Tahinli Ve Haşhaşlı Atıştırmalıklar Tahinli Ve Haşhaşlı Atıştırmalıklar Tarifi'nin Malzemeleri
Milföy hamuru çözüldükten sonra değerlendirmek zorunda kalıyoruz, malum çözülen bir şeyi tekrar dondurmamak lazım, bende sigara böreklerinden sonra kalan hamurlarımı tahin ve haşhaş sürerek değerlendirdim mayalı hamurla genelde yapardım ama bu kez milföy hamuruyla yapınca lezzetinin yanında birde çıtırlığı daha cazip geldi. İkili olan milföy hamurlarını unlayıp incecik açıyoruz tahini sürüp birazda şeker serpiyor, rulo şeklinde büküp birer parmak kalınlığında kesip dik olarak tepsiye yerleştiriyoruz ,diğer hamuru da aynı şekilde açıp sıvı yağ ile seyrelttiğimiz haşhaşımızı sürüyoruz ,arzu ederseniz şeker serpebilirsiniz ,onu da iki parmak kalınlığında kesip düz olarak tepsiye yerleştiriyoruz üzerine kaldıysa iç harcından kalmadıysa yumurta sürüp fırında iyice kızartıyoruz, çıtır çıtır bir lezzet afiyet şifa olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:00. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net