IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Arama Motorları Haberleri (https://www.ircforumlari.net/arama-motorlari-haberleri/)
-   -   Google cadde görüntüleme sistemi özel hayata tehdit mi? (https://www.ircforumlari.net/arama-motorlari-haberleri/167578-google-cadde-goruntuleme-sistemi-ozel-hayata-tehdit-mi.html)

Dilara 23 Aralık 2008 16:30

Google cadde görüntüleme sistemi özel hayata tehdit mi?
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Google cadde görüntüleme sistemi özel hayata tehdit mi?


Firefox'un eklentisi olarak hizmete giren yeni yer belirleme teknolojisi olan Geode yazılımı, gizlilik kaygılarını önemli ölçüde arttırıyor.

BBC Focus Dergisi'nde yer alan habere göre, 10 yıl önce GPS'in ne olduğunu sadece birkaç kişi bilirken bugün ise cep telefonlarından saatlere kadar her şeyde GPS teknolojisi kullanılıyor. Ekim ayında, Firefox'un arkasındaki şirket olan Mozilla, deneyimsel eklenti hizmeti Geode'yi kullanıma açtı. GPS gibi çalışan sistem, yer tespiti için uyduyu kullanmak yerine Wi-Fi görünür erişim noktalarının sayısal adreslerini karşılaştırıyor.
Sadece gizlilik kaygılarını artıran bir internet uygulaması olmayan GEODE, caddelerin ve tek tek evlere kadar her şeyin fotoğrafını sağlıyor. San Francisco'daki uygulamasından sonra, eleştiriler arttı. sistem, ***** dükkânından çıkan insanları, bikinisiyle güneşlenen kadınları bile gösterebiliyor. Google, kamu üstünlüğü olan noktaların resimlerini çektiğini savundu, fakat Kanada gibi gizliliğin hassas olduğu bölgelerde insanların yüzünü gizleyerek ya da lisansı kapatarak değişiklikler yapıyor. Hükümetin güvenlik kaygıları nedeniyle Washington DC'de ise bunlar gösterilmiyor.



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net