IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2008, 16:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google'un En Büyük Rakibi




Google dünyanın her yerinde internet ile aynı anlama gelmez.
Hangi ülkede Google hiç ilgi görmüyor?

Amerikan deviyle rekabet eden yenilikçi arama motoru [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Nasdaq'da halka açılıyor.

Yandex, Rusya'nın dışında pek duyulmuş bir arama motoru değil. Fakat yakında bu değişecekmiş gibi görünüyor. Rus pazarının %44'ünü elinde tutan ve Google'ın 10 puan ilerisinde bulunan Yandex, comScore sitesine göre Avrupa'da da iki numaralı arama motoru. Yandex'in sonbaharda hisselerini Nasdaq'da halka sunarak 2 milyar dolar kazanması bekleniyor. Bu Rusya'da teknoloji alanında en büyük halka açılma ve şirketin değerini yaklaşık 5 milyar dolara çıkarıyor. Yandex bu konuda yorum yapmasa da analistler ve yatırımcılar büyük bir başarı bekliyorlar.

Rusya ciddi gelişme potansiyeli olan bir pazar. Ülkenin sadece çeyreği internete bağlı fakat yüksek hızlı bağlantılar küçük şehirlere ulaşmaya başladı. Günümüzde %10 civarında olan geniş bant bağlantının 2010 yılında üç katına çıkacağı tahmin ediliyor. Google şu an 200 milyon dolar değere sahip Rus pazarının 2010 yılında 1 milyar dolara ulaşacağını hesaplıyor.


Yandex'in kısa hikayesi


Yandex arama motoru 2000 yılında Arkady Volozh ve ortakları tarafından kurulmuş. Şirket yüksek kalitedeki arama motoru sayesinde zamanın lideri Rambler'i tahtından indirmiş ve Rusya'nın en popüler arama motoru haline gelmiş. Yandex'in her yıl ikiye katlanan karı, 2007 senesinde 167 milyon dolara kadar ulaşmış.

Rusya ofisini 2006 yılında açan Google elbette Yandex için dişli bir rakip. Rusçaya adapte edilmiş gelişmiş arama algoritmaları ve YouTube ve Google Maps gibi hizmetlerin Rusya'ya yönelik versiyonları ile dünya devi Google Rusya'da oldukça popüler.

Yandex yenilikçi stratejileriyle bu rekabette avantaj sağlayabilir. Rus şehirlerindeki trafiği izleyen Smilink isimli bir şirketi satın alan Yandex, böylelikle seyahat bilgi hizmetlerini geliştirmeyi planlıyor. Yandex ayrıca 2007 yılında MoiKrug.ru isimli bir sosyal ağ sitesini de bünyesine kattı. Tüm bunlar temelde arama motoru odaklı Yandex için oldukça farklı stratejiler. Analistler bu farklılaşmanın Google ile sürdürdükleri rekabette Yandex'in işine yarayacağını belirtiyorlar.

Yandex her durumda yerel bir aktör olarak büyük avantaja sahip. Kendi pazarları konusunda deneyim sahibi yerel arama motorları, Çin ve Kore'de de büyük yabancı şirketlere karşı başarıyla mücadele edebiliyor.
Tekno

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bÜyÜk, googleun, rakibi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Linux'un en büyük rakibi! Slipknot Cep Telefonlar 0 14 Haziran 2010 20:34
Google'ın en büyük rakibi! Slipknot Arama Motorları Haberleri 0 01 Haziran 2010 15:00
Google'ın rakibi YouTube! Dilara Arama Motorları Haberleri 0 24 Aralık 2008 15:13