IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ekim 2014, 23:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Osteoartrit - Alternatif Tedavi




Osteoartrit - Alternatif Tedavi
• Dinlenme. Eğer eklem ağrısı veya iltihaplı durumunuz varsa, 12 ila 24 saat boyunca dinlenmeniz yararınıza olur. Eklemlerinizi sık sık kullanmanızı gerektirecek faaliyetlerden de kaçınmalısınız.

• Egzersiz. Yürüme, bisiklet veya yüzme gibi hafif egzersizler dayanıklılığı arttırarak ve eklem çevresindeki kasları güçlendirerek, eklemlerinizi daha stabil hale getirir. Egzersizleri sırasında yeni eklem ağrıları hissederseniz devam etmeyin. Egzersiz yaptıktan sonraki birkaç saat içinde sonlanan eklem ağrıları büyük ihtimalle abarttığınızı gösterir.

• Zayıflayın. Fazla kilolu veya obez olmanız diz ve kalça eklemleriniz üzerindeki ağırlığı artırarak baskıyı da arttırır. Az miktarda kilo vermeniz bile eklemleriniz üzerindeki basınç ve ağrının azalmasına katkıda bulunacaktır. Hangi sağlıklı yollarla kilo verebileceğinizi öğrenmek için doktorunuza danışınız. Çoğu kişi egzersiz artışı ve diyet düzenlemesini birlikte yaparak genel sağlık durumunu iyileştirmeye çalışır.

• Ağrıları azaltmak için sıcak ve soğuk uygulamalar kullanın. Hem sıcak hem de soğuk kompresler eklemde ağrı rahatlatmasına yardımcı olabilir. Aynı zamanda sıcak eklem sertliği için, soğuk da kas spazmlarını rahatlatmak için faydalıdır.

• Reçetesiz Ağrı kremleri kullanın. Eczanelerde yer alan mevcut krem ve jeller osteoartrit ağrısında geçici bir rahatlama sağlayabilir. Bazı kremler sıcak veya soğuk hissi oluşturarak ağrıyı uyuşturmuş gibi etki gösterir. Diğer kremler cildinize aspirin benzeri bileşik emilimini sağlayan ilaçlardır. Ağrı kremleri, dizler, parmaklar gibi cilt yüzeyine yakın eklemler üzerinde iyi çalışır.

• Yardımcı cihazlar kullanın. Yardımcı cihazlar eklemlerde ağrıyı azaltarak, hareketlerinizi zorlanmadan daha kolay yapmanıza olanak sağlar. Yürürken ve ayağa kalkarken bir baston kullanmak diz ya da kalça eklemleriniz üzerindeki baskıyı azaltacaktır. Kavrama araçları parmaklarınızda osteoartrit varsa mutfakta çalışma ve elle yapılan diğer işleri daha kolay hale getirebilir. Doktorunuz veya mesleki terapistiniz hangi tür yardımcı cihazlar cihazların osteoartritinize fayda sağlayabileceğini söyleyecektir. Tıbbi malzeme satan medikal mağazalarının ürün kataloglarından da fikir edinebilirsiniz.

ALTERNATİF TIP

Osteoartrit ağrıları için kullanılan ilaçlar fayda sağlamadığı durumlarda, bazen başvurulan alternatif tıp tedavileri yardımcı olabilmektedir.

Osteoartrit için önerilen etkili alternatif tıp tedavileri şunlardır:

• Akupunktur. Bazı çalışmalar akupunkturun ağrıyı dindirdiği ve diz osteoartriti olan kişilerde dizin çalşma fonksiyonunu artırmakta olduğunu göstermektedir. Akupunktur sırasında saç teli inceliğinde iğneler vücudunuzun hassas noktalarında cildinize yerleştirilir. Akapunktur için riskler enfeksiyon ve iğneler cildinize yerleştirildiğinde biraz ağrı oluşmasıdır.

• Glukozamin ve kondroitin. Çalışmalar bu besin takviyeleri ile ilgili karışık sonuçlar ortaya koymuştur. Eğer kabuklu deniz ürünleri alerjisi iseniz glukozamin kullanmayın. Glukozamin ve kondroitin, warfarin gibi kan sulandırıcı ilaçlar ile etkileşime girerek kanama sorunlarına neden olabilir.

• Tai chi ve yoga. Bu hareket terapileri yumuşak egzersizler ve derin nefes alma egzersizleri içerir. Birçok kişi tai chi ve yoga yapmaktadır. Ancak az sayıda çalışma bu terapilerin osteoartrit ağrısını azaltabildiğini göstermiştir. Günlük yaşamda stresi azaltmak için terapiler kullanın. Eklemlerde ağrılara neden olabilecek hamlelerden kaçının.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alternatif, osteoartrit, tedavi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Osteoartrit (Kireçlenme) Nedir PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 21 Ekim 2014 23:54
Isırma ve Sokmalarda Alternatif Tedavi Zen Sağlık Köşesi 0 12 Haziran 2014 12:13
Osteoartrit Sır Sağlık Köşesi 0 03 Kasım 2010 08:52