![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Çam Sakızı Faydaları Yüksek rakımlı yerlerdeki ladin ve köknar ağaçlarında görülen bu sakız, ülkemizde en çok Artvin Borçka’da bulunur. Doğada kendiliğinden oluşan çam sakızı, tek tek elle toplanır ve çiğnenir. Keskin ve acı bir tada sahiptir. Günümüzde ne yazık ki hak ettiği değeri görmeyen çam sakızının faydaları saymakla bitmez! Solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelen bu sakız ayrıca yaraları iyileştirir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Çam Sakızı Faydaları: Hiç Duymadığınız 6 Özelliği 1) Antiseptiktir Doğal antiseptik özelliğine sahip olan çam sakızı bu sayede yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Geçmişten günümüze, yaraların daha kısa sürede iyileşmesi için üzerine sürüldüğü bilinmektedir. Çam sakızı doğal antibiyotik görevi görerek yaranın iltihap oluşturmasını önler. Yara kabuk bağlar ve iz kalmadan çok kısa bir süre içerisinde iyileşir. Çam sakızı sert bir yapıya sahip olduğundan su ile yumuşatıldıktan sonra yaraya uygulanır. 2) Dişleri Güçlendirir Çam sakızı düzenli olarak çiğnendiğinde dişlerde oluşan plakları temizler. Ayrıca diş etlerine bakım yaptığı ve dişleri güçlendirdiği bilinmektedir. 3) Öksürük ve Solunum Sorunlarına İyi Gelir Çam sakızının en çok bilinen etkisi solunum yollarını rahatlatmasıdır. Akciğerde oluşan iltihabı kurutarak solunum yollarını açar. Suya atılıp buharı solunursa nefesi açar. Öksürüğü hafifletir. 4) Mide Rahatsızlıklarını Giderir Çam sakızı özellikle hazımsızlığa iyi gelir. Ağır yemeklerden sonra sindirime yardımcı olması amacıyla çiğnenebilir. Ayrıca çam sakızının mideyi rahatlattığı ve güçlendirdiği bilinmektedir. Reflü ve gastrit gibi mide hastalıklarının neden olduğu şikayetleri azaltır. Mide öz suyu için adeta stabilizatördür. Mide öz suyunun pH değerini düzenler. 5) Cildi Besler Çam sakızı yüz kaslarının hareket etmesini sağlayarak bu kasları çalıştırır. Yüz felci geçiren kişilerin rehabilitasyon sürecinde yüz kaslarını geliştirmek için kullanılır. Kırışıklıkların oluşmasını engeller. Cildi besler ve yeniler. Cilt kuruluğuna iyi geldiği bilinmektedir. 6) Kanser ve Soğuk Algınlığına Yakalanma Riskini Azaltır Toz haline getirilen çam sakızı bal ile karıştırılarak kullanılabilir. Hatta bu kullanım şeklinin oldukça yaygın olduğunu söyleyebiliriz. Çam sakızı ve bal karışımı faydaları oldukça fazladır. Düzenli olarak tüketildiğinde kansere yakalanma riskini azaltır. Vücudu toksinlerden arındırarak adeta temizler. Soğuk algınlığı durumunda boğazın yumuşamasını sağlar. Öksürüğü hafifletir ve solunum yollarını açar. Göğsü yumuşatır.
__________________ Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine... Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
altarnatif tıp, cam sakizi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sandaloz Sakızı / Sandaloz sakızı ile zayıflama konusu | PySSyCaT | Sağlık Köşesi | 0 | 16 Aralık 2015 21:40 |
Hepsi - Aşk Sakızı | Lcia | H, I, İ, J, K, L | 0 | 01 Kasım 2014 20:16 |
Osmanlı Döneminde Damla Sakızı | Zen | Tarih | 0 | 14 Mayıs 2014 16:15 |
Damla Sakızı Tatlısı | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 05 Eylül 2013 15:36 |
Sakızı Çiğne Uç! | Hesna | Esrarengiz Olaylar | 1 | 12 Şubat 2010 15:24 |