IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Arama Motorları Haberleri (https://www.ircforumlari.net/arama-motorlari-haberleri/)
-   -   Google’dan Yerelleştirilmiş Arama! (https://www.ircforumlari.net/arama-motorlari-haberleri/266747-google8217dan-yerellestirilmis-arama.html)

She 01 Ekim 2009 16:33

Google’dan Yerelleştirilmiş Arama!
 
Google yayınladığı bir duyuru ile mobil cihazlara yönelik yepyeni bir servisini duyurdu.




Google, mobil cihazlara yönelik geliştirdiği servislerin en yenisi olan "Local Search"ü duyurdu. Servis, konum bilgilerinize göre arama yaparak, size, çeşitli kategorilerde mekan önerilerinde bulunuyor. Konum bilgileriniz için GPS, şebeke kodu yahut ip adresi gibi bilgilerin kullanılmadığını ve konumunuzu elle atamanız gerektiğini de belirtelim.



Yemek, alışveriş, yakıt, konaklama, eğlence gibi birçok farklı etiket altında size konum önerileri sunabilen servis, oldukça hızlı çalışıyor. Mobil Google sayfalarından erişilebilen servis için henüz bir istemci mevcut değil. Ancak ilerleyen günlerde GPS destekli resmi bir uygulama yahut üçüncü şahıs yazılımların ortaya çıkacağını tahmin etmek çok da güç olmasa gerek.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Küçük bir büfe sahibi için dahi internet ortamında yer almanın ne kadar önemli olduğu Google'ın bu servisi ile bir kez daha kanıtlanmış oluyor.



Henüz ülkemizde aktif olmayan Local Search, buna karşın sonuçlarda gösterim yapıyor. Servisi İngilizce olarak mobil cihazınız üzerinden [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresi kullanarak erişebilirsiniz.

SDN


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:44.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net