IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Temmuz 2016, 18:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
VİTİLİGO-ALA HASTALIĞINA BİTKİ KÜRÜ




Kur’an-ı kerim’de Yüce Allah İsa (A.S.)’ın Ala hastalığını mucize ile iyileştirdiğini belirtmektedir.( Ali İmran 49) Günümüzde tedavi edilebilen bir hastalıktır. Düzenli ve uzun bir tedavi uygulanmaktadır vitiligo için. Ala hastalığı, pigment üreten melasonit adı verilen hürelerin yeteri kadar pigment üretememesi ile oluşur. Vitiligonun oluşmasının nedenleri için çeşitli teoriler var. Kalıtsal diyenler olduğu gibi olmadığını söyleyenler de var. Bu da otoimmün hastalıklardandır. Bağışıklık sisteminin melasonitlere saldırmasıyla ortaya çıkar. Her pigmentler de oluşan sorunlar vitiligo olmaya bilir. Bu konuda dermatologlar da tam teşhiste sorunlar yaşayabilmektedir. Ellerde, kollarda, yüzde ve genital bölgelerde sık görülür. Bulaşıcı olmayan bu rahatsızlığa sahip olanlardan uzak durulmaktadır.

Bu gün sizlere vitiligo hastalığının tedavi için bitkisel yardımcı tedavi kürünün hazırlanışını ve uygulanışını anlatmaya çalışacağım. Önce uzak durması gereken gıdalar, patlıcan, kurusoğan, sarımsak, bulgur ve acı baharatlar. Birde yakıcı güneş ışınlarından korunmalıdırlar. Üç şifalı bitki kürü uygulayacağız. Lavanta, karabaş bitkisi ve yulaf samanı kullanacağız.
Kür bir Karabaş bitkisi

Kaynamakta olan bir bardak klorsuz suya beş- altı adet karabaş otu başaklarından ilave edilir. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak yedi dakika demlenir. Ateşten alınıp süzülür ve ılımaya bırakılır. Ilıyınca akşam yemeklerinden iki saat sonra içilir. Ve hiç bir şey yeyip içmeden yatıyoruz. Bir ay ara vermeden her gün uygulanır. Her seferinde taze olarak hazırlanmalıdır.
Kür iki Yulaf samanı

Kaynamakta olan bir bardak klorsuz suya bir tatlı kaşığı yulaf samanı ilave edilir. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak üç dakika demlenir. Ateşten alınıp ılımaya bırakılır. Ilıyınca süzülür ve lekeli bölgeler bu su ile ıslatılır ve yarım dakika hafifçe masaj yapılır. Kurudukça yeniden ıslatılır ve üç- dört kere tekrarlanır. İki saat yıkanmaz iki saat sonra suyla durulanır. Gün aşırı uygulanır, zaman sıkıntı olmazsa her gün de uygulanabilir. Bu kür ilk bir ay boyunca karabaş otu kürüyle birlikte uygulanır.
Kür üç Lavanta

Dört-beş gram lavantayı kaynamakta olan bir bardak klorsuz suya atınız. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak on dakika demleyin. Ilınmasını beklemeden hemen süzünüz. Süzdükten sonra ılınmasını bekleyiniz. Lavanta kürünü bir ay boyunca akşam yemeklerinden iki saat sonra bir çay bardağı içiniz. Ve hiç bir şey yeyip içmeden yatıyoruz. Her gün taze hazırlamalısınız. Bu kürü karabaş kürü bittikten sonra uyguluyoruz. Bu kürü uygulanırken kür ikide yani Yulaf samanı kürü uygulanır. İki ay kürler uygulandıktan sonra bir ay ara verilir. Tüm lekeler kaybolana kadar kürler tekrarlanır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ala, hastalik, kür, vitiligo


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
VİTİLİGO PySSyCaT Tıp Terimleri Sözlüğü 0 07 Mayıs 2016 13:26
BİTKİ YAĞLARIYLA CİLT BAKIMI VE YÜZ MASKELERİ Desmont Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 07 Kasım 2014 17:25
Epidermolysis bullosa hastaliğina kök hücreyle tedavi umudu Deinonychus Sağlık Köşesi 0 09 Ekim 2011 14:54