IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2015, 23:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google Gem Nedir, Sunduğu İmkanlar Nelerdir?




Google Gem Nedir?

Bilişim dünyasına renk katmaya devam eden Google, yavaş yavaş hayatımıza dahil olmaya başlayan akıllı saat sektörüne de Nexus Gem girmiş bulunuyor. Apple’ın iWatch isimli konseptinin piyasaya çıkıp çıkmayacağı henüz belli değilken Samsung cenahından gelen ve Galaxy Note 3 ile birlikte kullanılan Galaxy Gear; hali hazırda akıllı saat denildiği zaman akla gelen ilk modellerden. Geleceğin en önemli ihtiyaçlarından birisi olması muhtemel olan akıllı saatler; telefonlara bluetooth yöntemi ile bağlantı kuran, bu sayede telefona gelen çağrıları, mesajları saate aktaran bir cihaz işlevine sahipler.

Ayrıca pek çok sosyal ağa da artık telefon yerine saat üzeriden ulaşabilmek mümkün. Örneğin; Instagram, Facebook, Twitter gibi uygulamalara ve bildirimlere kolay yoldan ulaşılabiliyor. Bu ne derece sağlıklı ve kullanışlı olur, bilemiyoruz. Neticede akıllı saatler telefondan bağımsız kullanılamayacak ve SIM kart girişi olmayacaktır.

Evet, olması beklenen özellikler gerçekten büyüleyici ve heyecanlandırıcı. Fakat sıradan saatlerin aksine Nexus Gem akıllı saatini kullanabilmek için gerçekten kaliteli ve uzun ömürlü bir bataryaya ihtiyaç olacak. Her an kullanımda olacak akıllı saatlerin en büyük sorunu olarak da bu gösteriliyor. Google’ın da bu meyanda şaşırtıcı bir pil ömrü performansı sergilemesi, rakipleri arasından sıyrılmasına olanak tanıyabilir.

Nexus Gem ile ilgili şuanda tasarımcılar tarafından hayal edilen ve kağıda dökülen konsept çalışmaları haricinde herhangi bir bilgi mevcut değil. Ancak teknoloji severler 31 Ekim tarihinde Google tarafından düzenlenecek olan basın toplantısında Android 4.4 KitKat sürümüyle birlikte Nexus Gem’in de tanıtılmasını bekliyorlar.

Google Gem’in Sunduğu İmkânlar Nelerdir?

Gem, bir anlamda uzay çağının gelecekten gelen bir temsilcisi olarak hayatımıza giriş yapabilir. Telefonunuzu kullanmadan sosyal medya hesaplarınızı kontrol edebilecek, saati ve yaklaşan etkinliklerinizi şık bir şekilde görecek, ve oldukça şık bir saate de sahip olabileceksiniz. Bluetooh 4.0 teknolojisi kullanarak çok daha batarya dostu olması planlanan Nexus Gem; akıllı telefonlara rakip olarak değil, tam aksine yardımcı bir cihaz olarak lanse ediliyor. Dokunmatik ekranı, isteğe göre kişiselleştirilebilen saat arayüzü ve anlık olarak güncellenen hava durumu bilgisiyle ortalama 24 saatlik bir batarya ömrü Gem’de olması muhtemel özelliklerden bir kaçı. Telefonda var olan müzik dosyalarını oynatabilme, Google Now desteği, farklı renk seçenekleri, 3G görüşme imkanı ve ön kamera gibi özellikler de cabası. Tabii bunların hepsi 31 Ekim tarihinden önce birer tahminden öteye gidemiyor.

Google Gem’in Rakipleri Var Mıdır?

Samsung cenahından gelen Galaxy Gear, Gem’in en dişli rakiplerinden birisi. Ek olarak Apple’ın da akıllı saat akımına katılıp katılmayacağı yine kulislerde konuşulmaya devam ediyor. Neticede iWatch konseptinin 2014 yılında gerçeğe dönüşebilme ihtimali de pek tabii mevcut. Ayrıca hatırlanacağı üzere Lunatik isimli firma, iPod Nano’yu bir kordon vasıtasıyla akıllı saate uyarlamayı başarmıştı. 44.95$ gibi bir fiyat üzerinden satışı gerçekleştirilen bu ürün de yine Gem’in rakipleri arasında gösterilebilir. Google’ın akıllı telefon piyasasında söz hakkı sahibi olan Apple ve Samsung gibi iki büyük firmayla akıllı saat sektöründe ne derece baş edebileceğini zamanla göreceğiz. Ancak her halukarda rekabetin en çok biz müşterilere yarayacağı muhakkak bir gerçektir.

Google Gem Ne zaman Piyasaya Sürülecek?

Henüz net ve kesin bir tarih belli değil, ancak Android 4.4’ün tanıtılacağı esnada Google’ın Nexus Gem ürününü de tanıtacağı tahmin ediliyor. Nexus Gem’in Türkiye’ye ne zaman geleceği ise henüz belli değildir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gem, google, nedir, nelerdir, sunduğu, İmkanlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Frajil X Sendromu Nedir? Belirtileri Nelerdir? Teşhis Ve Tedavi Yöntemi Nedir? PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 14 Ocak 2015 00:04
Tik Nedir - Tik Çeşitleri Nelerdir? PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 26 Ekim 2014 10:25
Google AdSense Premium nedir? Faydaları nelerdir? CtrL Google Admob ve Adsense 0 25 Ocak 2014 17:28
Ağ Protokolleri Nedir , Nelerdir? uLas Ağ, Network ve Networking 6 13 Eylül 2009 18:31