IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Alternatif Tıp (https://www.ircforumlari.net/alternatif-tip/)
-   -   Gerçek Gıdalar Gerçek Enerji Kaynakları (https://www.ircforumlari.net/alternatif-tip/632745-gercek-gidalar-gercek-enerji-kaynaklari.html)

Ecrin 24 Ekim 2014 23:19

Gerçek Gıdalar Gerçek Enerji Kaynakları
 
Gerçek Gıdalar Gerçek Enerji Kaynakları
Enerji, enerji içecekleriyle değil, gerçek gıdalarla alınır… İşte o besinlerden bazıları

Baharda çoğumuz yorgunluk çekeriz ve enerjik olmak için çeşitli yöntemler deneriz. Ancak bu yöntemler uzun süreli değil. Beslenme Uzmanı Dina Aronson, özellikle 20- 49 yaş arası kadınların enerjiden yoksun olabileceğini söylerken, sağlıklı beslenerek enerji alınabileceğini belirtti.

Kafein: Kahve bir süreliğine size enerji verir ama bir süre sonra bu enerji tükenir. Yani enerji almak için kahve içmeyin

Sadece protein ya da sadece karbonhidrat tüketmeyin: Kahvaltı en önemli öğündür. Burada sadece protein ya da sadece karbonhidrat tüketmeyin. Yüksek antioksidan içeren meyve, yulaf ve yoğurt gerçek bir enerji kaynağı olabilir.

Gerçek yiyecekler: Bir meyve yerine, kutu meyve suyu yanlış bir tercih. Cips yerine de kepekli galeteler tüketmek sizi daha enerjik kılar.

Meyve yiyin: Elma, şeftali, kayısı, çilek gibi meyveler sizi enerjik yapar.

Enerji tuzakları: Enerji içecekleri, katkılı çikolata gibi ürünleri mutfağınızdan uzak tutun

Sezonun yiyecekleri: Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmelisiniz.

Dondurulmuş gıdalardan uzak durun: Dondurulmuş meyveler ve sebzeler vitaminden uzak bunu unutmayın. Yani size enerji vermez.

Limonlu su: Enerjinizi artırmanın en kolay yollarından biri içtiğiniz suya biraz limon eklemektir. Böyle yaparsanız bildiğiniz suyu elektrolitlerle dolu olan doğal enerji içeceğine dönüştürürsünüz. Vücudunuzun susuz kalması ruhsal durumunuzu da etkiliyor. 2010 yılında yapılan bir araştırmaya göre, orta derecede susuz kalan kadınların kendilerini bitkin hissettikleri belirlendi.

Kakule: Asya’da enerji artırma yeteneğiyle değer kazanan kakule enerjinizi artırmanın yanında küçük kan damarlarınızı genişleterek kan akışını artırıyor.

Kuşkonmaz: B vitamini açısından zengin olan bu yeşil sebze karbonhidratı glikoza dönüştürerek enerji seviyenizi destekler. Ayrıca kuşkonmazın içinde kan şekerini düzenleyen liflerden bol miktarda bulunur. Mevsimindeyse öğle yemeğinde salatanın içine ekleyebilirsiniz.

Kuruyemiş: Badem, fındık ve kaju fıstığı gibi kuruyemişlerde magnezyum bulunuyor. Bu mineral de şekerin enerjiye dönüştürülmesinde kilit rol oynuyor. Ayrıca lifle dolu olan kuruyemişler kan şekeri seviyesini ve açlık hissini kontrol altında tutuyor. Gün boyunca enerjik kalmak için karışık kuruyemiş alıp bir avuç yiyin.

Bitter çikolata: Bir parça bitter çikolata öğle yemeği sonrası iyi bir tatlı olabilir. Kafeine benzeyen teobromin isimli madde içeren bitter çikolata doğal bir uyarıcıdır. Enerjinizi ve ruhsal durumunuzu destekler.

Lahana turşusu: Enerjinizi sürdürmenize yardım eden lahana turşusunda probiyotikler yoğundur. Probiyotikler yiyeceklerin daha etkili şekilde sindirilmesine yardım eder. Böylece vücudunuz sindirim için daha az çalışacak ve enerjiniz size kalacak.

Tam tahıllı ekmek: Vücudunuzun iyi bir şekilde işlemesi için gereken enerjinin yüzde 60′ını karbonhidratlar sağlar. Tam tahıllar vitamin ve mineral içeren karmaşık karbonhidratlarla doludur. Tam tahıllı gıdalar yemek, kan şekerinizdeki artışı önlemeye yardım eder. Güne tam tahıllı bir kahvaltıyla başlarsanız öğleye kadar kendinizi tok hissedersiniz, öğleden sonra da tam tahıllı krakerler atıştırabilirsiniz.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:07.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net