IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By SLyther
  • 1 Post By Dedecan61

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Haziran 2022, 19:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Apple, Yeni Hizmeti İçin Kendi Cebinden Kredi Verecek




Geçtiğimiz gün 'şimdi al, sonra öde' hizmetini duyuran Apple'ın hizmetteki finansmanı tamamen kendi kasasından karşılayacağı öğrenildi. Peki Apple, hiçbir faizin olmadığı bu hizmetten nasıl para kazanacak?

Teknoloji devlerinin finansal girişimleri hızla sürerken 6 Haziran günü Apple, henüz Türkiye’de hizmete girmeyen Pay hizmeti için devasa bir özelliğini tanıttı. Şirket, Apple Pay kullanıcılarına ‘şimdi al, sonra öde’ hizmeti vermeye başlayacağını duyurdu. Fakat etkinlikte şirket, bu hizmeti nasıl vereceğinin detaylarını paylaşmamıştı.
Bugünse Bloomberg tarafından bu sorulara cevap verildi. Apple’a ulaşan Bloomberg, hizmetin kullanıcılara sunulması için Apple’ın neler yapacağı konusunda cevap aldı. İşin özünde Apple, artık müşterilerine kredi verebilen, müşterilerinin risk yönetimi ve kredi değerlendirmelerini gerçekleştirebilen bir finans şirketi olarak da görev yapacak.
Apple, müşterilerine doğrudan kendisi para verecek


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Üstelik paylaşılan detaylara göre Apple, kredi kartı hizmeti Apple Card’da olduğu gibi farklı bir finans şirketine de bağlı olmayacak. Kredi kartı için değerlendirme yapmak üzere Goldman Sachs Group’la birlikte çalışan Apple, şimdi al sonra öde hizmetiniyse tamamen kendi sorumluluğunda 'Apple Financing LLC' çatısı altında sunacak. Yani şirket, müşterilerine kendi kasasından para verecek.
Apple’ın tüm teknoloji şirketlerinin önüne geçtiği Apple Pay Later isimli şimdi al sonra öde hizmeti, müşterilere herhangi bir Apple Pay ödemesini altı haftalık bir süreçte faizsiz dört takside bölme imkânı sunacak. Bu kısa dönemli hizmette şirket, herhangi bir bankayla iş birliği yapmayacak. Fakat Bloomberg’in paylaştığına göre Apple, aylık taksitlere de yer vermeye başlayacağı bir hizmet üzerinde çalışıyor. Bu hizmet ise muhtemelen farklı bir bankayla iş birliği gerektirecek.
Peki Apple bu hizmetinden faiz olmadan nasıl para kazanacak?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Aslında bu sorunun cevabı oldukça basit. Kullanıcılar, ödemelerini tek seferde yapmak yerine dört takside bölme imkânına sahip olacağından, daha yüksek miktarlarda alışveriş yapabilecekler. Şimdi al sonra öde hizmetleri hakkında SFGate tarafından yapılan bir araştırma, daha önce tek seferde 100 dolarlık harcama yapan müşterilerin hizmetle birlikte harcamalarını 365 dolar gibi seviyelere çıkardığını gösterdi. Yani müşterilerin harcamaları neredeyse 3 kat arttı. Bu artışın özellikle Z kuşağında yaşandığı da vurgulandı.
Öte yandan Morning Consult tarafından yapılan başka bir anket, bu sistemin tam tersi bir şekilde şirketlere zarar verebileceğini de gösterdi. Müşterilerin ödemelerini aksatmaları sonucunda bu hizmetten faydalanan Klarna’nın değeri 46 milyar dolardan 30 milyar dolara düştü.
Tüm bunların yanı sıra şimdi al sonra öde hizmeti sunan Affirm, Klarna, Zip, Afterpay ve PayPal gibi hizmetler, yetkililerin de radarına girmeye başladı. Yakın zamanda ABD Tüketici Mali Koruma Bürosu bu şirketleri ‘teknolojiyle zaten hızla değişen tüketici kredisi piyasasında borç birikmesi, düzenleyici arbitraj ve veri toplama’ gerekçeleriyle inceleme altına aldı. Aynı şekilde Birleşik Krallık da şimdi al sonra öde şirketleri için daha sıkı düzenlemeleri yürürlüğe soktu.
Alıntıdır.

__________________
Necip Fazıl çok fazla sigara içermiş. Bir gün bir öğrencisi ona gelir ve der ki; -Hocam bugün bir rüya gördüm bütün bitkiler Allah'a secde ediyordu, bir tek tütün etmiyordu...
Üstad cevabı yapıştırır: -Getirin o kafiri yakalım..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 09 Haziran 2022, 19:54   #2
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Apple, Yeni Hizmeti İçin Kendi Cebinden Kredi Verecek




Sağol güzel bir uygulama...

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
“Kredi / Burs Ödeme Açma Başvurusunun Alınması” hizmeti e-Devlet’ten verilmeye başlandı NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 16 Ocak 2021 21:04
Sokak lambaları kablosuz internet hizmeti verecek! UzmaN Teknoloji Dünyasından Son Haberler 0 02 Nisan 2018 08:52
Belediye başkanı bütün bunları kendi cebinden yaptırdı PassioN Haber Arşivi 0 16 Mart 2012 20:37
işaret dili tercümanlığı hizmeti verecek personelin yetiştirilmesi yönetmeliği Ecrin Mevzuat - Genelge - Yönetmelik 0 12 Ocak 2012 21:32