IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Nisan 2011, 02:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google'den Dondurmalı Sundae'nin 119. Yıldönümü,Süper Logo su.




Google'den Dondurmalı Sundae'nin 119. Yıldönümü ,Superb Logo su.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Dondurmalı sundae Google'a logo oldu. Dondurmalı sundae 119 yaşında! Dondurmalı sundae nedir ve nasıl yapılır? Şimdi tüm Google kullanıcıları Doodle (logo) olarak Dondurmalı sundae görmekte ve iştahlanmakta.

Cafe Fernando ismi nereden çıktı biliyor musunuz? Nereden bileceksiniz? Şöyle ağız tadıyla hiç anlatmadım ki… Sürpriz proje diyip duruyorum ya… Onunla da çok alakası var. Nereden nereye… İnanılmaz ama gerçek.
Üniversiteyi bitirmişim. Yıl 1998. Aylardan Ağustos. San Francisco yolcusuyum. Okumaya gidiyorum. Uçağa binmeden önceki haftalar kabus gibi geçmiş. Amerika’dan gelmek bilmeyen evraklar, kargo şirketiyle günaşırı kavgalar… Uçağa binmeden önceki gün kağıtlar geliyor, mucizevi bir şekilde konsolosluktan bir günde vize çıkıyor ve ben daha ne olduğunu bile anlayamadan boyum kadar iki bavulla kendimi uçakta buluyorum. 20 saat sonra da San Francisco‘nun en sisli gününde, şehrin en depresif bölgesinde, okula en yakın diye seçtiğim motelin kapısında beklerken… Kapıda beni “30 dakika sonra geliyorum” notu karşılıyor. Bavulların üstüne tüneyip motel görevlisinin gelmesini bekliyorum. Ardından tepemde dağ gibi, elinde ufak bir domuz büyüklüğündeki kedisiyle bir kadın beliriyor.

Ağzının ucunda bitmeye yakın bir sigara. Dumanından çatılan kaşları ortada derin bir iz bırakmış. Üstü başı leke içinde. Modası Türkiye’de bile geçeli yirmi sene olmuş bir gözlük gözünde… Eli ağzındaki sigaraya gidince tırnaklarına takılıyor gözlerim. Her şeye tezat acayip güzeller. Kadını incelemeyi bırakıp derdimi anlatıyorum. Elime bir anahtar tutuşturuyor ve motelin karşısındaki markete bakan odayı gösteriyor. Kendimi yatağın üstündeki polyester yorgana bırakıveriyorum ama dinlenmek mümkün değil. Karşıdaki marketin her girip çıkan insanla birlikte öten inanılmaz itici zili beni rahat bırakmıyor. Bir de zaman dar; okulda halledicek tonlarca iş var o gün. Bir duş alıp çantamı toparlıyorum ve görevli kadının kapısını çalıyorum. Yerinden kalkıp gelmesi 10 dakikasını alıyor. Mecbur bekleyeceğim çünkü okula nasıl gidilir en ufak bir fikrim bile yok. Tarif edeceğine çekmeceden elle çizilmiş uyduruk bir haritanın fotokopisini çıkarıyor, bir moteli bir de okulu yuvarlak içine alıp elime tutuşturuyor. Okuldaki işlerimi hallettikten sonra hesap açtırmak için bir de bankaya uğruyorum. Büyük hata. Çünkü banka kadının çizdiği haritanın dışında kalıyor. Sağını solunu bile bilmeyen ben, elbette ki kayboluyorum. Sırtımda çantam, içinde aldığım kafam kadar okul kitapları düşüyorum yollara. Yürü yürü bitmiyor. Hiçbir bina tanıdık gelmiyor. Cesaretimi toplayıp sokaktan geçen birine otelin adını sormaya yelteniyorum, adam sağır ve dilsiz çıkıyor (şaka değil).

Sabrım tükenince ilk bulduğum restorana atıyorum kendimi. Büyük bir hata daha. Hayatımda yediğim en yağlı hamburger ve soğan halkalarından sonra vücudum daha da ağırlaşıyor. Yine vuruyorum kendimi yollara. Ona sor buna sor derken tam iki saat sonra uzaktan motelin neon tabelasını seçiyorum. Öyle seviniyorum ki içimden elimdekileri yere atıp kaldırımda uyuyan evsiz sarhoşa sarılıp kutlamak geliyor.

Nasıl da özlemişim o turkuaz rengi polyester yorganı… Yatağa devrilip televizyonu açıyorum. Ekranda dört tane kadın mutfak masasının etrafına toplanmış sohbet ediyorlar. En yaşlısı pek tatlı. Koca gözlerini aça aça anlattığı hikayeyi diğer üçü dikkatle dinliyor. En komiği sarışın olanı. Bir insan bu kadar saf bakabilir mi? Aralarından en genç olanı belli ki en oynakları. Yorgunluktan dediklerini seçemesem de belli işte – en işveli o. En uzunları da pek aksi. Kalın sesli. Bilmiş. Ben sizi bir yerden çıkarıcam derken… Evet, bunlar resmen Altın Kızlar. Çocukluğumun büyük bölümünü geçirdiğim yemek masamızın altında oturup nasıl da seyrederdim… İşte o inanılmaz yorgun geçen günün sonunda tanıdık dört surat görebilmek beni bir anda o kadar rahatlatıyor ki her şeyi unutup derin bir uykuya dalıyorum.

