![]() |
Muşmula Muşmulanın Faydaları Muşmula kışın yapraklarını döker. Toplanan meyveler bir süre bekletildikten sonra yumuşar ve yenecek olgunluğa erişir. Muşmulada B vitaminleri ve çeşitli madeni maddeler vardır. Bunlarla ince ve kalın bağırsağı kuvvetlendirir ve düzenli çalışmasını sağlar. Tam olgunlaşmış halde yenmelidir. • İnce bağırsak iltihabı, ishal ve dizanteride çok fayda verir. Yarım litre suya 100 gram parçalanmış meyve konur, 15 dakika kadar kaynatılır, soğuduktan sonra süzülür, şekerle tatlandırılır, günde 2 bardak içilir. • Peklik yapmadan ishali durdurur. • Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine yardım eder. • Kan dolaşımını düzenler. • Ana karnındaki ceninin düşmesini önler. • Ayrıca sinirleri düzeltir ve güçlendirir. • Beslenmenin dengeli olmasını sağlar. • Bağırsak bozuklukları için; çekirdeği çıkarılmış 100 gram ham muşmula ezilir, süt ve şekerle karıştırılıp yenir. • Bazı kimselerde yüzde meydana gelen pütürlerin üzerine taze muşmula yaprağı sarılırsa, deriyi sıklaştırır ve eski haline getirir. • Tansiyonu yüksek olanların muşmulayı az yemeleri gerekir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:05. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk