IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  kral sohbet




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2018, 15:09   #1
Çevrimdışı
Bu besinler kabuklarıyla daha faydalı!


sohbet


1 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, meyve ve sebzeleri kabukları ile birlikte tüketmenin daha fazla vitamin alınmasını sağladığını belirterek, “Enerji düzeylerini arttırır ve kanserle mücadelede etkilidir.” dedi.



2 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kivi: Kivinin saçlı yüzeyi antioksidanlardan zengindir, anti kanser, anti-inflamatuar (iltihap karşıtı) ve anti alerjik özelliktedir. Kabuğu kendisinden 3 kat daha fazla antioksidan içerir.



3 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Staphylococcus ve E-coli gibi gıda zehirlenmelerine yol açan bakterilerle savaşır. Normal yeşil renkli kivi ekşi geliyorsa aynı sağlık faydaları olan altın kivi tercih edilebilir. Suyunu içiyorsanız blenderdan kabukları da geçirin.



4 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Ananas: Ananasın dışındaki dikenli yüzey değil ama sert çekirdekli kısmı kullanılabilir. Lif ve C vitamini içeriğinin yanı sıra esas faydası bromelain adlı enzimden gelmektedir. Bu enzim besinleri ve ölü dokuları sindirim sisteminde hızlıca parçalar ve böylece mideyi korur.



5 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Ananasın çekirdek kısmı meyvesinden iki kat daha fazla bromelain içerir. Bastırın ve çekirdeği ezin, suyunu içeceklere ekleyin. Çiğnemesi zor olabilir ancak kalan çekirdek kısmı ekstra lif için çorbalara, güveçlere eklenebilir.



6 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Brokoli: Temiz, küçük çiçekleri daha çekici görünse de saplarını yemek içinde çok neden vardır. Sapları çiçeklerine göre daha az lezzetli olsa da kalsiyum ve C vitamininden daha zengindirler.



7 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Saplar aynı zamanda çözünür lif içerir, daha uzun süre tokluk sağlar. Sapları ince şeritler halinde kesip buharda ya da tavada pişirin.



8 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Muz: Yapılan bir araştırmada muz kabuğu ekstresinin ruh halini dengeleyen bir kimyasal olan serotoninden zengin olduğu için depresyonu azaltabildiği sonucuna varılmıştır. Muz kabuğu lutein antioksidanını da içerdiğinden göz hücrelerini ultraviyole ışığın zararlı etkilerine karşı korur.



9 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bu ışığa fazla maruziyet katarakt oluşum riskini arttırır. Araştırma ekibi muz kabuğunu 10 dk kadar kaynatıp, soğutulmuş suyunu içmeyi önermektedir ya da meyve sıkacağından geçirilip suyu içilebilir.



10 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Sarımsak: Yapılan bir çalışmaya göre sarımsağın kabuğu 6 farklı antioksidan bileşik içerir. Sarımsağın dış yüzeyini atmak yaşlanma süreciyle mücadele eden ve kalbi koruyan fenilpropanoid antioksidanların atıldığı anlamına gelmektedir.



11 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Yarım veya bütün bir sarımsağa zeytinyağ gezdirip fırında pişirilen yemeklere veya pişmiş sebzelere vb. eklenebilir.



12 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Turunçgiller: Portakal ve mandalina kabuğu süper flavonoidler denen güçlü antioksidanlardan zengindir. İyi kolesterol seviyelerini düşürmeden kötü kolesterolü azaltmaya yardımcıdırlar. Kabuğundan gelen antioksidanlar meyvenin suyunu içmekten 20 kat daha güçlüdür.



13 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Beyaz kısımları da yüksek pektin içeriğine sahiptir. Pektin diyet lifinin bileşenidir, kolesterolü düşürmeye yardımcıdır ve bağırsaklarda dost bakterilerin kolonize olmasını sağlar. Meyve sıkacağına kabukları ile birlikte atılabilir ya da narenciye kabukları damak tadınıza göre yemeklere ya da keklere vs. konabilir.



14 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bal Kabağı: Tüm kabaklar çinkodan zengindir, sağlıklı deri ve tırnaklar için gereklidir. Kalp hastalığı ve kansere karşı koruyucu bir antioksidan olan betakaroteni içerirler. Kabağın dış kabuğunu yemek tabiki oldukça zordur, çekirdeğe ulaşmak için kabuğa yakın bir şekilde onu kazıdıkça daha fazla besin öğesi içeren o turuncu kısma ulaşılacaktır.



15 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Çekirdekleri de beyin sağlığı içine gerekli olan mükemmel bir Omega 6 ve diğer yağ asitleri kaynağıdır. Çekirdekleri ılık suda yıkayıp, 20 dk zeytinyağı ile çevirin. Salata ve çorbalara serpiştirin.



16 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Patates: Bir yumruk büyüklüğündeki patates kabuğu günlük tavsiye edilen çözünür lif, potasyum, demir, fosfor, çinko ve C vitamini ihtiyacının yarısını karşılar. Patatesleri kaynatıp, püre yada elma dilim şeklinde az zeytinyağ ile kabukları ile birlikte değerlendirin.









alıntı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
1 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, meyve ve sebzeleri kabukları ile birlikte tüketmenin daha fazla vitamin alınmasını sağladığını belirterek, “Enerji düzeylerini arttırır ve kanserle mücadelede etkilidir.” dedi.



2 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kivi: Kivinin saçlı yüzeyi antioksidanlardan zengindir, anti kanser, anti-inflamatuar (iltihap karşıtı) ve anti alerjik özelliktedir. Kabuğu kendisinden 3 kat daha fazla antioksidan içerir.



