IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Ebru

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mart 2016, 12:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fit vücut için 10 ultra sağlıklı besin




Beslenme düzeninizde muz, greyfurt, kivi, nar, patlıcan, mantar, pancar, sardalye, ıspanak ve chia tohumuna yer verin. Bu ultra sağlıklı besinlerle fit yaşamı hayata geçirmek çok kolay.

Fit vücut, kalpten kaslara kadar organ ve dokuların mükemmel bir şekilde korunması ile mümkündür. Fit vücutta sağlıklı miktarda, hastalık yapmayacak kadar optimal yağ dokusu bulunur. Bu yağ dokusu sağlıklı yaşam için gereklidir ama görüntüde ince ve kasları belirgin bir doku ön planda olur. Fit yaşamın olumlu yönleri, depresyon oluşmasını önleyecek bir metabolizma geliştirmesi ve strese bağlı hormon dengesizliklerinin önlenmesi olarak sıralanabilir. Dolaşım sisteminin düzenli çalışmasına bağlı olarak dokular oksijeni daha iyi kullanır bu da toksinlerin iç sistemden hızla uzaklaştırılmasını sağlar.

Muz:
Kalbi koruyan bu mükemmel potasyum kaynağını haftada en az üç kere ister öğünlerinizin ardından isterseniz spora başlamadan önce yiyin. Muz, içeriğindeki prebiyotikler sayesinde bağışıklık sistemini uyararak dinç kalmanızı sağlar. İki küçük muz ortalama 100 kaloridir ama çok yüksek karbonhidrat içermez ve kan şekerini de yükseltmez. Sadece kaslar için kolay kullanabilir bir kalori kaynağıdır. Muz beyinde depresyona neden olan dopamin ve norepinefrin adlı kimyasalların düzeyini azaltır.

Pancar :
Her gün salatalarınıza ekleyebileceğiniz ultra etkiye sahip pancar sadece 30 kalori içerir. Pancarın fit yaşamda mutlaka bulunmasının tek bir nedeni var, içerdiği betalain adlı bir pigment. Betalain karaciğerde detoksifikasyon enzimlerinin aktif çalışmasını sağlayan bir madde. Pancar kolon kanserine karşı koruyucu, kötü huylu kolesterolün üretimini önleyici ve tansiyonu dengeleyici etkiye de sahip. Ancak pancarı çiğ yediğinizde bu ultra besin bileşeninden faydalanabileceğinizi de unutmayın.

Mantar :
Vücudun detoksifikasyonunda etkili olan mantar, ergotionin adlı antioksidan da fazla miktarda barındırır. Enerji artırıcı ve yemeklere lezzet verici mono sodyum glutamatın doğal formunu içeren mantar, hem B2 hem de D vitamini içeren yiyeceklerin başında gelir. Yaklaşık bir büyük kase mantar 15 kalori gibi neredeyse kalorisiz diyebileceğimiz miktarda enerji içerir. Bu yüzden mantar çorbası zayıflamada sihirli bir etkiye sahiptir.

Patlıcan:
Mor renkli sebze olan patlıcan en düşük kaloriyi içerir. Kan dolaşımını tertemiz yapan süper etkiye sahiptir. Yaklaşık her büyük boy patlıcan 30 kalori içerir ve klorojenik asit adlı bitkisel kimyasaldan dolayı kalbe dost değerli sebzelerin başında gelir. Haftada üç kez diğer taze sebzelerle yapılan zeytinyağlı yemeğini veya közlenmiş halde beyaz et yemeklerinin yanında tüketebilirsiniz.

Ispanak :
Koyu yeşil yapraklı sebzeler içinde en yüksek folat vitamini ıspanaktadır. Bir büyük kasesi yedi kalori içermesinden dolayı da sınırsız miktarda çiğ olarak tüketilebilir. A vitamini, çinko, kalsiyum ve selenyumun da en değerli bitkisel kaynağı olan ıspanağın tiroit hormonunun düzenli çalışmasını sağlayan rolü de bulunur.

Nar :
En yüksek kalori, meyveler arasında nara ait. Bir orta boy nar 150 kalori içerir. Ancak nar C vitamini ve potasyumun yanında punikalajin adlı bir polifenolü içerir ve bu madde beyin hücrelerinde inflamasyonu önler. Yüksek şeker içermesi nedeniyle narı haftada iki kez yarım olarak tüketmek en sağlıklısıdır.

