IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

6Beğeni(ler)
  • 1 Post By Burce
  • 2 Post By Elysian
  • 2 Post By Violent
  • 1 Post By Burce

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mayıs 2014, 16:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir erkeğin gözünden: Aldatılan kişi ne yapmalı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Aldatan kişi, bu durumu çözmek ve ilişkiyi toparlamak istiyorsa önce "evet aldattım, bütün kusur bende" demelidir. kabullenme olmadan iyileşme olmaz. tıpkı hastalık gibidir. hasta olduğunu kabul etmeyen ilaç içmez, tedavi olmaz. ve iyileşemez.

Şüphelendiğinizde kurgu yapmak yerine, uygun bir ortam, iletişime açık bir ses tonu ve beden diliyle partnerinizle konuşun.

Hissettiklerinizden bahsedin. Suçlamak ve hesap sormak sadece savunma yaratır.

Eğer aldatıldığınız kesin ise, bunu onunla konuşun. Nedenlerini ve açıklamasını dinlemeden karar vermeyin.

Olayı 3. kişilere anlatmadan önce, kendi aranızda çözmeniz gerekir. Sonuçta anlattıktan sonra ayrılmanız zorunlu hale gelebilir. bazı insanlar sadece olay ortaya çıktığı için ayrılmayı zaruri görev görür. insanların ondan bunu beklediğini sanır. çevrenizdekilerin ; "Neden halen berabersin, daha ne yapmasını bekliyorsun" gibi duyumlar ilişkiye devam etseniz bile sizi rahatsız edebilir.

Aldatılan kişi, her zaman suçu kendinde aramamalıdır. nedenler ne olursa olsun aldatılmak kader değil.

Aldatılma sonrası cinselliğe devam etmek, aldatılanın özgüvenini kazanmak ve kaybetmekten korkmasının göstergesidir. Cinsellik yaşamaya devam etse de duygusal olarak kendisi ile çatışır. Bu süreçte aldatılan istemediği sürece cinsellik yaşanmaması gerekir. aldatılan ise cinselliği koz olarak kullanmamalıdır.

Aldatmak, bir cinsiyet özelliği değildir. Kişinin yetişme tarzı, çocukluğu, sosyal yapının özelliği, evlilikten veya ilişkiden beklentisi bunu belirler. aldatılan kişi, ayrılsa da bu hatay karşı cinsin tümüne yüklemeden çözümlemelidir.

Siz mükemmel bir eş olsanız bile eşinizin sizi aldatması onun sorunu ve özelliğidir. Her aldatma %100 evlilik sorunu göstergesi değildir.

Aldatmalarda, aldatanın zayıflığını görmezden gelmemek gerekir.

Erkeğin büyütülürken annesi tarafından "aslan oğlum, istediğini yap, sana kız mı yok" gibi telkinleri sadakati azaltır. Hep alternatifi olduğunu ve hep daha iyisini bulacağını düşünür.bu tip narsist benlik gelişimlerine engel olmak için yetiştirme şekillerine dikkat etmek gerekir.

Aldatma bir bağlanma ve bütün olma sorunudur. Bazen sizin hiç bir sorununuz olmasa da aldatılabilirsiniz. Bu durum sizin dışınızda nedenlerden kaynaklanır. Kendinizi suçlamanız sonucu değiştirmez.

Eğer eşinizi aldattıysanız ve tekrar yapmayacaksanız. ama pişman iseniz bunu eşinize anlatın..

"Bir kez aldatan hep aldatır" doğru bir analiz değildir.

Devamlı olarak aldatıyorsanız, siz ve eşiniz için en sağlıklısı ya destek almak ya da ayrılmaktır. Zaman ilerledikçe her iki tarafın da ruh sağlığını bozulabilir.

Eşiniz sizi aldatmış olsa bile bunu çocuklarınız ile asla paylaşmayın. Çocukları yanınıza almanız,sizi bu evlilikte her zaman haklı çıkarmaz.

Aldatılmış olsanız bile intikam için aldatmayın. Bu sizin için ileride büyük değersizlik duygusu oluşturur.

Eğer eşinizi aldatıyor ve kendinizi mutlu hissediyorsanız, sizde değersizlik temelli duygular veya gizli bir öfke mevcuttur. Temelde kendini değersiz hissetmeler, belli aralıklarla geçici değer görmeler ile bunu kapatmaya çalışmak yerine psikoterapi almak en sağlıklısıdır.

Aldatma resmi olarak boşanma nedenidir. Cezai olarak, hem aldatan hem de buna neden olan kişiye (3.kişiye)yasalarca ceza öngörülmektedir.

