IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ekim 2008, 16:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google Analytics Yenilendi




Web sitelerinin trafiklerini kaydeden ve raporlar sunabilen Google servisi, yenilenmeye devam ediyor. Eklenen yenilikler, burada.

Bugün, Google Analytics'in Washington'daki eMetrics toplantısında, normalde sadece ücretli performans analizi yazılımlarında bulunan yeni özellikler açıklandı. Duyurulan yenilikler arasında; özel raporlar, gelişmiş kullanıcı segmentasyonu, programlama arabirimi (API), güncellenmiş arayüz, daha zengin raporlar ve Google AdSense entegrasyonunu bulunuyor. Bunlar, performans analizi araçlarının tüm kapsamını ve esnekliğini Google Analytics'in kolay kullanım ve erişebilirliliği ile birleştirerek dünya çapındaki ufak ve büyük işyerlerinin ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmelerini sağlıyor.

Yeniliklerin Detayları

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Özel raporlar; müşterilerin kendi raporlarını karşılaştırmayı, istedikleri ölçümler ile yaratmalarını ve görmeyi istedikleri şekilde organize etmelerini sağlıyor.
Gelişmiş kullanıcı segmentasyonu;ziyaretçi trafiklerinin alt gruplara ayrıştırmasına ve analiz etmelerine izin veriyor. "Para ödenmiş trafik" ve "satış sağlamış ziyaretler" gibi önceden hazırlanmış veya kendilerinin esnek, kullanımı kolay segment yaratıcısı ile yarattıkları segmentler seçilebiliyor.

Şu an kapalı beta durumundaki uygulama programlama arabirimi (API), geliştiricilerin tüm Google Analytics verilerine erişmelerine ve her türlü kullanım için bunları kullanmalarına izin veriyor. Bilgileri, diğer veri kaynakları ile birleştirmek, özel arayüzler yaratmak ve çevrimdışı analiz için kullanmak, gelen yenilikler arasında bulunuyor.

Yenilenen Arayüz


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yenilenmiş arayüzileyönetim arayüzüne birçok yeni özellik ve daha kullanışlı bir raporlama ekranı getirilerek, raporların verileri gösterim şekillerini değiştiren araçlar öne çıkarılıyor. Yeni navigasyon, yöneticilerin hesapları ve profilleri yeniden isimlendirmelerini sağlarken, hesap ve profil bulucu, müşterilerin verimliliklerini ve hesap yöneticisi kullanımlarına yardımcı oluyor.
Hareketli raporlar, gelişmiş ama kullanımı kolay çok boyutlu analizler sunuyor.

Müşteriler, kendi ölçümlerini seçebiliyor ve verilerin zaman içersindeki değişimini ölçümleyebiliyorlar. Hareketli raporlar, veriyi anlamayı kolaylaştırarak ölçümlerin ne anlama geldiklerini eski geleneksel veri inceleme yöntemlerinin grafikleri ve sütunlarına göre daha belirgin ve kolay bir şekle sokuyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Google AdSense ile entegrasyon, AdSense yayıncılarının hem sayfaların hem de yönlendiren sitelerin AdSense performanslarını detaylı raporlar aracılığı ile incelemelerini sağlıyor. Webmasterlar kullanıcı etkinlikleri ile ilgili bu yeni veriler ışığında kullanıcı deneyimini nasıl daha iyi hale getirebileceklerini ve AdSense ile daha fazla nasıl gelir elde edebileceklerini yorumlarken, artık daha bilinçli bir şekilde hareket edebilecekler.
Açıkladığımız bu yenilikler, önümüzdeki günlerde tüm kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Genel olarak özetlemek gerekirse; yeni özellikler, hem ufak hem de büyük web sitesi sahiplerinin ziyaretçileriyle etkileşimlerinde ve pazarlama yatırımlarının değerini arttırma çalışmalarında yardımcı olacak gibi görünüyor.
teknoloji

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
analytics, google, yenilendi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İpucu: Google Analytics Sorunu Çözüldü Spammer Google 0 07 Aralık 2011 20:57
Google Docs yenilendi! Slipknot Arama Motorları Haberleri 0 24 Haziran 2010 14:09
Google kardeşler yenilendi Dilara Arama Motorları Haberleri 0 17 Eylül 2008 14:08