IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Temmuz 2025, 14:07   #1
Çevrimiçi
~ Gothicum Est Pulchrum ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Esrarengiz Duyguların Şekillendirdiği Aşk İlişkilerinin Matematiğe Dökülmüş Sonuçları.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


insanın duyguları kolayca düzenlenmiş, rasyonel ve kolay tahmin edilir değil. aşk, hayatın çoğunda olduğu gibi örüntülerle dolu. matematikteki tahminlerde bu örüntüleri çalışmak ve bulmakla ilgili. örneğin, hava durumu, borsa dalgalanmaları, gezegenlerin hareketleri, şehirlerin gelişiminin örüntülerle anlamlandırılması gibi. matematiğin, kişiye yeni bir bakış açısı verme potansiyeli var.


aşkın matematiksel örüntülerinden çıkan ilginç sonuçlar
1. sosyal medyada eğer birisini ortalama çekicilikte buluyorsanız ona mesaj atıp konuşma ihtimalini daha yüksek buluyorsunuzdur. eğer birisini çok çekici buluyorsanız birçok kişinin ona mesaj attığını düşünüyorsunuzdur. dolayısıyla rekabetin fazla olduğunu düşünerek çok çekici birine mesaj atmazsınız. rekabetin daha az olduğu yere yönelirsiniz. işin ilginç kısmı sosyal medyada hemen hemen herkes en iyi fotoğraflarını profil fotoğrafı yapmaya meyillidir. dolayısıyla buradan çıkan sonuç şudur: çekicilik belli bir yere kadar alınan mesaj sayısını artırırken belli bir seviyeden sonraki çekicilik alınan mesaj sayılarını düşürmektedir.

2. optimum durma teorisi. diyelim 18 yaşında flört etmeye başladınız ve 35 yaşına geldiğinizde evlenmeyi düşünüyorsunuz. hayatınızda o yaş aralığında flört edebileceğiniz birtakım insanlar var. farklı seviyelerde iyiler. araştırmalara göre flört döneminizin ilk yüzde 37'lik kısmı ne yapmamız gerektiğini söylüyor. eğer ilk yüzde 37'lik kısımdan çok daha iyi birini bulduğunuzda evlenme ihtimaliniz artıyor. tabii, bu arada şöyle birkaç durum var. hayatınızdaki en iyi insanı yüzde 37'lik kısımda görmüş olabilirsiniz. bu durumda bundan sonra herkesi reddedip yalnız olma ihtimaliniz var. bir de evlendikten sonra o kişinin en iyi kişi olup olmadığını bilemiyorsunuz. burada şunu da unutmamak gerekir: doğru insanı bulmak yüzde yüz her şeyiyle mükemmel insani bulmak veya sana tam olarak uygun olanı bulmak değil. doğru insanı bulmak kabaca yüzde ile ilgili. örneğin, bir kişi zamanın yüzde 18'inde karşıdaki insanı sinirlendirsin ve delirtsin. ama aynı kişiyle zamanın yüzde 82'sinde herkesle eğlendiğinden çok eğlensin. bu yüzde kişi için yeterse karşıdaki doğru kişidir. kısaca doğru kişi, yüzde ve beklentiyle alakalı. sayılar yeterliyse ona şans ver.

3. günümüzde tüm dünyada yaklaşık her iki evlilikten biri boşanmayla sonuçlanıyor. evliliğin boşanmayla sonuçlanıp sonuçlanmayacağı tahmin etmek neredeyse parayı havaya atıp yazı veya tura beklemek gibi. bazı matematikçiler, evlilikleri gözlemledi. boşanmaların nedenini şöyle gözlemlendi: boşanmalar çoğunlukla eşlerin birbirlerine ne kadar olumlu ve olumsuz olmasıyla ilgiliydi. eğer çiftler ilişkilerinde olumsuz konuşmalar daha çoksa muhtemelen boşanacaklardır. çünkü sonrasında olumsuz düşünceler ilişkiyi daha da negatif yapacaktır. matematikçilerde sadece bu örüntüyü kullanarak bir ilişkinin boşanmayla sonuçlanıp sonuçlanmayacağını %90 doğru tahmin ettiler. sonrasında eşlerin bu durumunu modellediler.


Alıntıdır..

__________________
Yallan i'Kilual
Jema acscigga ko Daorue
Jir Nauk i'Olonhe
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnsan İlişkilerinin Sosyal Medya Nedeniyle Geri Dönülemez Derecede Değişmesi. dae Aşk ve İlişkiler 0 17 Ekim 2024 15:11
Kek yapmak da matematiğe dahil Feronia Aile Evlilik ve Çocuklar 0 15 Nisan 2019 04:20
Neşet Ertaş - Zülüf Dökülmüş Yüze No1 M, N, O, Ö, P 0 06 Eylül 2018 11:44
Friedrich Nietzsche - Her Şey Dökülmüş Müydü Kelimelere? PySSyCaT Kitap Tanıtımları 0 10 Nisan 2016 12:40
Cahit Arf'ın Matematiğe Olan Katkıları Liaaa Ödev ve Tezler 0 20 Haziran 2012 15:39