IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 13 Ocak 2015, 22:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kefir Uykusuzluğa Karşı Birebir!




Kefir Uykusuzluğa Karşı Birebir!

Kefir, Kafkasya'da yapılan yöresel bir içecektir. Ama artık adını dünyaya duyurmaya başlamıştır. Gençlik sırrı, uzun ve sağlıklı yaşam iksiri olan kefir neredeyse her derde devadır. Bebekleri de metabolik hastalıklardan uzak tutmanın en doğal yollarından biri kefirdir. Faydaları saymakla bitmeyen bu eşsiz içecek, bağırsakların dostudur. Bağırsaklarımızda 1,5-2 kilogram bakteri ve mantar bulunmaktadır.
Sindirim sistemindeki mikroorganizmalar da faydalı ve zararlı diye iki gruba ayrılır. Faydalı mikroorganizmalara âprobiyotik mikroorganizmalar denir. Probiyotiklerin faaliyetleri karaciğerimiz kadar önemli etkiye sahiptir ve yeterince tüketildiğinde bağırsaklardaki zararlı mikroorganizmaların bağırsak duvarına yapışma ve yayılmasını engeller. Bağırsaktaki sağlıklı mikroorganizmaların dengesinin bozulması birçok hastalığa neden olur.

Sağlıklı bir sindirim sistemi için kefir tüketin

Doğru beslenme şekliyle sindirim kanalının sağlığı korunmalıdır. Bunun için de probiyotikleri muhakkak yeterli miktarda tüketmeliyiz. Kefir, en etkili probiyotik bakteri içeren besindir ve içindeki yararlı bakteriler bağırsak sisteminin güçlenmesinde devasa bir etki gösterir. Bağırsaktaki yararlı bakteri ve mantarların sağlıklı şekilde çoğalabilmesini ve yararlı olabilmesini sağlar. Düzenli kefir kullanımında bağırsaklar çalışır, bağırsak bozuklukları ortadan kalkar, şişkinlikler azalır ve daha sağlıklı bir sindirime sahip olunur. Sağlıklı bir bağırsak sistemi sağlıklı ve hastalıksız bir vücut demektir.
İştahsızlık, uykusuzluk, üst solunum yolu enfeksiyonları ve alerji gibi durumlara da iyi gelen kefir, bebeklerin besinlerden alacağı vitamin ve mineralleri daha kaliteli alınmasına da yardımcı olur bu nedenle de bebek beslenmesinde de önemli rol üstlenir.
Probiyotikler, sindirim sisteminde belirli sayıda bulunan ve tüketildiğinde bireyin bağırsaklarındaki bakterilerin sayıca dengesini sağlayarak sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını koruyan canlı mikroorganizmalar veya bileşenlerdir. Probiyotik gıda ise içerisinde yeterli miktarda canlı probiyotik mikroorganizma bulunduran gıdalardır.

İşte kefirin bazı faydaları

Sindirim sistemini güçlendirir. İmmün fonksiyonları güçlendirirler. Gastrointestinal sistemi enfeksiyonlardan korurlar. Alerjik reaksiyonlardan korurlar. Alerjik koliti önlerler. Antioksidant (kanser karşıtı) özellikleri vardır. Kan lipitlerini (kolesterol) azaltırlar. Laktoz (süt şekeri) emilimini arttırırlar. Çocuklarda kabızlık ve ishal döngüsünün sürekli görüldüğü bir çeşit hastalık olan irritabl barsak semptomlarının kontrolünde etkilidirler.
Doğal ekosistemde bulunan, bağırsak florasını düzenleyerek konakçı sağlığı üzerinde olumlu etkileri olan mikroorganizmalar probiyotikolarak tanımlanmaktadır. Bir diğer deyişle probiyotikler, sindirim sisteminde belli sayılarda bulunan ve konakçıda yararlı etkiler oluşturan canlı mikroorganizmalardır. Laktik asit bakterilerinden hazırlanan probiyotik gıdaların fonksiyonel gıda olarak kullanımı ve bu konu üzerinde yapılan araştırmalar son 10-15 yılda hızlanmıştır.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
birebir, karşı, kefir, uykusuzluğa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uykusuzluğa Ne Kadar Dayanabiliriz? Elysian Merak Ettikleriniz 0 07 Temmuz 2014 03:09
Uykusuzluğa İyi Gelen Bitki Zen Sağlık Köşesi 0 15 Haziran 2014 23:04
Vişne Suyu Uykusuzluğa Karşı Etkili Sue Sağlık Köşesi 0 21 Temmuz 2012 12:53
Uykusuzluğa İyi Gelen Taşlar Sue Sağlık Köşesi 0 21 Temmuz 2012 12:46
Uykusuzluğa Karşı Vişne Suyu Afrodit Diyet ve Sağlıklı Beslenme 2 08 Mart 2012 00:30