IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Apple (https://www.ircforumlari.net/apple/)
-   -   iPhone'u Nefesinizle Şarj Edin (https://www.ircforumlari.net/apple/467886-iphoneu-nefesinizle-sarj-edin.html)

ALeMCi 30 Mart 2012 14:31

iPhone'u Nefesinizle Şarj Edin
 
iPhone kullanıcılarının telefonlarını elektrik harcamadan şarj edebilmesi için tasarlanan AIRE adlı özel aparat sayesinde, nefes alıp verişinizi daha da anlamlı bir hale getirebilirsiniz.

iPhone'unuzu bir daha asla şarj aleti kullanarak şarj etmediğinizi hayal edebiliyor musunuz? Görünüşe göre João Paulo Lammoglia edebiliyor.
Çünkü yarattığı konsept maske tasarımıyla, nefes alıp verişinizi ufak pervaneler yardımıyla elektrik enerjisi üreten bir sistem haline getirmeyi planlıyor.
Bu da artık elektrik olmayan alanlarda, uyurken, yürürken veya koşarken bile telefonunuzu şarj edebileceğiniz anlamına geliyor.
Eğer AIRE adlı bu konsept tasarım hoşunuza gittiyse, bir süre daha beklemenizi öneriyorum. Çünkü henüz böyle bir teknolojiye sahip değiliz.
Lammoglia'nın tasarımı yalnızca gündelik hayattaki enerji tüketimine bakış açınızı değiştirmeyi hedefliyor. İlerleyen dönemlerde de gerçeğe dönüştürülmeyi bekliyor.
Hatta kendisinin daha da ilginç tasarımları var. Bunlardan biri, yolda yürürken ürettiğiniz kinetik enerjiyi küçük cihazları şarj etmekte kullanmak.
Bir başkası ise kapı zilinizin elektrik gücünü paspasa ayağınızı sildiğinizde ortaya çıkan enerjiyle sağlamak. Çevre problemleri açısından ne kadar güzel fikirler değil mi?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net