IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 15 Ekim 2018, 09:44   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fesleğenli sakız kabağı salatası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hazırlama süresi: 30 dakika



Malzemeler
6 adet sakız kabağı, ince olanlardan seçin
9 adet şeker domates (renkli domates bulabilirseniz her birinden 3 er adet yeterlidir)
Yarım demet fesleğen, yıkayıp kurutulmuş
5 adet kurutulmuş domates, ince doğranmış
1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
1 limon kabuğu rendesi
10 adet minik mozzarella
75 gr kavrulmuş ceviz içi (kavurma yöntemini tarif sonuna ekledim)


Sosu
1 çorba kaşığı balzamik sirke
1 çorba kaşığı soya sosu
Yarım limonun suyu
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz


Yapılışı:
* Kabakları yıkayıp kuruladıktan sonra fotoğraftaki gibi sebze soyacağı ile şeritler halinde doğrayarak geniş bir kaseye alın. Benim yaptığım gibi tabağı süslemek isterseniz 15-16 tanesini rulo yapıp kenara ayırın.


* Domateslerin her birini drt parçaya kesip çekirdeklerini çıkarın.

* Fesleğenlerin birkaç yaprağını süslemek için ayırın, diğerlerini ince doğrayın.

* Doğranmış domates, fesleğen, kurutulmuş domates, susam ve limon kabuğu rendesini kabaklara ilave edin.
* Sos malzemelerini küçük bir cam kavanoza alıp kapağını sıkıca kapattıktan sonra iyice çalkalayarak salataya ilave edin. İki büyük kaşık yardımıyla sosu salataya iyice yedirin ve servis tabağına aktarın.


* Rulo olarak hazırladığınız kabaklarla tabağın kanarlarını süsleyin. Eğer hemen servis yapmayacaksanız üzerini streç film ile kaplayıp buzdolabında bekletin.


* Servisten hemen önce mozzarella, kavrulmuş ceviz ve fesleğen yapraklarını salatanın üzerine serpiştirin.


Ceviz içi kavurma yöntemi:
*Ceviz içlerini fırın kağıdı serilmiş tepsiye tek sıra halinde yerleştirin. 5 dakika önceden 150 derecede fanlı ayarda ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Tamamen soğuduktan sonra arzu ettiğiniz salatalara garnitür olarak ekleyin.


Afiyetle sevgiyle kalın…


__________________
I suffered, I learned, I changed..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 15 Ekim 2018, 10:03   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Fesleğenli sakız kabağı salatası




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] biz bunun adını zor okuyoruz, kendisini nasıl yiyeceğiz hanımefendi ?

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Ekim 2018, 10:08   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Fesleğenli sakız kabağı salatası




Ocean Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] biz bunun adını zor okuyoruz, kendisini nasıl yiyeceğiz hanımefendi ?

o nedenmiş adı da kolay kendisi de gayet de lezeetli görünüyor

__________________
I suffered, I learned, I changed..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
feslegen, kabak, sakız


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bal Kabağı Çorbası Lcia Çorbalar 0 27 Kasım 2014 19:11
Bal Kabağı Reçeli Seyra Reçel Tarifleri 0 13 Ekim 2014 22:40
Fesleğenli Roka Salatası Elysian Salatalar Mezeler 0 12 Mart 2014 09:34
Bal Kabağı Tatlısı Zen Tatlılar 0 03 Kasım 2012 19:30
Fesleğenli Mozarella Salatası Kralice Salatalar Mezeler 1 12 Mart 2009 14:11