IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2015, 18:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gebre Otu | Kapari (Capparis spinosa)




Gebre otu (Capparis spinosa), Capparaceae familyasından dikenli bir bitki türü.

Özellikle Akdeniz ikliminin etkili olduğu yerlerde yetişse de, Karadeniz sahili dışında tüm bölgelerde görülebilir. İklimin uygun olduğu yerlerde denizden 1800 m yükseklerde de yetişebilir. Güneşi seven bir bitki olan gebre otu, hassas bir bitki olmadığı için duvar diplerinde bile rahatlıkla yetişebilir. İklime göre, mayıstan itibaren çiçeklenme dönemi sürekli olarak devam ederek ağustos-eylül zamanı karpuza benzeyen meyveleri vardır.

Tüketimi
Kaparinin Etkileri Cinsel gücü artırıcıdır.
Kabızlığı giderici ve idrar söktürücüdür.
Balgam söktürücü Ağrı Kesici etkisi vardır.
Solucan düşürücüdür.
Romatizma, felç, gut hastalığında şifalıdır.
Kanın temizlenmesinde ve kansızlık gidericidir.
Tümör tedavisinde kullanılır.
Adet düzenleyici ve adet sancılarında etkilidir.
Dalak büyümesinde önleyici
Karaciğer fonksiyonlarını düzenleyici
Kalça rahatsızlıklarında.
Diş ağrılarında Basur tedavisinde.
Basur tedavisinde.

Kullanım Şekli

1- Merkezi sinir sisteminde kullanılışı;
Kapari karpuzundan sabah akşam aç karnına tüketilmek üzere haftada 1 kg. Kapari salamurasından sabah aksam aç karnına tüketilmek üzere 1 kg kullanılır. Çay olarak ise günde 3 kez aç karnına alınır.

Kapari çayı:
6 su bardağı kadar suya 1 tatlı kaşığı atılır 5 dk demlendikten sonra içilir.

UYARI:
Kortizonlu ilaç tedavisi sırasında alınmamalıdır.

2- Kan hastalıklarında kapari kullanımı; Kapari reçeli ve marmelatı şeklinde sabah aksam 2-3 tatlı kaşığı yenir. Ancak şeker hastaları bu şekilde kullanmaz.

3- Böbrek taşında kullanımı; Çay ve ya karpuzu kullanılır. Karpuzundan günde bir küçük kavanoz, çayından ise günde 3 kez aç karnına 3 fincan içilir.

4- Gut hastalığında kullanımı ise; Reçel olarak gunde 2-3 tatlı kaşığı, çay olarak 3 fincan aç karnına.

5- Mide, bağırsak, basur, kabızlık için kullanım şekli; Kapari salamurasını, karpuz salamurasını aç karnına istenilen kadar tüketilebilir.

Çay olarak da günde 3 kez 3 fincan içilir.

UYARI: Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur ancak faydalı olduğu kadar zehirli bir bitki olduğundan dolayı kapsül veya reçel, salamura gibi hazır ürünler tercih edilmelidir. Kapari turşusunun besin değeri o kadar yüksek değildir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
capparis, gebre, gebre otu, kapari, otu, spinosa, |


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lezzet Ve Şifa Deposu Kapari Lcia Sağlık Köşesi 1 08 Ekim 2014 12:12
Çakaleriği (prunus spinosa) Ecrin Alternatif Tıp 0 08 Eylül 2013 23:42
Kapari (kebere) Turşusu oneofgirl Turşular 0 07 Ağustos 2013 18:05
Hindibağı, Kapari ve Soğanlı Kılıçbalığı Liaaa Deniz Ürünleri 1 15 Ekim 2012 16:21
Kapari , kemoterapinin yan etkileri için umut oldu System Sağlık Köşesi 0 15 Eylül 2011 20:27