IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Arama Motorları Haberleri (https://www.ircforumlari.net/arama-motorlari-haberleri/)
-   -   Firefox "işimiz olmaz" dedi! (https://www.ircforumlari.net/arama-motorlari-haberleri/351790-firefox-quotisimiz-olmazquot-dedi.html)

Slipknot 31 Ağustos 2010 20:44

Firefox "işimiz olmaz" dedi!
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Dünyaca ünlü web tarayıcısı Firefox'un geliştiricisi Mozilla "sonsuza kadar ücretsiz" hale getirilen H.264 video format lisansı ile ilgilenmediğini duyurdu. Firmanın müdür yardımcısı Mike Shaver, geçtiğimiz günlerde Apple ve Microsoft gibi patent sahiplerinin haklarını koruyan MPEG-LA kurumu tarafından yapılan ve H.264 formatını tamamen ücretsiz hale getiren açıklamasının çok da önemli bir gelişme olmadığını vurguladı.

Yapılan açıklamada patent kuruluşunun H.264 formatını ücretsiz video yayınlarda tamamen serbest bırakacağı belirtilmişti. Bu hareket Google'ın yeni WebM video formatının önünü kesmek için yapılmış olarak algılandığından epey tepki çekmişti. H.264 formatı daha önce sadece 2015 yılına kadar serbestti. Shaver bu açıklamanın firmanın planlarını hiçbir şekilde değiştirmeyeceğini belirtiyor. WebM formatının yaygınlaşmasıyla bir süre sonra internet kullanıcılarının H.264 formatına ihtiyaç duymayacaklarını düşünüyor.

Mozilla ve Opera açık kaynak kodlu ve ücretsiz olduğu için tarayıcılarında WebM formatını destekleyeceklerini, Apple ve Microsoft gibi firmaların arkasında durduğu H.264 formatını desteklemeyeceklerini duyurmuştu. Bu arada Microsoft da Internet Explorer 9'a istenirse WebM desteğinin sonradan yüklenebileceğinin altını çizmişti.
Kaynak : Chip.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net