IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   AÖF (https://www.ircforumlari.net/aof/)
-   -   Antropolojinin Yöntemi - Aöf Sosyoloji Dersleri (https://www.ircforumlari.net/aof/508293-antropolojinin-yontemi-aof-sosyoloji-dersleri.html)

Liaaa 22 Ekim 2012 16:00

Antropolojinin Yöntemi - Aöf Sosyoloji Dersleri
 
Özellikle 20. yüzyılın ilk yarısında, ikinci Dünya Savaşı'na kadar, genel bir kültür kuramına ulaşmak başlıca idealdi ve Bronislaw Malinowski ve Raddiffe-Brown gibi dönemin büyük antropologları bu idealin peşindeydi.

Aynı şekilde 20.yüzyılın büyük antropologlarından Claude Levi-Strauss kültürel evrenselleri araştırmıştı. Ancak Wilhelm Dilthey’in bilimleri ya da kültür bilimleri için önerdiği yöntemin, yani yorumlamacılığın (hermeneutik'in) izinden giden antropologlar böylesi genel-geçer önermeler aramayı bırakarak her kültürün kendi özel hikâyesini yazmaya giriştiler.

Etnik yaklaşım: Topluluğun öznel değerleriyle fiziksel ve toplumsal dünyayı, onların doğaüstü ile girdiği ilişkiyi anlama ve anlamlandırma becerisidir.

Etik Yaklaşım :
Genel antropoloji bilgisinin bize öğrettikleriyle ve farklı deneyimlerin birikimi olan bir genel kültür bilgisiyle bir topluluğun değerlerine ve yaşam tarzına eğilme pratiğidir.

Yeni etnografya ya da hikayeci etnografya:
Araştırmacının alan araştırması yaparken gözlemi Kendisine yöneltmesi ve alanda gözlenenlerin bakış, açısından kendi hikayesini ve deneyimini yansıtma
girişimidir.

Soru kağıdı: Önceden hazırlanmış ve genellikle seçenekli cevaplan da verilen soru listesidir.

Kültür-aşırı çalışma:
Araştırmacının kendi kültürü dışına çıkarak başka kültürleri çalışmasıdır.

alıntı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk