IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2010, 21:15   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google'nın korkulu kabusu !




2010 Yılında Google.

Dünyanın en büyük şirketlerinden Google, en çok neden korkuyor? İşte cevabı.


Google 2010'da da dünyanın en büyük arama motoru olmakla yetinmiyor, farklı iş alanlarında yayılmaya çalışıyor.
Google markalı cep telefonu Nexus One piyasaya çıktı, aynı Android mobil işletim sistemini kullanan cep telefonları hızla yaygınlaşıyor. Google Chrome internet tarayıcı yaygınlaşıyor, Chrome işletim sistemi üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Google Wave aracı ise insanlar tarafından yavaş yavaş da olsa anlaşılmaya başlanıyor. Google Docs, Microsoft'un Office paketine güçlü bir alternatif olmayı sürdürüyor. YouTube, zarardan çıkıp gelir sağlamaya çalışıyor. Ve saymadığımız daha pek çok proje aktif durumda.
Google'ın kendi cep telefonunu satması, Android işletim sistemini kullanan iş ortaklarıyla rakip olması ve risk alması anlamına geliyor. Peki Google neden arama motoru olmakla yetinmiyor, farklı alanlara yatırım yapıyor?

Google'ın korkulu rüyası

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Google'ın risk almasının ve reklam gelirlerini farklı alanlardaki yatırımlara kanalize etmesinin çok önemli bir sebebi var.
Google esas amacından sapmış gibi görünse de, büyük şirketler risk almadan, güvenli yatırımlar yaparak başarılı olmuyorlar. Dünya devleri hırslı ve riskli projelere yatırım yapıyor ve kazananlar hayatta kalıyor. Google sırtını sadece arama işine ve reklam gelirlerine dayarsa, kendisinden önceki tek iş yapan pek çok şirket gibi bir gün işsiz kalabilir.
Aramanın sonu gelir mi? Hayır ama arama işinden elde edilen reklam gelirlerinin sonsuza kadar böyle sürmeyeceğini tahmin etmek zor değil. Hiçbir şey sonsuza dek sürmez, her şey değişir. Google da bütün yumurtalarını aynı sepete koyma***** zekice davranıyor. Farklı alanlardaki fırsatları yokluyor.
Kapitalizmin kanunu basittir: Büyümeyen her şey ölür. Google'ın büyüme hızını koruması için yeni iş alanlarında yayılmaya ihtiyacı var.

Para herşeyi çözer mi?

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Peki her şey beklendiği gibi gidiyor mu? Reklam gelirlerinden edinilen milyarlarca dolar bütün engelleri ortadan kaldıran sihirli bir değnek mi?
Tam olarak değil, parayı kullanan insanlar ve insan faktörü önemli bir rol oynuyor. Kurum kültürü, tecrübeleri hayati önem taşıyor. Google Nexus One, Google'ın tecrübeli olduğu online hizmetler konusunda iyi bir cep telefonu olsa da, Google'ın çok yabancı olduğu bir konu var: Teknik destek.
Sayısız sunucunun ihtiyaçlarını gidermek, müşteriler ile uğraşıp onların teknik sorunlarını gidermekten çok daha az baş ağrıtan bir iş. Google'ın HTC ve T-Mobile ile giriştiği Nexus One projesindeki zayıf halka bu. Ayrıca Google'a destek veren tüketiciler, Google'a duydukları güvenin haklı çıkartılmasını istiyor. Google'ın mal satan diğer şirketler gibi olmasını istemiyorlar.
Ancak Google farklı alanlarda yatırım yapmaya devam etmek için bu yeni mücadeleden öğrendiklerini de kurum kültürüne katarak, yoluna her zamankinden daha güçlü devam edebilir. Bu farklı bir iş alanına giren Google için önemli bir tecrübe ve Nexus One için daha yolun başı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
googlenin, googlenın, kabusu, korkulu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Korkulu Durum Amelia İslamiyet 0 15 Mart 2014 20:59
Google’ın yeni kabusu! Deep Google 1 23 Kasım 2011 03:38
Google'ın yeni kabusu! KarakıZ Google 0 17 Kasım 2011 13:14