IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 09 Eylül 2014, 20:43   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Meksika Dalgası Tadında: Burrito





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

4 adet tortilla
250 gram yağsız biftek
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 adet kırmızı soğan
1 diş sarımsak
1 adet domates
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı domates püresi
1/2 çay bardağı et suyu
150 gram konserve Meksika fasulyesi
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4 dal taze kişniş
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1/2 çay kaşığı tuz
Ekşi krema sosu için:

2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1/2 su bardağı çiğ krema


NASIL YAPILIR?

Kırmızı soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesi küçük küpler halinde doğrayın.
Yağsız biftek etini uzunlamasına kesin. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı biberi etlerle uyumlu olacak şekilde doğrayın.
Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsakları renk alana kadar soteleyin.
Biftek dilimlerini de ekledikten sonra yüksek ateşte soteleme işlemini 5 dakika kadar sürdürün. Ardından; kırmızı biberleri ekleyin ve karıştırın.
Kimyon, toz kırmızı biber ve tuzu katın, karıştırın. Doğranmış domates, domates püresi, ince kıyılmış taze kişniş yapraklarını ilave edin.
Et suyu ve konserve Meksika fasulyesini de ekledikten sonra sos karışımını kısık ateşte 10 dakika kaynatın.
Hazır tortilla ekmeklerini kızgın tavada 1 dakika kadar ısıtın. Etli sos karışımını dörde bölüp, tortilla ekmeklerinin orta kısmına yerleştirin.
Ekmeklerin kenar kısımlarını ortaya doğru katladıktan sonra tortillaları, rulo şeklinde dürüm gibi sarın.
Bu şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynir eriyene kadar 10 dakika fırınlayın.
Servisinde kullanmak üzere; süzme yoğurt ve kremayı hızlıca çırparak, ekşi krema sosunu hazırlayın.
Fırından çıkan sıcak burritolar ile ikram edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

__________________
~ Adım YaLnızLık ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
burrito, dalgası, meksika, tadında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meksika Usulü Biber Dolma - Meksika Mutfağı Sevda Dünya Mutfakları 0 21 Temmuz 2013 18:46
Öpüş Tadında Liaaa Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 03 Kasım 2012 18:22
Meksika ve Meksika Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 04 Temmuz 2012 17:34
Aşk Tadında Sevdim by_C3zA Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 01 Mart 2010 11:40