Aldatma sonrası yaşanan duygusal ve fiziksel sıkıntılar için destek alınması zorunludur. alkol almak, yok saymak,uykuya dalmak,ilaçlara sarılmak anlık rahatlık verse de taziyenin bitişini sağlamaz.

Aldatma olayı, bir ilişki için artçı deprem olarak görülüp ilişikiyi tekrar dizayn etmek için aynı zamanda olumlu bir fırsata dönüştürülebilir. aldatma sayesinde ilişkideki sorunlar, konuşulamayanlar, biriktirilenler ortaya çıkar ve çözümü için adımlar atılır.

Aldatma sonrası, en büyük sorun tekrar güvenmektir. Aldatan kişi, aldatılanın güven ihtiyacını gidermek için sabırlı olmalı, sık sık sorulacak olan sorulara karşı tutarlı olmalı,pes etmeden cevaplamalıdır. güven sınaması için sizin telefon veya mail adreslerinizi incelemek isterse sadece bir süreliğine izin vermelisiniz. Unutmayın, kırılan bir (öz) güvenin bedelsiz tamiri olmaz.

Aldatılan kişi, ne kadar merak ederse o kadar derine girer. bir noktadan sonra herşeyi detayına kadar öğrenmekten vazgeçmeli, bildiği kadarıyla kabul etmelidir. aksi taktirde sorunun ve merakın sonun olmadığını bilmelidir.

Aldatan kişi, bir an önce herşeyin normale dönmesi için aceleci davranmamalıdır. Bu olayı basite almamalıdır.

Aldatılan kişi, daha fazla detay talep ederse ,bunlar açıklanmamalıdır. örneğin; eşinizin diğer kişiyle nasıl öpüştüğünü bilmeniz ne sizin ruh sağlığınıza ne evliliğinize bir fayda sağlamaz.

Eğer ilişkinizi düzeltmek istiyorsanız; ona karşı net olun. Neler beklediğinizi, bundan sonra nasıl bir sistem istediğinizi belirtin. açık ve net olmak iki tarafın da yol haritasıdır.

Aldatılan kişi, evliliğindeki ve kişiliğindeki zayıf ve sorunlu kısımları fark etmeli, çözmeyi seçmelidir. Çünkü nedenler değişmedikçe sonuçlar da değişmez.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Mayıs 2014, 16:48   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bir erkeğin gözünden: Aldatılan kişi ne yapmalı




Allah çok seven kimseye bu durumu yaşatmasın, çok zor, dayanması gerçekten çok zor bir durum. Ki dayanamayacağını düşünen kimse kesinlikle bir şans daha vermemeli. Çünkü gerçek bu; o şüpheden bir daha asla kurtulamazsın. Şans vermeyi göze alansa geçmişe geçmiş olarak bakacak o zaman. Daha üstelemeyecek. Zira bir şans daha vererek ona bir kere daha inanmış olursun çünkü; e bu saatten sonra ne kadar kurcalar ya da unutamazsan bu durumu kendine etmiş oluyorsun.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 03 Mayıs 2014, 17:02   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bir erkeğin gözünden: Aldatılan kişi ne yapmalı




Alıntı:
"Bir kez aldatan hep aldatır" doğru bir analiz değildir.


Bence gayet doğru bir söz. Analizlerim farklı benim demek ki
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Benim analizimde 'Aldatan kendini aldatır.' Uğurlar olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 04 Mayıs 2014, 16:22   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bir erkeğin gözünden: Aldatılan kişi ne yapmalı




Aldatmanın temelinde yatan sorunlara bakmak lazım, aldatan ve aldatılan bir insan olaraktan söylemeliyim ki; yetersizlikten dolayı aldatıyoruz.. Bulamadıkları birşeylerden dolayı aldatılıyoruz. Yani çiftlerin birbirlerinde bulamadıkları yada özgürlüklerini kısıtladıkları birşeyler olmalı vs vs. Ama herkes hayatta 1 şans hakeder, çünkü bizim yaratıcımız bile herne olursa olsun herşeyimizle kabulleniyorsa pişmanız diye... Biz kullarında bir şans vermesi gerekmekte çünkü kimse masum değil (aldatılanda)

saygılar.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
aldatılan, bîr, erkeğin, gözünden, kişi, ne, yapmalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir Erkeğin Gözünden: Evlilikte Güç Savaşı Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 22 Ekim 2012 12:17
Aldatılan Kadın Lady Aşk ve Sevgi Köşesi 0 23 Temmuz 2012 01:03
Kadın ve Erkeğin Gözünden Romantizm Sevda Ah Kadınlar 0 30 Haziran 2012 12:38
Aldatılan kadınlar ne yapmalı Feronia Ah Kadınlar 0 01 Ekim 2010 16:57