IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2014, 21:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Diyetteki Sevgiliye Saygı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Diyet yapan sevgilinize yardımcı olmak boynunuzun borcu...


Kız ya da erkek arkadaşınızın kilo vermesini istiyor olabilirsiniz. Ne de olsa zayıflığın en önemli güzellik ölçütü olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Ancak uzmanlar uyarıyor, kilo vermesine yardımcı olmak istediğiniz partnerinize asla bunları söylemeyin.

İşte diyet yapan sevgilinize söylmemeniz gerekenler...

KİLO MU ALDIN SEN

Çaktırmıyor olsa bile emin olun ki kendisi kilo aldığının farkındadır. Bunu onun suratına baskı yaratmak için söylemeyin. Çünkü farkında olsa bile bununla kendisi de yüzleşmeye hazır olmayabilir. Ayrıca psikolojik nedenlerle de kendisini yemeye vermiş olabilir.
Onunla suçlarcasına konuşmadan önce nedenini anlamaya çalışın, öncelikle "sen iyi misin" diye sorun. Belki sorunun kaynağı siz bile olabilirsiniz. Sevgi, ilgi eksikliği de aşırı yemek yeme nedenlerinden biridir.

YETERİNCE YEDİĞİNİN FARKINDA MISIN

Eğer her yemek yediğinde eşinize ya da sevgilinize "yeterince yemedin mi" sorusunu yöneltirseniz -hatta belki bir defa bile baskı oluşturmak için yeterlidir- bulduğu her fırsatta sizden gizli gizli atıştıracaktır. Üstelik bu atıştırma seanslarına size olan öfkesi de eklendiği için stres acıkması olacak ve yüksek kalorili şeyler yiyecektir.
Bunun yerine davranışı düzeltmek için karbonhidratlı yiyecekleri ortadan kaldırın. Sevgilinize yemek yaparken daha küçük tabaklar kullanın. Yemek yerken sohbet etmeyi ihmal etmeyin. Böylece daha yavaş yemesini de sağlarsınız ve daha kolay doyar.

BUNU YEMESEN İYİ EDERSİN

Partneriniz de o fındıklı, fıstıklı o güzel çikolatanın kalorili yiyecekler listesinde olduğunu biliyor. Hiç kimse beğenilme arzusunu kaybetmek istemez ve kendisini arzulamasını bekleyen birinden böyle sözler duymak kolay değildir.

Bunun yerine ona siz lezzetli ve sağlıklı alternatifler önerin. Mesela akşam yemeği için siz ondan önce davranın ve fast food ya da makarna yapan bir İtalyan restoranı yerine sağlıklı, güzel yemekler yapan bir yere götürün. Akşam üzeri yemesi için çantasına atıştırmalık meyve, kuruyemiş koyun. Bir süre sonra damak tadı değişecek ve kendisi de alışacaktır.

SADECE ŞUNLARI YAP, BAK NASIL HEMEN KİLO VERECEKSİN

Bazı insanlar için kilo vermek çok kolay olabilir. Özellikle de kas kütlesi fazla olanlar ya da metabolizması hızlı çalışanlar için. Ama sevgiliniz o şanslılardan biri olmayabilir. Böyle değil diye onu suçlamaktan vazgeçin.

Bunun yerine onun motivasyonunu sağlayan şey nedir bulmaya çalışın. Bazıları kamçılanmaktan hoşlanır, bazı insanlar da ise "yapabilirsin, sana inanıyorum" gibi cümleler daha motive edicidir. Bu çabanız onu daha yakından tanımanıza da yardımcı olacaktır.

SADECE YARDIM ETMEYE ÇALIŞIYORUM

Subay gibi başında bekleyerek, her fırsatta ona parmak sallayarak motive edemezsiniz. Bu işe yaramayacağı için bir süre sonra aranızda sorunlar çıkmaya başlayacaktır. Onun hayatını kurtardığınızı düşünüyor bile olsanız bunu yapmayın. Yerine ona sağlıklı beslenen bir rol model olmaya çalışın ama gözüne sokmayın. Sadece sabredin partneriniz bir süre sonra size kendiliğinden özenmeye başlayacaktır.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
diyetteki, saygı, sevgiliye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saygı Gösteren Çocuklar İçin, Saygı Gösterdiğimiz Çocuklar Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 28 Haziran 2013 17:35
SEvgiliye ...... Candy Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 15 Mayıs 2010 23:58
Diyetteki başarınızı katlayın ad3m Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 20 Eylül 2006 01:33
SeVGiLiYe CyberNeaT Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 15 Kasım 2005 16:29