kullanılacağı veya hangi hastalıkta kullanılamayacağı uzmanlık gerektirir. Hastalığın doğru takibi iyileşme sürecini hızlandırır.
Bitkisel destek tedaviler diyabet, kolesterol, kalp-damar hastalıları, enfeksiyon hastalıkları, prostat, hemoroid, ülser-gastrit, depresyon, Alzheimer, troid gibi hastalıklarda kullanılabilmektedir. Özellikle onkoloji (kanser) hastalıklarında bağışıklık sistemini güçlendirici, direnç arttırıcı, kemoterapiden sebep bozulan kan değerleri ve karaciğer enzimlerini düzenlemeye yönelik, radyoterapiden kaynaklı yaralar ve kabızlıkta da bitkisel tedaviler ile mükemmel sonuçlar elde edilmektedir.
Kanser tedavilerinde hastaya daha kaliteli bir yaşam sunabilmek adına öncelikle kullanılan tedavilerin yan etkilerini azaltıcı, etkinliğini ise arttırıcı destekler kullanmak gereklidir. Hastanızın tedavi sürecinin yarım kalmaması için bu desteklere ihtiyacı vardır. Bağışıklık sistemi çöken ve tedavisi devam edilemeyen hastalarda metabolizmanın hastalığa karşı savaşacak gücü azaldığından, hastalık ilerlemeye devam etmektedir. Bitkilerin çok güçlü antioksidanlar olduğunu unutmayın. Kanser hücrelerinin yıkıcı ve öldürücü özelliklerinin aksine, antioksidanların hücre yenileyici ve onarıcı etkileri vardır.
Teşhis konulduğunda çok geç kalmadan medikal tedavilerle birlikte destek tedavilere de başlanmalıdır. Böylece medikal tedavilere (kemoterapi, radyoterapi vb…) daha dirençli olunacak ve tedaviden daha iyi neticeler alınacaktır.
Ayrıca Ulusal kanser enstitüsünden yapılan açıklamalarda olduğu gibi medikal tedavilerinizi red ederek alternatif arayışlarda olamayın, kulaktan dolma bilgilerin hastanıza olumsuz etkisinin de olabileceğini unutmayın. Ancak profesyonel olarak kemoterapiye yardımcı, klinik çalışmaları yapılmış ürünler kullanın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilgi, fitoterapi, hakkında, tÜm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zil - Zil Hakkında Bilgi - Zil Özellikleri Liaaa Hobiler 0 15 Mayıs 2012 15:10
Fitoterapi Nedir? AngeLus Sağlık Köşesi 1 11 Ocak 2010 18:48
if hakkında bilgi ? alfa mIRC Scripting Sorunları 4 08 Mart 2005 16:08