IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Apple (https://www.ircforumlari.net/apple/)
-   -   Apple yeni ekran patenti aldı! (https://www.ircforumlari.net/apple/768894-apple-yeni-ekran-patenti-aldi.html)

Dream 18 Şubat 2017 12:08

Apple yeni ekran patenti aldı!
 
Teknoloji devi Apple, ardı ardına yeni patentler almaya devam ediyor. Bu seferki alınan patentin içerdiği yeni teknoloji ise ekran dayanıklılığı üzerine.

Her ne kadar Apple’ın belirli aralıkla aldığı patentlere alışık olsak ta, son dönemde bu aralık git gide kısalmaya başladı. Zira daha önce sizlerle paylaştığımız “parmak izi okuyabilen ekran” haberinin üstünden sadece birkaç gün geçmişken, bugün ortaya yeni bir patent daha çıktı.

Apple yeni ekran patenti aldı!

Bu seferki alınan patentin içerdiği yeni Teknoloji ise, kırılmaya karşı dayanıklı bir ekran camı. Aşağıdaki görselde görebileceğiniz Apple’ın bu yeni ekran camı sadece kırılmaya karşı dayanıklı olmakla kalmıyor, ekran üzerindeki oluşan bozuklukları da tespit edebiliyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Cam üzerinde konumlandırılmış karşılıklı sensörler sayesinde, darbe sonucu yüzeyde oluşan en ufak kılcal çatlak dahi tespit edilip, boyutu ve derinliği hakkında bilgi edinilebiliyor.

Bu yeni teknoloji sayesinde Apple, telefonlarını darbelere karşı daha dayanıklı hale getirmeyi ve ekranı kırılan telefonların da teknik servis sürelerini kısaltmayı amaçlıyor.

Apple'dan ilginç bir patent daha!

Son olarak, dayanıklı ve bir o kadar akıllı bu ekran camının, Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone 8’de kullanılmayacağına kesin gözüyle bakıldığını belirtmeden geçmeyelim.

Kaynak: Shiftdelete


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net