3 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Staphylococcus ve E-coli gibi gıda zehirlenmelerine yol açan bakterilerle savaşır. Normal yeşil renkli kivi ekşi geliyorsa aynı sağlık faydaları olan altın kivi tercih edilebilir. Suyunu içiyorsanız blenderdan kabukları da geçirin.



4 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Ananas: Ananasın dışındaki dikenli yüzey değil ama sert çekirdekli kısmı kullanılabilir. Lif ve C vitamini içeriğinin yanı sıra esas faydası bromelain adlı enzimden gelmektedir. Bu enzim besinleri ve ölü dokuları sindirim sisteminde hızlıca parçalar ve böylece mideyi korur.



5 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Ananasın çekirdek kısmı meyvesinden iki kat daha fazla bromelain içerir. Bastırın ve çekirdeği ezin, suyunu içeceklere ekleyin. Çiğnemesi zor olabilir ancak kalan çekirdek kısmı ekstra lif için çorbalara, güveçlere eklenebilir.



6 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Brokoli: Temiz, küçük çiçekleri daha çekici görünse de saplarını yemek içinde çok neden vardır. Sapları çiçeklerine göre daha az lezzetli olsa da kalsiyum ve C vitamininden daha zengindirler.



7 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Saplar aynı zamanda çözünür lif içerir, daha uzun süre tokluk sağlar. Sapları ince şeritler halinde kesip buharda ya da tavada pişirin.



8 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Muz: Yapılan bir araştırmada muz kabuğu ekstresinin ruh halini dengeleyen bir kimyasal olan serotoninden zengin olduğu için depresyonu azaltabildiği sonucuna varılmıştır. Muz kabuğu lutein antioksidanını da içerdiğinden göz hücrelerini ultraviyole ışığın zararlı etkilerine karşı korur.



9 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bu ışığa fazla maruziyet katarakt oluşum riskini arttırır. Araştırma ekibi muz kabuğunu 10 dk kadar kaynatıp, soğutulmuş suyunu içmeyi önermektedir ya da meyve sıkacağından geçirilip suyu içilebilir.



10 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Sarımsak: Yapılan bir çalışmaya göre sarımsağın kabuğu 6 farklı antioksidan bileşik içerir. Sarımsağın dış yüzeyini atmak yaşlanma süreciyle mücadele eden ve kalbi koruyan fenilpropanoid antioksidanların atıldığı anlamına gelmektedir.



11 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Yarım veya bütün bir sarımsağa zeytinyağ gezdirip fırında pişirilen yemeklere veya pişmiş sebzelere vb. eklenebilir.



12 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Turunçgiller: Portakal ve mandalina kabuğu süper flavonoidler denen güçlü antioksidanlardan zengindir. İyi kolesterol seviyelerini düşürmeden kötü kolesterolü azaltmaya yardımcıdırlar. Kabuğundan gelen antioksidanlar meyvenin suyunu içmekten 20 kat daha güçlüdür.



13 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Beyaz kısımları da yüksek pektin içeriğine sahiptir. Pektin diyet lifinin bileşenidir, kolesterolü düşürmeye yardımcıdır ve bağırsaklarda dost bakterilerin kolonize olmasını sağlar. Meyve sıkacağına kabukları ile birlikte atılabilir ya da narenciye kabukları damak tadınıza göre yemeklere ya da keklere vs. konabilir.



14 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bal Kabağı: Tüm kabaklar çinkodan zengindir, sağlıklı deri ve tırnaklar için gereklidir. Kalp hastalığı ve kansere karşı koruyucu bir antioksidan olan betakaroteni içerirler. Kabağın dış kabuğunu yemek tabiki oldukça zordur, çekirdeğe ulaşmak için kabuğa yakın bir şekilde onu kazıdıkça daha fazla besin öğesi içeren o turuncu kısma ulaşılacaktır.



15 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Çekirdekleri de beyin sağlığı içine gerekli olan mükemmel bir Omega 6 ve diğer yağ asitleri kaynağıdır. Çekirdekleri ılık suda yıkayıp, 20 dk zeytinyağı ile çevirin. Salata ve çorbalara serpiştirin.



16 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Patates: Bir yumruk büyüklüğündeki patates kabuğu günlük tavsiye edilen çözünür lif, potasyum, demir, fosfor, çinko ve C vitamini ihtiyacının yarısını karşılar. Patatesleri kaynatıp, püre yada elma dilim şeklinde az zeytinyağ ile kabukları ile birlikte değerlendirin.









alıntı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 16 Eylül 2018, 15:58   #2
Çevrimdışı
Cevap: Bu besinler kabuklarıyla daha faydalı!




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] denedin mi sen veya kaan?

  Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Eylül 2018, 16:00   #3
Çevrimdışı
Cevap: Bu besinler kabuklarıyla daha faydalı!




SaNaLStaR Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] denedin mi sen veya kaan?

Hayir denemedim Kaan'i hic bilmiyorum kendine sormak gerek

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
besinler, kabuklu, kalsiyum, meyve, protein, sebze, vitamin

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kış aylarında tüketilmesi faydalı besinler Zen Alternatif Tıp 0 15 Haziran 2014 15:33
Cilde Faydalı ve Zararlı Besinler AftieL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 25 Mayıs 2014 13:39
Faydalı Besinler Sevda Sağlık Köşesi 0 27 Ocak 2012 05:13
Faydalı Besinler Neostream Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 26 Ocak 2012 12:08
Hamilelikte Faydalı ve Zararlı Besinler Sim Kadın Sağlığı 0 16 Ağustos 2011 22:46