IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By vioLeta

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2019, 14:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çam Kozalağı Suyunun Faydaları




Çam Kozalağı Suyunun Faydaları

Çam kozalağı oldukça özel bir bitki olmasının yanında faydaları da olan bir bitkidir. Çok az sayıda kişi tarafından bilinen özel bitkidir. Çam Kozalağının fayda ve etkileri oldukça fazladır. Bu etkiler astım ,akciğer gibi hastalıklara bile deva bir bitkidir.

Çam Kozalağının Faydaları Nelerdir?
Solunum Rahatsızlıkları: Çam kozalağı daha çok solunum yolu hastalıklarına iyi gelmektedir. Bronşit,balgam ve öksürük gibi hastalıklarda şifa olarak kullanılmaktadır. Akciğerlerin temizlenmesinde yardımcı olan kozalak kötü alışkanlık olan sigaranın zehirli etkilerini de azaltmaktadır.

Saçlara Faydası:
Çam kozalağı yağı saçlar için oldukça faydalıdır. Erkeklerde ve kadınlarda yaşanan saç dökülmesi problemlerinin önlenmesinde yardımcı olur. Saçların tekrar ortaya çıkmasında kakıtlanmış etkisi ile saçlarınızı yeniden sağlıklı bir şekilde çıkmasında etkili olmaktadır.

Grip ve Nezle: Özellikle kış aylarında çam kozalağının yağından reçel yapılarak tüketilmesi ile kış aylarında ortaya çıkan hastalıkları da önlemektedir.İçeriğindeki bileşenler oldukça vücut için fayda sağlamaktadır. Kozalağın içindeki pinen denilen madde sayesinde solunum rahatsızlıkları için çam kozalağı oldukça yarar sağlamaktadır.

Çam Kozalağı Nelere Fayda Sağlar?

Boğaz ağrıları şikayetlerinde ve astım gibi hastalıklarda tedavi amaçlı kullanılan çam kozalağı akciğerlerin temizlenmesi için önem taşıyan bir bitkidir. Öksürüğü keser ve göğüsü rahatlatır. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır. Vücuttaki direnci arttırarak kendinizi daha dinç ve sağlıklı hissetmeniz de rol oynar. Kişideki hormonlar içinde rahatlatıcı etkisi ile kişide olumlu hisler yaratmaktadır. Bedensel olarak rahatlamayı sağlar ve uyku düzeni sıkıntısı çekenlerde kullanımı yararlıdır.

Çam Kozalağı Suyu Nasıl Yapılır?


5 tane çam kozalağını alıp doğrayın. Geniş bir kaseye koyduğunuz içi su dolu olan kapta doğranmış kozalaklar 24 saat boyunca bu suda tutulur ve 30 dakika kadar kaynatılır. Kaynayan kozalağın içine şeker ya da bal katılarak günde bu sudan en fazla 1 bardak kadar tüketilmelidir.

Çam Kozalağı Suyunun Bilinen Faydaları
Nefes darlığı

Bronşit

Balgam

Halsizlik

Nezle

Mide sorunları


Çam kozalağı ayrıca diş etleri içinde yarar sağlar. Sirkeyle karıştırılan çam kozalağı diş eti sağlığı için faydalıdır. Dişlerin rahatlamasında faydalı olan çam kozalağı diş plaklarının temizlenmesinde etkilidir.Yaraların iyileşmesinde bal mumu ile eridiğinde derinin iyileşmesini ve kabuk bağlamasında yardımcı olmaktadır. Besin değeri açısından oldukça faydalı olan çam kozalağı içeriğinde 1 bardak için besin değeri 19 mg kalsiyum,40 gr protein,14 gram karbonhidrat,3,9 g şeker 60 mg potasyum içermektedir. Bulunduğu ortamda bol oksijen sağlayan çam ormanları ise akciğer hastaları için oldukça şifa sağlamaktadır.

Alıntı.

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bronşit, cam kozalağı, faydalı bitkiler, grip ve nezle, saçlara faydası, solunum, suyunun faydaları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kızılcık Suyunun Faydaları PySSyCaT Alternatif Tıp 0 10 Kasım 2014 16:36
Gül Suyunun Yararları Gül Suyunun Faydaları PySSyCaT Alternatif Tıp 3 10 Kasım 2014 16:17
Kızılcık Suyunun Faydaları Zen Sağlık Köşesi 0 06 Haziran 2014 18:02
Kekik Suyunun Faydaları, Kekik Suyunun Yararları Violent Alternatif Tıp 0 12 Nisan 2014 21:39
Domates suyunun faydaları Tufan Alternatif Tıp 1 21 Aralık 2013 10:24