IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Mart 2015, 14:57   #1
Çevrimdışı
See
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elektronik Sigaranın Zararları





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Günden güne yüzlerce kişinin ölümüne ve ölümcül rahatsızlıklara yakalanmasına sebep olan sigarayı bırakma yöntemlerine bir yenisi daha eklenmiştir. Sigarayı bırakma yöntemlerine bağlı alternatifler arasına eklenen Elektronik Sigara zararları bilinmeksizin iyi bir yöntem olarak yaygınlaşmaya başlamıştır. Ancak normal sigara içiminin verdiği zarar ile eşit ölçüde zarara sebep olmaktadır.

Konuşulduğu gibi masumiyet barındırmayan elektronik sigaranın zararları ve içerisindeki kansorejen maddeler uzmanlar tarafından açıklanmıştır. Elektronik sigaranın en çok kullanıldığı ülke İngiltere olarak bilinmektedir. Ülkemizde de her geçen gün tüketici talebi hızla artış göstermektedir. Yapılan anket çalışmalarında Elektronik sigaranın tercih ediliş sebebinin fiyat açısından uygun oluşu ve sigaradan daha az zarar verdiği söylentileri olarak bilinmektedir. Aynı zamanda kül izmarit ve kokusunun olmayışı da Elektronik sigarayı tercih sebebi yapmaktadır.



Elektronik sigaranın verdiği zararları bilmeden kullanım süreci boyunca normal sigarayı bırakmayı başaran birçok insan olmuştur. Ancak bu kişilerin sigarayı bırakma sebeplerinin büyük ölçüde psikolojik olduğu düşünülmektedir. Sigarayı bırakma yolları arasında tercih edilen elektronik sigara karşıtı gruplarda elektronik sigaranın yol açtığı zararlardan dolayı pek çok faaliyet çalışmaları yapmaktadırlar.

Sigara kullanımı her ne şekilde olursa olsun insan bedeni için ciddi bir tehlike taşımaktadır.
Her geçen gün aktif içiciler tarafından sigaranın bırakılacağı söylenmektedir ancak her nedense çoğu kişi için bu eyleme dönüştürülmemektedir. Sigaranın zararları ile Elektronik sigaranın zararları arasında gözle görülmez bir fark olmasına rağmen yinede Elektronik sigara kullanımı hızla artmaktadır.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Aynı zamanda izmarit ve kül kokusunun olmaması da kişiler tarafından tercih edilen sebeplerden biri olabiliyor. Elektronik sigara piyasaya sunulduğu andan itibaren Almanya’da yasaklanmıştır. Toplum tarafından yaygın olarak, normal sigara kadar zararı olmadığı bilinen elektronik sigaranın neden yasaklandığını düşünmeden edemiyoruz..Neden normal sigaranın yasaklanması yerine, elektronik sigaranın yasaklanmış olması da sorulması gereken diğer sorular arasında yer alıyor. Yine Almanya gibi İsviçre, Norveç ve Çin’de de yasaklanmıştır. Hatta Türkiye’dede Sağlık Bakanlığı elektronik sigarayı yasaklayacağı konusunda bildirimlerde bulunulmuştur. Ve tüm bu yasaklamalar sonucunda piyasaya hızla çıkış yapan elektronik sigaranın zararları ve faydaları insanlar arasında büyük tartışma konusu olmuştur. Elektronik sigaranın içerisinde bulunan maddeleri araştırıp incelediğimizde ise, faydası olduğunu ne yazıkk ki söyleyemiyoruz.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Elektronik sigaralar masum değildir. İçerisindeki sıvıların kanserojen madde içerdiği, sıvılardan alınan çoğu örnekte, tütünde olduğu gibi insan sağlığını tehlikeye atabilecek ‘anabasine, myosmine ve beta nikotryine’ maddeleri tespit edilerek ispatlanmıştır. Aynı zamanda, elektronik sigaraların nikotin bağımlılığını tetikleme ve nikotin zehirlenmesine yol açma gibi risklerininde yüksek olduğu açıklanmıştır.

Anabasine; tütün bitkisinde bulunan ve böcek öldürücü etkinliğe sahip alkoloit yapısında bie bileşik maddedir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
elektronik, sigaranın, zararları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sigaranın Zararları Nelerdir? PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 14 Ocak 2015 00:25
Sigaranın Zararları ve Bırakma Yolları PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 21 Ekim 2014 11:32
Sigaranın Vücuda Zararları Nelerdir? VaLerKa Sağlık Köşesi 2 18 Eylül 2014 17:22
Sigaranın Sağlığa Zararları Liaaa Sağlık Köşesi 1 17 Eylül 2014 14:20
Sigaranın Saçlara Zararları Nelerdir ? Sue Saç Modelleri ve Bakımı 0 04 Temmuz 2012 21:40