IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ağustos 2008, 10:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye, '*****' Şampiyonu




Google’ın 24 Ağustos’a kadar derlenen arama verilerine göre, 2008’de dünyada arama motoruna en çok “*****” yazılan ülke Türkiye oldu. Türkiye’yi Afrika ülkesi Burkina Faso ile Ermenistan izledi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] en popüler arama motoru [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’da 2008’de en fazla “*****” aramasının [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’den yapıldığı ortaya çıktı. Google’ın 24 Ağustos’a kadar derlenen arama verilerine göre, 2008’de dünyada arama motoruna en çok “*****” yazılan ülke Türkiye oldu.

Türkiye’yi Afrika ülkesi Burkina Faso ile [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] izledi. Geçmiş yıllarda da “*****” araması konusunda ilk sıralarda yer alan Türkiye, bu konudaki dünya sıralamasında 2007’de 3, 2006’da 1, 2005 ‘te 2, 2004’ te de 2. sırada yer aldı.

Ermeniler Türkiye’yi merak etti
Türkiye’de 2008’in önemli bir kısmında yasak olan video paylaşım sitesi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çekiciliğini korumaya devam etti. Google verilerine göre, yasal makamların girişimi sonucu Türkiye çapında erişimi yasaklanan Youtube’un Türkiye’deki izleyicileri, Youtube’a başka siteler üzerinden ulaşmaya çalıştı.

Yerel yasak uygulanan sitelere ulaşmakta kullanılan internet siteleri de Türkiye’de en hızla popülerleşen sitelerden oldu.

Vatandaşların, alacak miktarlarını internet üzerinden öğrendiği KEY ödemelerine ait aramaları da son dönemlerde patlayan internet aramalarından oldu.

Google’ın diğer ülkelerden Türkiye aramalarına ilişkin verileri de dikkati çekti. Buna göre, “Turkey” sözcüğüyle 2008’de en fazla internet araması Azerbaycan’dan yapıldı. Bu konuda Azerbaycan’ı izleyen ülkeler, Rusya ile çatışma yaşadıktan sonra İstanbul Boğazı üzerinden insani yardım alan Gürcistan oldu. “Turkey” sözcüğü ile en çok arama yapılan 4. ülke ise Türkiye ile “Ermeni soykırımı” iddiaları ve Karabağ sorunu nedeniyle gerginlik yaşayan Ermenistan oldu.

Türkiye’yi merak edenlerin önemli kısmını turistler oluşturdu. İnternetteki Türkiye aramalarının büyük bölümü “holidays turkey” (Türkiye tatili) sözcükleriyle yapıldı.

Google insightsGoogle aramalarına ilişkin istatistiklere, şirketin geçtiğimiz günlerde hizmete soktuğu “Google insights” servisinden ulaşılabiliyor. Serviste bulunan arama motorundan, anahtar sözcüklerin ülkeler ve kentler bazında aranma sayılarına ulaşılabiliyor. Google insights servisi sayesinde dünya üzerindeki bir ülke ya da kentte en çok aranan 10 sözcüğe 2004’ten 2008’e kadarki periyotta erişilebiliyor. Arama motoru, aranan sonuçlara son 30 gün, 90 gün ve 12 ay bazında ulaşmaya olanak sağlıyor.
milliyet

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
porno, türkiye, Şampiyonu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye Avrupa Şampiyonu! Tufan Basketbol 0 03 Ağustos 2014 22:43
SMS'te Avrupa şampiyonu Türkiye! Deep Mobil Hatlar 0 09 Şubat 2012 22:18
Türkiye'nin işsizlik şampiyonu Şırnak Feronia Haber Arşivi 0 22 Aralık 2009 12:51