Sardalye :
Balıklar içinde en yüksek düzeyde omega 3 yağ asidini içerir. Kalorisi de tüm etlere göre düşüktür. Yaklaşık 20 adet sardalye 180 kalori içermektedir. Beyaz etler içinde en yüksek biyolojik değere sahip proteinleri içeren sardalye zeytinyağı ile birlikte yendiğinde kanın akışkanlığını da hızlandırmaktadır. Kalp ritim bozukluğunu da giderir. Sardalye yüksek oranda kalsiyum içeren nadir beyaz et çeşididir. Haftada en az iki kere yenmesi fit yaşam için elzemdir.

Kivi:
40 kalori içeren kivi en fazla C vitamini içeren meyvelerden biridir ve vücuttaki toksinlerin atımında etkisi tahmin edemeyeceğiniz kadar yüksektir. Polifenol ve E vitamini içeren ender meyvelerin başında gelir. C ve E vitamini ve polifenoller hücrelerimizi ve dokularımızı korumayı sağlar. Çok miktarda diyet lifi içeren kivi kronik kabızlık sorunu yaşayanların imdadına yetişir ve potasyum, magnezyum ve çinko içeriği yüksek olduğundan cilt, tırnak sağlığı için de birebirdir. Haftada bir-iki kere meyve porsiyonunuzu kivi ile değiştirmeniz ultra etkiden faydalanmanız için de yeterlidir.

Greyfurt:
55 kalori içeren greyfurt iyi bir C vitamini kaynağı olup hesperidin adlı bir flavonoid ihtiva eder. Pembe ve açık kırmızı olanları daha yüksek miktarda hesperidin içerir. Hesperidin yüksek tansiyonu düşürür ve kan şekerini düzenler. Birçok araştırma düzenli greyfurt yemenin veya suyunu içmenin kolesterolü hızlı bir şekilde düşürdüğünü de göstermektedir. Enerji artırıcı ve cildi yenileyici etkisi de bulunur. Tadı buruk veya acımsı olabildiğinden üzerine vanilya serperek ya da suyuna 1-2 tatlı kaşığı vanilya ekleyerek tadı lezzetlendirilebilir ve midede yanma hissi yaratması da engellenebilir.

Chia tohumu :
Chia tohumları yüksek bitkisel protein ve omega 3 yağ asidini bulunduran benzersiz yiyeceklerinden biri. 30 gramı (yaklaşık iki yemek kaşığı) 150 kalori içerdiğinden fazla kullanımı yüksek kalori almanıza neden olur. Chia tohumları demir, kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi minerallerden oldukça zengin olup B grubu vitaminleri olan niyasin, B2, folik asidi de içerir. Chia tohumunu ekmek yapımınızda lezzet verici olarak kullanabilir, kahvaltılık gevreklere veya yulafınıza katabilir, yoğurdunuza koyabilir veya çorbaya ekleyebilirsiniz.

Haftanın iyileştirici formülü


Bitki çayı

Stresi azaltıcı, gün içinde rahatlatıcı bitki çayı tarifimle kendinizi daha konforlu hissedebileceksiniz. Kahvaltı ve akşam yemeklerinden sonra büyük fincanla içmenizi tavsiye ederim.

Malzemeler

1 tatlı kaşığı kuru adaçayı
1 tatlı kaşığı kuru papatya
1 tatlı kaşığı kuru melisa
5 adet kuru karanfil


Yapılışı

750 ml kaynamış suya adaçayı, papatya çiçeği, melisa ve karanfilleri koyup demleyin. Süzdükten sonra bitki çayını iki eşit parçada servis edin.

Alinti.

__________________
Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
fit vücut için 10 ultra sağlıklı besin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sağlıklı saçlar için 5 besin Zen Saç Modelleri ve Bakımı 0 14 Mayıs 2013 18:17
En Sağlıklı 60 Besin Maddesi Zen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 30 Ekim 2012 14:39
Vücut Geliştirmede Ek Besin Stratejisi Liaaa Sağlık Köşesi 1 30 Haziran 2012 16:13
Vücut Geliştirme Ek Besin Takviyeleri Liaaa Erkek Sağlığı 0 05 Mayıs 2012 18:56
En sağlıklı besin maddeleri FrAnK}{MArtIN Sağlık Köşesi 0 13 Mayıs 2010 21:50