IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Temmuz 2008, 10:01   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google Video: Hatırlayan




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

YouTube'un gölgesinde Google Video...

Google Video, YouTube'un gölgesinde yaşamayı sürdürüyor. Yoksa Google'ın bir bildiği mi var?

Google'ın online video pazarını domine ettiği bir gerçek. comScore'a göre şirket pazarın %34'ünü elinde bulundururken, en yakın takipçileri Fox Interactive ise sadece %6'ya sahip.

Google'ın bu gücünün büyük bölümü elbette YouTube'dan geliyor. Bu arada birçok kullanıcı Google'ın başka bir video sitesine sahip olduğundan haberdar değil ya da çoktan unutmuş durumda: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].

Pazar araştırma şirketi Ipsos MediaCT yöneticisi Adam Wright, kullanıcıların aklına ilk gelen video sitesinin YouTube olduğunu, Google Video'nun ise birçok kişi tarafından bilinmediğini belirtiyor.

Google Video'nun sadık bir kitlesi bulunsa da, Google'ın bir noktada iki video servisini birleştirmesi kaçınılmaz görünüyor. Özellikle de masraflarını kısmaya çalıştığı şu günlerde. Son altı aydır kullanıcılar Google Video ile ilgili çeşitli şikayetler dile getiriyor. Google'ın bu sorunlarla yeterince ilgilenmediğini belirten kullanıcılar servisin düzgün çalışmadığından şikayetçi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Google Video'nun YouTube'a göre en büyük avantajı, daha uzun videoların upload edilebilmesi. Web sitesinde bir saatin üzerinde uzunluğa sahip videolar görmek mümkün. YouTube'da ise bir video en fazla 10 dakika uzunluğunda olabiliyor. Fakat eğer YouTube daha uzun videolara izin vermeye başlarsa, ki son zamanlarda bu konuda denemeler yapıldığı belirtiliyor, Google Video'nun bu avantajı ortadan kalkabilir.

Google Video'nun bir diğer avantajı da kullandığı arama motoru. Google'dan yapılan bir açıklamada, Google Video'nun online videoları daha kolay bulunabilir hale getirmeye odaklandığından bahsediliyor. Ama zaten bugün, Google Video'da arama yapan biri, genellikle YouTube videolarını buluyor...

2006 yılında CEO Eric Schmidt, Google Video'nun geleceğinin çok parlak olduğunu ve Google'ın diğer hizmetlerine çok akıcı bir biçimde entegre edileceğini belirtmişti. Bugün ise YouTube'un gölgesindeki Google Video'nun geleceği o kadar da parlak görünmüyor. Zaten Google cephesinden gelen açıklamalar da eskiden olduğu gibi iddialı değil. Bakalım arama motoru devi, Google Video'yu YouTube'a ne zaman kurban edecek?

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
google, hatırlayan, video


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hatırlayan Var mı Sevgi Neydi? Sue Kişisel Gelişim 0 16 Temmuz 2012 21:04
Google Charlie Chaplin'i Unutmadı; 122. Doğum Gününde Google Doodlesinde (Video) Sevda Arama Motorları Haberleri 0 16 Nisan 2011 04:03
Google Video for Business Heidi Arama Motorları Haberleri 0 03 Eylül 2008 11:43