O günden sonra da Altın Kızlar hayatımın vazgeçilmez bir parçası oluyor. Aslında “vazgeçilmez bir parçası” demek hafif kalır. Basbayağı takıntı yapıyorum.

Bir de Altın Kızlar’ı ilk defa orijinal seslendirmesiyle izliyorum. TRT’de yapılan dublajda Blanche’in devlet televizyonunda yayınlamaya cesaret edilemeyecek kadar edepsiz seks maceraları belli ki makaslanmış. Bu haliyle dizinin tadı bambaşka. Amerika’da yaşadığım 5 sene boyunca, sektirmeden, Lifetime TV kanalında her gün yayınlanan altı bölümü de izliyorum. Kaçıracağım günlerde de kasetlere kaydediyorum.

Türkiye’ye taşınmaya karar verdiğim zamansa ayrılık vakti gelip çatıyor. Böylesine bir efsane televizyon dizisinin DVD’lerinin üretilmediğini duyunca ise hüsrana kapılıyorum. Bir bakıyorum Altın Kızlar hayranları bir websitesi kurmuşlar. Hepsi Altın Kızlar’ın DVD’sinin bir an önce çıkmasını talep eden bir dilekçenin altına imzasını atmış. Hemen aklıma gelen bütün isimlerle dilekçeyi imzalamaya başlıyorum. Ailem, lise arkadaşlarım, Türk ünlüleri… Daha kimler.. Taşınmama aylar kala şovu pazarlayan şirketten tık yok. Hemen kendime VHS kasetler alıp tek tek bölümleri kaydetmeye başlıyorum. Taşınırken hazırladığım bavulun içinde 180 bölümün hepsinin kayıtlı olduğu kasetler en yumuşak kazaklarıma sarılı şekilde yerlerini alıyor.

Çok uzun lafın kısası, ben tam 11 senedir hemen hemen her gün Altın Kızlar izliyorum. Kaba bir hesap yapacak olursak, şimdiye kadar her bölümünü en az 80 kere seyretmişimdir. 180 bölüm olduğunu düşünürsek demek ki 6000 saat boyunca Altın Kızlar seyretmişim. Başından hiç kalkmadan, uyumadan, yemeden ve içmeden 250 gün ediyor. Marifet olsun diye de anlatmıyorum bunu. Çok seviyorum. Tek sebebi bu. Yani karşıma Altın Kızlar DVD’lerimi koysanız, yanına da bir Carrefour dolusu Nutella… hiç düşünmeden DVD’lerimi seçerim. O kadar…

Cafe Fernando da ismini Altın Kızlar’ın bir bölümünden alıyor. Fernando, dizideki Rose karakterinin çocukluğundan beri sakladığı, en sevdiği tek gözlü oyuncak ayısı.

Bana deselerdi ki: “Cenk… Birgün gelecek, fanatiği olduğun bu şovu kendi diline çevireceksin. Onunla da kalmayacak, yeni yeni espiriler yazacaksın. Bu yazdıklarını da Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük sinema ve tiyatro sanatçıları oynayacak. Onunla da kalmayacak, ismini diziden alan blogunda bu haberi okuyucularınla paylaşacaksın.” inanır mıydım? İnanmazdım tabii. Ama valla oldu.

İki gün sonra Altın Kızlar efsane kadrosuyla ATV ekranlarında!!! Türkan Şoray hayalperest Rose’u, Fatma Girik ortalığı karıştıran hazırcevap Sophia’yı, Hülya Koçyiğit doğrucu ve sağduyulu Dorothy’yi, Nevra Serezli de çapkın Blanche’i oynuyor.

Çevireceksin, yazacaksın derken… Tek başıma değilim elbette. Feride Çiçekoğlu‘nu bilenleriniz mutlaka vardır. Bilmeyen yemek meraklılarına da tek cümlede anlatayım: Feride ile birlikte senaryo yazmak, Dorie Greenspan’le birlikte tatlı kitabı yazmak gibi bir şey.

Böyle heyecanlıyım işte. Umarım bu heyecan ekrandan size de yansır. Pazar günü 20:00′de lütfen herkes ekran başına. Onu takip eden günlerde yorumlarınızı bekliyor olacağım.
Bu güzel haberi çok tatlı bir şeyle kutlayacağım diye söz vermiştim. İşte o sözü de tutuyorum:

Rose’un Dünyaca Meşhur Vanilya Dondurmalı Palyaço Sundae tarifi. “Dünyaca meşhur” ibaresi de şovu milyonlarca insanın seyrettiği düşünülürse hiç de yalan değil. Çikolata sosu dökülmüş, külahtan şapkası, şekerden burnu, çikolatadan ağzı ve gözleri ve vanilyalı dondurmadan kafası olan bir palyaço.

