IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ekim 2014, 19:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşka inanıyoruz ama çabuk vazgeçiyoruz




‘İLK GÖRÜŞTE AŞK VAR’

Araştırmanın en umutlu sonucu bu soruyla ortaya çıkmış. Halkın yüzde 72.3’ü ilk görüşte aşkın varlığına inanıyor. Ama boşanmışlarda bu oran çok düşük. Boşanmışların yüzde 64.1’i, ilk görüşte aşkın olmadığını söylemiş. Bu durum aslında yaşadıkları hayal kırıklığının sonucu. Bu insanlara aynı soru evliyken ya da bekarken sorulsaydı, onlar da ilk görüşte aşkın var olduğu yönünde cevap verirdi.

‘EVLİLİK AŞKI ÖLDÜRÜYOR’

Her 100 evli çiftten 57’si evliliğin aşkı bitirdiği görüşünde. Bekarlarda bu oran yüzde 35’e düşüyor. Boşanmışlarda ise durum vahim. Boşanan her 100 kişiden 95’i “Evlilik aşkı bitirir” diyor. İyi de neden bu görüşteler? Bunun cevabını da yine aynı ankette görüyoruz. Evlilerin yüzde 60’ı eşlerini sevgili olarak görmüyor. Bu durumda aşktan söz edilebilir mi? Aşkı evlilik değil, insanın kendisi bitirir.Her 4 kişiden biri aldatmanın aşkı yok edeceğini düşünüyor. Ancak aynı araştırmada “Mutlu bir aşk için en önemli hususlar nelerdir?” sorusuna halkın sadece yüzde 17’si “Sadakat” diyor. Bu bir çelişki olarak göze çarpıyor.


MUTLU AŞKI NE BİTİRİR?
Aldatma yüzde 24.2
İlgisizlik yüzde 22.3
Saygısızlık yüzde 18.1
Güvensizlik, kıskançlık yüzde 12.4
Ekonomik sıkıntı yüzde 9.5
Aile baskısı yüzde 4.3
Fiziksel şiddet yüzde 4.3
Sağlık sorunları yüzde 2.2


‘DÜNYAYA YENİDEN GELSEM...’

Araştırmanın belki de en acı sonucu bu. Her 100 kadından 65’i “Yeniden dünyaya gelsem şimdiki eşimle evlenmezdim” demiş. İnanılır gibi değil. “Sevdiğim kişiyle evlendim” diyenlerin bile yüzde 26.5’i bu görüşte. Bu araştırmaya göre; evli olan her 3 kişiden biri de eski sevgilisini özlüyor. Öyleyse şu sonuca varabiliyoruz: Evlenirken doğru karar verme konusunda sıkıntılarımız var. Evlilikle aşkı ayıramıyoruz, evlenince büyük hayal kırıklıkları yaşıyoruz.

‘İLİŞKİMİN SONU KÖTÜ...’

Evli, nişanlı olan ya da sevgilisi bulunanların yarısı ilişkisinin sonunu kötü görüyor. Bir başka deyişle, ayrılmaya yakın olduğunu belirtiyor. Peki neden? Çünkü aşkından memnun değil. Araştırmaya katılanlara, “Aşkınıza 10 en yüksek olmak üzere 1’den 10’a kadar not verseydiniz kaç verirdiniz?” diye de sorulmuş. 10 numara aşk yaşadığını söyleyenlerin oranı yüzde 19.2. Aşkını mükemmel görenlerin oranı bu maalesef...

KADINLAR NEYE BAKIYOR?
Göz yüzde 22.7
Vücut/boy yüzde 18.6
Giyim yüzde 14.8
Yüz yüzde 10.2
Ayakkabı yüzde 10.1
Saç yüzde 9.0
Diş yüzde 8.6
Eller yüzde 6.0

‘ÖNCELİK ÇOCUĞUMUN...’

Evlilerin eşlerini sevgili olarak kabul etmediğini biliyoruz. Evliliğin aşkı bitirdiğini söyleyenlerin oranının da yüksek olduğunu biliyoruz. Tüm bunların nedeni bu soruda ortaya çıkıyor. Soru şu: Çocuğunuzu mu, anne-babanızı mı yoksa eşinizi mi kendinize daha yakın olarak görüyorsunuz? Cevap vahim... Her 4 kişiden sadece 1’i eşini kendisine en yakın insan olarak görüyor. Çocuk ve anne-baba daha önemli. Bu durumda tabii ki eş ‘yangında en önce bırakılacak’ kişiler listesinin ilk sırasında yer alıyor.

GÖRÜCÜLÜK HÂLÂ 1 NUMARA

Türkiye’de her 3 evli kadından sadece biri severek evlenmiş. Diğerleri ya görücü usulü evlenmiş ya da bir akrabası veya arkadaşının tanıştırdığı kişiyle mantık evliliği yapmış. Kimle evleneceğine kendisi karar veren kadınların oranı yüzde 47. Bir başka deyişle, kadınların yarıdan fazlası eşini kendisi seçmiyor. Zaten kadınların yüzde 48’i “Ailem izin vermezse aşkımdan vazgeçerim” diyor. Buna bir yorum yapmaya gerek yok. Durum ortada.

ERKEKLER NEYE BAKIYOR?

Göz yüzde 26.2
Yüz yüzde 22.6
Kalça yüzde 12.2
Göğüs yüzde 11.1
Vücut/boy yüzde 10.2
Giyim yüzde 9.7
Saç yüzde 8.0

‘EVLİLER DE SEVEBİLİR’

Her 100 kadından 34’ü, her 100 erkekten 44’ü “İnsan evliyken başka birini sevebilir” diyor. Her 100 kadından 9’u, her 100 erkekten 28’i erkeklerin evliyken başka biriyle daha evlenmesini uygun görüyor. Tabii ki insan evliyken başkasını sevebilir. Ama özellikle kadınların, erkeklerin evliyken başka biriyle daha evlenebilmesini savunması akıl alacak şey değil. Üstelik her 100 kadından 72’si “Kıskancım” derken...

GÖZLER KALBİN AYNASI MI?

Araştırmada kadınlara ve erkeklere ayrı ayrı “Karşı cinste baktığınız ilk yer neresidir?” diye sorulmuş. Erkekler de kadınlar da karşı cinste ilk olarak ‘gözler’e bakıyor. Özellikle erkeklerinki inandırıcı mı? Bence değil... Bu arada kadınların ilk baktıkları şeyler arasında beşinci sırada ayakkabının yer alması ilginç. Yani beyler, ayakkabınız kadının sizin hakkınızda karar vermesi için önemli bir etken!

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ama, aŞka, cabuk, evlilik, inanıyoruz, vazgeçiyoruz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşka Gel Aşka - Mehmet Coşkundeniz Sevda Aşk ve Sevgi Köşesi 0 12 Mayıs 2013 06:28
Vahid Çabuk Damla Tarih / Siyaset 0 09 Eylül 2011 12:10
Çabuk Makyaj YapraK Makyajın Püf Noktaları 0 02 Şubat 2010 02:45