Rose’un bir bölümde Dorothy’nin misafirliğe gelen arkadaşını neşelendirmek için hazırladığı pratik bir tarif. Burası Cafe Fernando olduğuna göre dondurma da çikolata sosu da ev yapımı. İlki David Lebovitz, ikincisi de Pierre Herme tarifi. Tarifin orijinalinde palyaçonun gözleri kuru üzümden, ama bunları yiyen Cenk olduğu için onlar da çikolatadan hazırlandı.
Eğer üşenmem, ben de evde yaparım diyorsanız, işte tarifleri:

ROSE’UN DÜNYACA MEŞHUR VANİLYA DONDURMALI PALYAÇO SUNDAE TARİFİ
4 kişi için

Malzezeler
1 litre vanilyalı dondurma (tarifi altta)
3/4 su bardağı çikolata sosu (tarifi altta)
4 adet külah
Süs için şekerden burun, çikolatadan göz ve ağızlar (tarifi altta)

Yapılışı
Dondurma kuplarına çikolata sosu ve dondurma koyup bir kaşık yardımıyla karıştırın.
Üzerlerine dondurma kaşığıyla şekil verdiğiniz birer top vanilyalı dondurma yerleştirin.
Dondurma kabında erimiş olan dondurmaya külahların tersini hafifçe batırıp topların üstüne yerleştirin.
Aynı şekilde erimiş dondurmayı yapıştırıcı gibi kullanarak burun, göz ve ağız kısımlarını da yapıştırın ve servis yapın.

VANİLYALI DONDURMA
Tarif David Lebovitz‘in Perfect Scoop adlı kitabından alınmıştır.
Yaklaşık 1 litre dondurma için

Malzemeler
250 ml (1 su bardağı) tam yağlı süt
150 gram (3/4 su bardağı) şeker
500 ml (2 su bardağı) krema
1 adet çubuk vanilya
6 adet yumurta sarısı
3/4 çay kaşığı vanilya özütü

Yapılışı
Süt, şeker ve kremanın 1 su bardaklık kısmını bir tencerede ısıtın.
Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip bıçak yardımıyla tohumlarını sıyırın ve çubukla beraber ısınmış sütlü karışımın içine atın. Ateşten alıp kapağını kapatın ve 30 dakika demlenmeye bırakın.
Bir karıştırma kabına kremanın geri kalan kısmını koyun. Üzerine de ince delikli bir süzgeç yerleştirin.
Ayrı bir kapta yumurta sarılarını iyice çırptıktan sonra ılınmış olan sütü azar azar ekleyerek durmaksızın çırpın. Ardından karışımı sütün olduğu tencereye geri aktarıp tekrar ocağa alın ve orta ateşte durmaksızın koyulaşana kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.

Koyulaşan karışımı süzgeçten geçirerek kremanın geri kalanına ilave edin, vanilya özütünü ekleyin ve buz ve soğuk su dolu bir kabın içinde iyice soğuyana kadar karıştırın.
Isıya dayanıklı kapaklı bir kaba aktarıp ertesi güne kadar buzdolabında soğutun.
Ertesi gün dondurma makinenizin talimatlarına uygun bir şekilde hazırlayıp tekrar hava geçirmeyen bir kapta buzlukta muhafaza edin.
Servis yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkartıp gelatonun biraz açılmasını bekleyin.

ÇİKOLATA SOSU

Tarif Dorie Greenspan‘in Chocolate Desserts by Pierre Herme kitabından uyarlanmıştır.
Yaklaşık 3/4 su bardağı sos için

Malzemeler
90 gram bitter çikolata (%70 kakao), rendelenmiş
1/2 su bardağı su
1/4 su bardağı krema
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı mısır şurubu (opsiyonel, yerinde şeker de kullanabilirsiniz)

Yapılışı
Bütün malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte eriyip koyulaşana kadar karıştırın (10-15 dakika kadar).
Çok fazla koyulaşmasını beklemeyin; akışkan bir sos olacaktır. Bir kaba aktarıp soğuyana kadar buzdolabında bekletin.

SÜSLER

Malzemeler
40 gram bitter çikolata
2 adet Haribo Çilex

Yapılışı
Göz ve ağız kısımları için çikolatayı benmari usulü eritin.
Ardından bir suluboya fırçası yardımıyla bir parşömen kağıdına göz ve ağız kısımlarını çizip buzdolabında sertleşene kadar bekletin.
Burun kısımları için Haribo çilex şekerlemelerinin kenarlarını yuvarlak şekilde kesin.

cafefernando

Kaynak: Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Nisan 2011, 16:22   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Google'den Dondurmalı Sundae'nin 119. Yıldönümü,Süper Logo su.




Bari sen yapma Google
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


__________________
IRC ve Sanal bitmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
119, dondurmalı, googleden, logo, su, sundaenin, süper, yıldönümü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google - Evliya Çelebi'nin 400. Doğum Yıldönümü ''Logosu'' Superb Sevda Arama Motorları Haberleri 0 25 Mart 2011 06:46
Google'dan çılgın bir logo! Slipknot Arama Motorları Haberleri 0 08 Eylül 2010 17:01